Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se odradit prvními dvěma díly a vytrval jsem až do konce první série. Teď verdikt. První věc, která mě příjemně překvapila, byla absence toho otravného smíchu, který mě strašně sral v Black Books, IT Crowd a nespočtu dalších britský a amerických sitcomů. Tím se Spaced posunul do "Scrubsovské" kategorie a rozhodně to neni na škodu, vždyť Scrubs je jeden z nejlepších seriálů, jaký kdy vznikl. Spaced je sice o třídu níž, ale právě v tomhle seriálu se poprvé sešli Nick Frost, Simon Pegg, Edgar Wright a méně známá spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role - Jessica Hynes (objevila se ve vedlejší roli např v Soumraku mrtvých, Burke and Hare nebo Black Books). Ač je kvalita jenotlivých epizod proměnlivá, všechny jsou vtipné, některé víc, některé míň, ale zkrátka jsou. Tak se nenechte zastrašit trapností prvního dílu a vytrvejte až do konce. Přece kde jinde se tolik "fuckuje"? kde jinde uvidíte tolik dramatických nájezdů kamerou na ksichty? a kde jinde soused místo štětce používá vlastní penis? Štětec je prý klišé. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak me zase uchvatil jednou nejakej serial.... Spaced je naprosto suprovej serial s vynikajicimi herci a pod taktovkou jednoho z nejtalentovanejsich reziseru mlade generace... Vynikajici situace, parodujici momentky, drsne i suche hlasky, paradni herci. I prvni dil byl fajn...jako rozjezd. Jinak nejlepsi dil: S01E05 (kdyz zachranujou Collina :D ) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem o serialu nic krome obsazeni (kuli kterymu jsem si serial pustil) nevedel, kdyz jsem pustil prvni dil, napadlo me akorat wtf. Nepobral jsem o cem to ma bejt, styl natoceni vypadajici dost lacine a navic podivne a v dost zbesilym tempu sestrihany, coz orientaci taky nepomohlo. Jenze nez prvni dil skoncil, tak jsem si na styl natoceni zvyknul, pochopil jsem o co tu pujde a seznamil se s hlavnima postavama. U druhy serie mi ale precejen prislo, ze na serial bylo vic prachu a pusobi to drazsim dojmem. Jinak k deji nema cenu nic moc rikat, on tu zadnej vyraznej pribeh neni, proste par kamosu, bydli v podnajmu, obcas nekam zajdou. Tady to je hlavne o tech dialozich, pripadne o nejaky ty "akci", ktera je samozrejme ale taky v ty komedialni rovine. Ale jinak Wright se teda nezapre, takze nektery scenky jsou natoceny skoro az hororove. Je tu akorat jedinej problem. Narozdil od ostatnich mi to neprislo nevyvazeny tim, ze by nektery dily byly slabsi a jiny vtipnejsi. Me spis prislo, ze kazdej dil je vtipek, vtipek, nic, vtipek. Takze to bohuzel neni, ze by se clovek smal po celou dobu toho dilu, ktera je sice ruzna, ale je to okolo tech 23 minut. No a co se tyce postav, o ktery tu jde hlavne. Hodne jim pomaha prizvuk, protoze vsechny postavy maj fakt desne brutalni britsky prizvuky. Jinak samozrejme to stoji hlavne na hlavni dvojce Pegg a Hynes, pricemz Pegg dela presne to, co bych od nej cekal, je perfektni a ma desne vybeleny vlasy. Hynes sice neni zadna kraska, ale komedialni potencial ma perfektni. Velky plus je, ze se povedly vedlejsi postavy, ktery misty ty hlavni skoro az prekonavaj. Je tu posahanej soused malir v podani Heapa, kterej ani nemusi nic rikat a je vtipnej jen tim, co dela a ze vypada, jak nejakej uchylacek. Pak tu je naprosto hyper brutalni hyperaktivni disko hovado Tyrese v podani Smileyho, kterej se sice vyskytuje jen v dvouch epizodach, ale vzdy si pozornost ukradne pro sebe. No a pak samozrejme zbranovej fanatik Nicka Frosta, kterej v prvni serii vypada, ze jeste neni tak vyzranej. Druhou podstatnou slozkou serialu jsou ruzny odkazy na filmy a znamy sceny, serialy, hudbu atd. a prislo mi, ze prvni serie vic pouziva znamou filmovou hudbu (mimochodem hudba je v celym serialu fakt brutalni) a druha serie zase vic pracuje s odkazama na znamy sceny, kdy je i nekdy napsano, na co scena odkazuje, ale prislo mi, ze sem tam poznal daleko vic scen, nez na kolik tvurci upozornili. Celkove je to perfektni britkom, s hyper dokonalejma postavama, paradni hudbou, trochu psycho stylem natoceni a spoustou vtipu, a i pres to, ze prakticky v kazdym dile je nejake to hluche misto, vzdy jsem se perfektne pobavil a nemuzu jinak, nez plny hodnoceni. Jen skoda, ze neni vic dilu. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jako většina Britských věcí naprosto skvělé. Především se mi líbily narážky či parodie na nejrůznější filmy a seriály (např.: Doctor Who, Pulp Fiction, Star Wars...). Dávám za čtyři, jelikož některý díly, především v první řadě, byly trochu slabší, ačkoliv i tam se daly najít naprosté perly. 4* Edit viděno podruhé . Musím jednoznačně změnit na pět Nejlepší epizody: 1x04 - Battles, 1x05 - Chaos, 2x01 - Back, 2x04 - Help ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Spaced je geniálny. Niektorí tu píšu, že tento seriál diváka nechytí hneď, až časom, u mňa to ale neplatilo, ja som mu prepadol okamžite po prvej epizóde. Seriál ma nesmierne bavil, už si ani nepamätám, kedy som mal výbuchy smiechu tak silné ako pri sledovaní práve tohto seriálu a aj postavy som si časom zamiloval všetky (Jessica Hynes ma spočiatku trochu štvala). Nakoniec už len dodám, že popkultúrnymi odkazmi a paródiami sa to v Spaced len tak hemží a práve tie boli príčinami tých najväčším výbuchov smiechu. Ak máte základné filmové (a prípadne komiksové) znalosti, Spaced vás bude baviť ako nič iné. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)

Reklama

Reklama