Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

MossIT 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších britkomů co jsem zatím viděl... Asi nejslabší na celém seriálu jsou postavy, za celou tu dobu mi nepřirostli vůbec k srdci, až na Tima s Mikem (Simon Pegg a Nick Frost - budoucí hlavní představitelé Hot Fuzz a Soumraku Mrtvých), mezi nima ta chemie prostě funguje:-) Další co mě vadilo, bylo divoký tempo a střihy, čímž je taky Edgar Wright pověstnej, že? Někdy mě štvala hudba (hráli Oasis, takže se není čemu divit...:-)) Ale na druhou stranu bylo několik geniálních dílů a gagů, které jsou většinou spojeny s Mikem, ale ten se v seriálu vyskytuje minimálně...:-( 4,5/10 ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(mobile rings) - "Aren't you gonna answer that?" - "I've got an answering service." - "You've got an answer for everything." - "I can't believe you've just said that." I přes pomalější start a slabší druhou série se klaním Mr Wrightovi, Mr Peggovi a Mrs Hynes za tuhle seriálovou brilantnost a zároveň kaju, že jsem její sledování oddalovala i poté, co jsem se až po nejvíce neupravený vlas na hlavě zamilovala do Cornetto Trilogy. Speciální dík za to, že tvůrci věděli, kdy přestat... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální dílo, nabyté až po strop popkulturnímí odkazy, přesně ve stylu Kevina Smithe. Že má Spaced pomalejší rozjezd? To bych rozhodně netvrdil, já Tima, Daisy a spol. začal zbožňovat už od první epizody a po shlédnutí obou sérií neskrývám své nadšení. Každá epizoda je naprostý skvost, vypilovaná do sebenšího detailu a hlášky. Jen je škoda, že se počet dílů o něco nerozrostl. The Phantom Menace was 18 months ago, Tim. I know, Bilbo. It just... It still hurts. 100% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Britcomy mám rád (skvadra Červený trpaslík, IT Crowd a Black Books zůstává nepřekonaná), zamiloval jsem si i Soumrak mrtvých a Jednotku příliš rychlého nasazení. Kevina Smithe zbožňuji. Přesto mi tenhle seriál (viděl jsem šest dílů první řady, dál už jsem to sledovat nedokázal) nedokázal přinést nic kromě občasného pousmání. A to je na komediální seriál hodně málo. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)
  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)

Reklama

Reklama