Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

H34D 

všechny recenze uživatele

Wau, v prvé řadě originální a doslova šílené dílo. V jádru se jedná o klasický sitcom, kde jde dějová linie stranou (díly na sebe navazují velice volně), resp. slouží výhradně situačním vtipům. Už samotný humor je dost ujetý - absurdní, vyhrocené, či "nesmyslné" situace, popř. scénky záměrně zasazené do špatného kontextu apod. + punc originality dokreslují hutné odkazy na známé filmy... Bohužel jakkoliv atraktivně to zní, nemohu o Spaced říct, že je geniální a dokonce ani, že je jako komedie výborný. Rozjezd je vlažnější, občas to mírně zaskřípe a celkově dobré nápady v celkovém ztvárnění, atmosféře a postavách nejsou zcela vyváženy adekvátní měrou humoru. 7/10 ()

T2

všechny recenze uživatele

Spaced - The Complete Series ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,783,834 //počet predaných kusov 44,607 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série 5/5: I navzdory "slabším" prvním dvěma epizodám nejlepší britcom devadesátých let. Kde jinde uvidíte s kadencí dávky z kalašnikova v rámci několika vteřin fungující odkaz na Evil Dead následovaný Coppolovým Rozhovorem či parafrázi bernardýnského Beethovena mixnutého s Teď se nedívej? A to přitom vůbec nejde o ty odkazy. Ty jsou taková třešínka navíc, nic víc. Partička kolem Pegga s Wrightem si vybudovala vlastní osobitý styl humoru. Vtipného humoru. Zatraceně hodně vtipného. Druhá série 3/5: Jenže to vše platí jen o "spontálně hravé" první sérii. Druhá působí příliš vykalkulovaně a roztříštěně. I ty odkazy jsou najednou nějaké prvoplánové. Není tu jedna linie, ale každá z postav má svojí zcela nezávislou na ostatních. Začne to fungovat až v úplně poslední části. A to je pozdě. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že v době, kdy píši tento komenrář, má britcom Spaced pouhých 12 hodnoceních včetně toho mého, ale snad se to po Soumraku mrtvých, který u nás vyšel na DVD, a Hot Fuzz, který právě vstupuje do našich kin, brzy změní. Spaced se dočkal dvou sezón, každá o sedmi dílech, a dalo by se říct, že se jedná o "studii vztahu", přeplněnou narážkami na popkulturu od komiksů po filmy k videohrám. Už zde Edgar Wright, režisér a scénárista některých dílů, a Simon Pegg, scénárista a představitel hlavní role (netypicky jako blondýn, nikoliv zrzek), dokazovali, že mají přesně nastudovaný styl parodovaných objektů, dokáží postavu a její charakter vystihnout na velice krátké ploše a napsat neuvěřitelně zábavné hlášky, jež mají nárok zkultovnět. Rozjed je sice slabší, ale pak to stojí za to - a nemusí vám být ani kolem třicítky, protože díky rychlému střihu a ideálně zvolené hudbě seriál uhání neustále kupředu, přestože se v ném nic zásadního neděje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem o serialu nic krome obsazeni (kuli kterymu jsem si serial pustil) nevedel, kdyz jsem pustil prvni dil, napadlo me akorat wtf. Nepobral jsem o cem to ma bejt, styl natoceni vypadajici dost lacine a navic podivne a v dost zbesilym tempu sestrihany, coz orientaci taky nepomohlo. Jenze nez prvni dil skoncil, tak jsem si na styl natoceni zvyknul, pochopil jsem o co tu pujde a seznamil se s hlavnima postavama. U druhy serie mi ale precejen prislo, ze na serial bylo vic prachu a pusobi to drazsim dojmem. Jinak k deji nema cenu nic moc rikat, on tu zadnej vyraznej pribeh neni, proste par kamosu, bydli v podnajmu, obcas nekam zajdou. Tady to je hlavne o tech dialozich, pripadne o nejaky ty "akci", ktera je samozrejme ale taky v ty komedialni rovine. Ale jinak Wright se teda nezapre, takze nektery scenky jsou natoceny skoro az hororove. Je tu akorat jedinej problem. Narozdil od ostatnich mi to neprislo nevyvazeny tim, ze by nektery dily byly slabsi a jiny vtipnejsi. Me spis prislo, ze kazdej dil je vtipek, vtipek, nic, vtipek. Takze to bohuzel neni, ze by se clovek smal po celou dobu toho dilu, ktera je sice ruzna, ale je to okolo tech 23 minut. No a co se tyce postav, o ktery tu jde hlavne. Hodne jim pomaha prizvuk, protoze vsechny postavy maj fakt desne brutalni britsky prizvuky. Jinak samozrejme to stoji hlavne na hlavni dvojce Pegg a Hynes, pricemz Pegg dela presne to, co bych od nej cekal, je perfektni a ma desne vybeleny vlasy. Hynes sice neni zadna kraska, ale komedialni potencial ma perfektni. Velky plus je, ze se povedly vedlejsi postavy, ktery misty ty hlavni skoro az prekonavaj. Je tu posahanej soused malir v podani Heapa, kterej ani nemusi nic rikat a je vtipnej jen tim, co dela a ze vypada, jak nejakej uchylacek. Pak tu je naprosto hyper brutalni hyperaktivni disko hovado Tyrese v podani Smileyho, kterej se sice vyskytuje jen v dvouch epizodach, ale vzdy si pozornost ukradne pro sebe. No a pak samozrejme zbranovej fanatik Nicka Frosta, kterej v prvni serii vypada, ze jeste neni tak vyzranej. Druhou podstatnou slozkou serialu jsou ruzny odkazy na filmy a znamy sceny, serialy, hudbu atd. a prislo mi, ze prvni serie vic pouziva znamou filmovou hudbu (mimochodem hudba je v celym serialu fakt brutalni) a druha serie zase vic pracuje s odkazama na znamy sceny, kdy je i nekdy napsano, na co scena odkazuje, ale prislo mi, ze sem tam poznal daleko vic scen, nez na kolik tvurci upozornili. Celkove je to perfektni britkom, s hyper dokonalejma postavama, paradni hudbou, trochu psycho stylem natoceni a spoustou vtipu, a i pres to, ze prakticky v kazdym dile je nejake to hluche misto, vzdy jsem se perfektne pobavil a nemuzu jinak, nez plny hodnoceni. Jen skoda, ze neni vic dilu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První série hodně pomalá, první dva – tři díly měli i v krátké stopáži (27minut) dost slabých míst s neslaným a nemastným humorem…Postavy jsou zajímavé a docela mě oslovily, stejně jako hodně filmových narážek, hraní PS2 (Resident Evil, Tomb Raider), první problém byla „spolubydlící“ která mi moc nesedla a docela mi vadí do teďka, zato soused Brian (Mark Heap) a pronajímatelka Marsha (Julia Deakin) jsou zajímaví a baví mě ;-) Nejvíc na kvalitě seriálu přidává samozřejmě Tim Bisley (Simon Pegg) a jeho „kolega“ Mike Watt (Nick Frost), kdo nemá zkušenosti a příliš ho nebere „anglický/britský humor bude mít podle mého mínění se seriálem velké problémy i já jsem zatím ve stavu doplňování znalostí – Spaced mě i přes pomalý start docela zaujal a v nejbližší době shlédnu druhou sérii – zatím 7/10* 2.série: Druhá série už hned od prvních dílu mnohem nabitější a lepší, daleko více se projevil Brian ;-) Sousedka přestala vadit, naopak často pronášela přímo perly, stejně jako zbytek osazenstva. Best „featuringy“ má s přehledem nebo vlastně na stejno taneční vyjetý cyklista a šéf komiksového studia ;-) Zvedám na 8/10* dobré zakončení…. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu je fakt nutný dát trochu víc času a nezavrhovat ho hned po prvním nebo druhým dílu, který sice nejsou špatný, ale rozhodně nedokážou nějakým větším způsobem zaujmout nebo okouzlit a zvyknout si na ten styl jakým to je točený taky neni hned. Ale pak Spaced nabídne fakt geniální zábavu se skvělým Simonem Peggem, Jessicou Hynes a s jednoznačně nejlepší postavou ve filmu MIkem stvárněnou Nickem Forstem a ještě s milionem odkazů na všemožný filmy od nejznáměnjších pecek jako Pulp Fiction nebo Terminátor až po úplně neznámý filmy. Což ale může být možná pro někoho docela problém, protože bez skoro dokonalý znalosti všemožnejch známejch i neznámejch filmů si rozhodně tenhle seriál tak neužijete, já sám sem tak o 50% vtípků přišel, bych tak odhad a to můžu tvrdit jen o druhý serii, kde se naštěstí pokaždý ukazuje na jakej film se má člověk zaměřit a jak pochopit scénku, netroufám si ani odhadnout, kolik sem toho nepochopil v první sérii. Je docela škoda, že seriál má jen 14 dílů rozdělenejch do 2 serií a to ještě obě série maj hodně pomalej rozjezd, takže opravdu vrcholy seriálu jsou v každý sérii tak 2-3 díly ze 7, což moc neni a končí to ve chvíli, kdy se to zrovna nejvíc rozjíždí, ale pobavil sem se skvěle. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál vás sice nechytne hned od začátku, o to více si jej oblíbíte později. Zásluhu na tom má kromě kvalitní a sympatické herecké sestavy řada scénáristických a režijních nápadů, které by jiným tvůrcům vystačily na mnohem déle než Wrightovi a spol. na pouhé dvě série po sedmi dílech. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Máte rádi britcomy? Líbila se vám Jednotka velmi rychlého nasazení, či seriál Velkovlak? Máte rádi filmy Kevina Smithe a jeho oblíbené reference ke kultovním snímkům a komixům? Jestli jo, sežeňte si Spaced. Ústřední, píšící/ hrající duo Pegg/ Stevensová je velice příjemné, zbytek residentů z jejich domu kvalitně obsazeno (za zménku stojí hlavně Mark Heep jako malíř Bryan). Možná ne úplná špička britského humoru, ale určitě milé a zábavné... Hlavně vy, britofilové, shánějte! :-) 80% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Už tu sa prejavila v plnej miere šialená réžia Edgara Wrighta tak ako ju poznáme z filmov Shaun of the Dead alebo Hot Fuzz a nie je pochýb že v seriály mu to pristane o niečo viac. Takže ak máte radi jeho filmy tento seriál bude pre vás min o hviezdičku lepší. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Skvělá geekovina a zcela první (a neméně geniální) tvůrčí kolaborace tria Simon Pegg - Nick Frost - Edgar Wright. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, u dalšího by pravděpodobně už můj mozek nevydržel tak intenzivní nápor a nekontrolovatelně by vytekl nosem. Tedy pokud by v tom čtvrtém díle náhodou brutálním způsobem nepochcípaly všechny postavy krom vcelku Pegga a jeho kamaráda Frosta, s tou tlustou krávou v čele. Příval zběsilé trapnosti a hlouposti mi tu občas způsoboval až přímo fysickou bolest a ty asi tři nebo čtyři povedené vtipy a sympaticky geekoidní nádech s odkazy na popkulturu to nedovedou vyvážit ani trochu. 4/10 ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Toto hodnocení je hlavně za první sérii, která svým humorem patří k tomu nejlepšímu, co britská seriálová tvorba může nabídnout. Druhá série už je ovšem kvalitativně mnohem slabší a spíše se jen veze na tom, co bylo vystavěno před ní. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Britcomy mám rád (skvadra Červený trpaslík, IT Crowd a Black Books zůstává nepřekonaná), zamiloval jsem si i Soumrak mrtvých a Jednotku příliš rychlého nasazení. Kevina Smithe zbožňuji. Přesto mi tenhle seriál (viděl jsem šest dílů první řady, dál už jsem to sledovat nedokázal) nedokázal přinést nic kromě občasného pousmání. A to je na komediální seriál hodně málo. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět seriál s nerdy, povaleči, pařany a podobnými šílenci, ještě předtím, než byli cool, není nic lepšího než Spaced. Navíc, ta Wrightova režie! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klidně si o mně myslete, že jsem blbej a nepochopil jsem geniální dílo, ale tohle je prostě podle mne blábol. Odvar podobných britcomů a Black Books a pod. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

No zo začiatku ma to teda veľmi nebavilo ale niekde v polovici prvej série sa to zlomilo, humor ma začal brať a odkazy a paródie boli naozaj vtipné. Druhá séria sa mi páčila o dosť viac, záver spravili naozaj pekne. Naj momenty - Buffy, Matrix, Robot Fight Club, Doctor Who Police Box, Tyresove tance na čokoľvek, Marshin tank .. Obľúbená postava: Brian, neskôr Daisy a Tim a v závere už úplne všetci. Obľúbené časti: Chaos, Epiphanies, Back, Mettle, Leaves... ()

Reklama

Reklama