Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (109)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak abych řekl pravdu, osmdesátkových béček jsem se v poslední době asi už nějak přejedl a začínají mi jít pořádně na nervy. K dobru můžu Narušiteli přičíst hlavně slušně našlapanou druhou polovinu a pár zajímavých vražd. Zcela negativní pocit ve mě vyvolala první půlhodina, která není ani zábavná, ani napínavá, ani atmosférická, a kdyby nebyla vůbec, tak by se nic nestalo. Nepřesvědčiví herci tak trochu patří k žánru, ale hodně špatná režie už se přehlížet nedá. Celkově na mne Intruder moc nezapůsobil. Natočit tohle někdo dneska, má to na ČSFD maximálně 50%. Horror movie of the year ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Béčko, které ztrácí body v hlavním aspektu filmů podobného ražení - atmosféře. Žádná tu totiž není. Rozjezd je takový nijaký a až v druhé půlce se to dostane do slušného tempa. Správná dávka humoru se slušnou porcí gore efektů z toho ovšem dělá aspoň slušnou záležitost na jedno podívání. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné !! Pro mne asi zatím nejlepší osmdesátkový slasher, co jsem zhlédl ! Narušitel od 40 minuty nabere slušné tempo a vraždy přibývají a přibývají a jsou čím dál krvavější a originálnější,vrah je slušnéj psychouš a hlavní hrdinka je zdatná bojovnice !!:) Z dnešního pohledu za lepší 3*,ale přihmouřím oko a soucítím s minulostí. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi som sa nechal trocha uniesť...“ Po stránke atmosféry pôsobivá vyvražďovačka. Odohráva sa počas nočnej šichty v supermarkete, kedy sú vedúci, zástupcovia, majitelia, predavači a pokladníčky, konfrontované so šialencom, ktorý ich brutálne zabíja. NARUŠITEĽ je zaujímavý (SPOILER okrem obalu DVD, na ktorom je vycapený ústredný zlosyn SPOILER) tým, že si v ňom menšie úlohy strihli Sam a Ted Raimiovci a ich rodinný priateľ, Bruce Campbell. Neoriginálny scenár, ozvláštnený zaujímavým beznádejným koncom, je zaujímavý najmä pre divákov, ktorí niekedy pracovali v podobnom prostredí (postavy sú vyvražďované „vlastnými“ zbraňami, napr. mäsiar končí zavesený na mäsiarskom háku). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Narušitel je dnes už klasikou, která by měla patřit k základnímu horrorovému vzdělání. Film nevyniká ani příběhem, ani nijak specifickou atmosférou, ale lehkostí s jakou je natočený. Čistá filmařská radost čiší z každé minuty a řadí tak Narušitele přimo po bok série Evil Dead, pocházející od stejného týmu. Originální hrátky s kamerou, nápadité smrti a herci, kteří vám určitě budou povědomí - nic bych za to nedal, že Sam Raimi, ač to vypadá jako by měl celý film na háku, kecal Spiegelovi do režie víc než je zdrávo. Kéž by někdy v Česku vzniklo něco podobného. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místy docela nápaditý, místy bohužel docela ubíjející sámoškový slasher. Probíhá to asi takhle: čtyřicetiminutová nuda, pár vražd, holka nachází těla jedno po druhém, vrah odhalen, holka vezme kuchyňský nůž a kdo s koho, vtip na konec. Gore efekty jsou opravdu na úrovni, nechybí tendence hraní si s divákem. Co ale chybí je pořádný vrah, takový nějaký.. no řekněme ikoničtější. Ani žádnou masku nemá šmejd. No nic, lepší průměr, ale tenhle film si do kolonky 'oblíbené' nezařadím. Bylo by ale dobrý sehnat pár nadšenců a natočit remake odehrávající se v Kauflandu nebo Penny Marketu:) (stopáž hodnocené verze: 01:23:53, screeny) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vyloženě lahůdkový snímek.Režisér Spiegel si očividně hodně věcí okoukal od Johna Carpentera - především pak Halloween a Přepadení 13. okrsku je tu vidět mírou vrchovatou, což ale neněmní nic na tom, že je to proklatě dobrá zábava! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Narušitel kult jako kráva. S prvním promítáním jsem měl tu čest ještě z éry ošuntělých VHSek, kdy páska byla skoro v dezolátním stavu, takže obraz se zvukem nebyly to pravé ořechové. To mi však nebránilo si tenhle čisťounký slasher pořádně vychutnat. Zpočátku se toho moc neděje, ale jakmile se ke slovu přihlásí slušné množství všech těch bodacích, řezacích nebo drtících nástrojů, pravověrný fanda nemůže být zklamán. Společně s hustou atmosférou uvnitř uzavřeného marketu jsou nejsilnější stránkou brutální mordy, při kterých si svých pět minut slávy odbudou i oba bratři Raimiovi. Až moc obyčejný zabiják a WTF konec mi tuhle zábavu nezkazily. Jo a Bruce Campbell se tu mihne v závěru coby policajt, ale lehce ho přehlédnete. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. NARUŠITEL se odlišuje od většiny slasherové produkce především hravostí, slušným množstvím černočerného humoru a velmi kvalitním gore. Dočkáme se tu i nějakého toho osvěžujícího cvičení s kamerou, ale do grotesknosti a zběsilosti o rok staršího SMRTELNÉHO ZLA 2 Sama Raimiho (Scott Spiegel je jeho letitým kamarádem a spolupracovníkem) to má daleko. Spiegel, Raimi a Raimiho brácha Ted si tu také zahrají oběti šíleného vraha a na konci zaskočí na návštěvu i Bruce Campbell jako policajt. Za gag s hlavou rozříznutou vejpůl, kdy na sebe její půlky přesně nepasují, nebo za scénu, kde vrah ubije jednoho z hrdinů do bezvědomí uříznutou hlavou, si to tři hvězdičky zaslouží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Supermarket razantně snižující stavy zaměstnanců v průběhu(!) noční směny? Co na to odbory..? Třicet minut úvodního oťukávání nemá co nabídnout. Snad jen hrátky s kamerovými úhly (perspektiva zametané podlahy, dna nákupního vozíku, útrob telefonu), trapně vyhlížející pěstní souboje či zlověstnou přítomnost bodce na lejstra. A pak se začne krájet, porcovat a napichovat na hák, zkrátka všechny ty kratochvíle nákupního střediska, kde je i úsek masných výrobků. Z jedné z inspirací pro Reservoir Dogs můžete cítit prošlého Carpentera i lásku k žánru, nicméně identita a motivace „narušitele“ - to je na zavolání České obchodní inspekce, protože šidit se nemá.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čírou náhodou sa mi po dlhých rokoch dostal do rúk titul na ktorý som už celkom zabudol. A pritom to bol jeden z prvých filmov, ktoré mi kedysi dávno otvorili cestu ku horrorovému žánru. Dnes už na mňa tento snímok tak silne nezapôsobil, ale rád som si ho pripomenul. "Narušiteľ" je starý béčkový americký slasher horror. V neveľkom, krachujúcom supermarkete po záverečnej začne vyčíňať psychopatický chladnokrvný vrah. Počas noci je zavraždených obzvlášť krutým spôsobom osem ľudí. Pôsobivá vyvražďovačka. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty krávo! Tuhle pecku jsem neměl vůbec ohodnocenou?! Tak to nechápu... Moc díky ArnoldoviJ za připomenutí. Shlédnul jsem to po nějaký době a je to pořád neskutečně kreativní masakr kde stačí zavřít pár chudáků na vybití do jednoho krámu a tam je postupně likvidovat všemi představitelnými prostředky co jsou k dispozici. Jinak Raimi nerežíroval pouze hrál spolu z bráchou, ale určitě do toho měl co mluvit, protože ten styl je jeho včetně drsný finální pointy. Uff to jsem hlavním hrdinům po tom čím prošli fakt nepřál. Bez keců.100% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina má kolísavé napětí a hodně zbytečného žvanění mezi regály. Jak ale dojde na vraždění, vše se pěkně rozjede až k povedenému finále. Vrah je vynalézavý, a tak dojde na nůž, sekáček na maso či bodec na lístky. Nejlepší jsou ale lis a pila na maso, ba i hák je výživný. Divák si může tipovat, zda se naplní klišé o blondýně. Zdejší obsah prozrazuje zbytečně moc. Po letech jsem jednu hvězdu přihodil. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Spiegel vie ako má diváka udržať v napätí. Film je od začiatku rovnako stereotypný ako väčšina hororov až do chvíle, keď sa začnú objavovať prvé obete. A práve tu Spiegel tlačí na pílu viac ako som očakával a najmä aj preto, lebo sa dej odohráva len na jednom a tom istom mieste. Tým je supermarket a samozrejme likvidujú sa v ňom teenageri, čo si myslím nie je nič nové. Pôvodne to bolo za 4* ale prekvapivé rozuzlenie nakoniec plus žart s odseknutou hlavou a príjemný "Happy End" na konci moje očakávania prevýšili. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem žrala i s navijákem, když mi bylo devět deset let, dneska už jsem se u toho jen parkrát usmála a jinak nudila, zestárl, buď film, nebo já... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Oznam pre zákazníkov - INTRUDER!!! Správny, supermarketový funny slasher, ktorý sa aj napriek svojmu skromnejšiemu rozpočtu odhadovanému na 100 000 dolárov stal kultom. Vyvražďovák na pobavenie s bandou zamestnancou (medzi nimi Sam a jeho brat Ted Raimi), ťažiaci z vynaliezavosti a neustálej obmeny prevedenia mordov, ktorým Intruder v jeden neskorý večer chladne a ostro pretne pohodovú pracovnú šichtu. Sepermarket sa v tú noc premení na krvavé ľudské jatka na ktorých si zgustne jeden špecifický zákazník. Smrť! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak mi dámy(?) a pánové z Řitního videa a Filmáku udělali opět velikou radost. Můžu vyhodit starou prošoupanou VHSku s tímhle kouskem a hýčkat si stříbrný kotouček. Obraz je sice stejně nic moc, ale vem to čert. Takhle zábávnou vybíjenou jatečních zaměstnanců supermarketu už dneska prostě nikdo nenatočí. Záporák je super psycho, má k dispozici všechny možné hračky určené k odživotnění vřískajícího dorostu a nebojí se je použít. Bratři z Raimi jsou jako burani prostě k sežrání(rozsekání?) a účast Bruce Cambella je takovou krásnou kytičkou na tom našem masovém hrobě. Kill´em all. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Béčkovej osmdesátkovej slasher z obchoďáku, na kterej se dá s přehledem mrknout, ale zas nijak extra z průměru nevybočuje. Začátek je slabší, pak se film ale celkem rozjede do sérky slušně krvavých (zohledněno rokem 89) mordů, takže 3,5* sem nemám problém plesknout. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu slasher s nie najhorším gore. Nejde však o nič výnimočné ani originálne. Dejovo je to ako u tohto žánru býva zvykom pomerne jednoduché, chlapíkovi rupne v lebeni a začne vraždiť zamestnancov obchodu (niektoré vraždy sú pekný masaker, obchod ponúka rozmanité možnosti :D). Ku koncu sa to snažilo trocha zamiešať karty a prekvapiť (samozrejme neúspešne), snaha sa však cení. Ako chuťovka na niečo lepšie tento hororík nič nepokazí. 60/100 ()

Reklama

Reklama