Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou bollywoodského akčního thrilleru je drsný gangster Radhe, kterého šokujevyznání lásky od mladičké a nevinné Jhanvi. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy se do Jhanvi zamiluje i policejní inspektor Talpade. Milostný trojúhelník se tak utváří ve chvíli, kdy Bombaj propadne krvavé válce gangů a kdy policie přísahá, že očistí město od zločinu. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (12)

atiratha 

všechny recenze uživatele

Prabhu Deva čiší se svou jihoindickostí z celého tohoto filmu. Ať už jeho nezaměnitelné choreografie ve stylu "máchám košilí" a "cucám si límec košile" přes zlouny s dušemi černějšími než zaschlá krev na meči Kálí, až po ne tak zcela jednoznačně dobré hrdiny, kteří nakonec udělají tu správnou věc. Vykreslení každodenně se dějících věcí ve společnosti, jako například znásilňování žen a korupce se tak nějak u něj taky už opakuje. Přesto moc pěkný a stylový snímek. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Bollywood vůbec nesleduju. Možná proto jsem šla na tento film s velkou skepsí, že odejdu přinejmenším v polovině filmu, až mi indická hudba provaří mozek a obsah sladký jak cumel mi jaksi zhořkne na rtu. Ale ouha, ono mě to nejenže zaujalo, ale dost mi to i polechtalo bránici. Parodie? Ironie? Komedie? Satira? Akčňák? Slaďák? Od všeho trochu, ale ve výsledku biják s velkým B v kategorii akčních komedií. Pro bollywood neznalé bych to přirovnala jako dobrý mix Policajta z Beverly Hills, Jackieho Chana a určitých ujetin Quentina Tarantina. Když to pak okořeníte tanečními čísly z blahých dob Ein Kessel Buntes či Chorus Line, dostanete formát, který měl celé tři hodiny dost dobrý spád, střih byl přímo vychytávkový a kamera za ním určitě nezaostávala. Celkově jsem se už dost dlouho takto u akčního filmu nepobavila. Nemůžu říct, že by mě to zbavilo skepse k Bollywoodu; možná i proto, že v úvodu projekce bylo řečeno, že film není až tak bollywoodský, ale rozhodně mě to přesvědčilo o tom, že i akční komedie může člověku něco dát. Přinejmenším zlepšit náladu:-) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Wanted je naprostá bomba, nemám absolutně důvod šetřit pochvalnou ódou ;) Proč taky? Salmič se definitivně stal z filmového poloboha bohem, který baví naprosto vším, co dělá. Každá jeho scéna je výborně vystavěná na efektu "Salman dělá všechno nejlíp a ještě k tomu stihne něco navíc" :) Jeho hrátky s mimikou, akcí, dialogy, gagy a tanečními čísly jsou skvělé. Nadto jeho párování s mou oblíbenou cukřenkou Ayeshou Takiou (potykaly jsme si již v Socha Na Tha) bylo mým snem už od Salaam E Ishq. Dokonalý timing udělal také hodně, včetně zdravé porce přepáleného patriotizmu a vyváženého násilí nekonče. Jediné, z čeho jsem měla obavu, byla právě ta porce násilí, ale ta byla naštěstí podržena v mezích ironie-parodie, jak poznamenala danliofer, takže nakonec se neobjevil žádný mráček :) Z úvodního shrnutí na Festivalu bych si také nic nedělala, vzhledem k tomu, že ta úvodní slova jsou dělaná minimálně už od pondělí horkou jehlou. A samozřejmě Niktoria v tomto případě poprosím, aby se držel Diskuse, protože taková "povinnost" je horší než 10 odpadů z trucu ;) #festivalbollywoodskehofilmu ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to taková obvyklá indická taškařice s přepálenou akcí, značně zmateným dějem a sem tam nějakou legráckou. K postavě Salmana Khana neumím napsat lepší komantář, než sem dala Ketri. Snad jen: když už se děvče zamiluje do nájemného vraha, mělo by dbát aspoň na to, aby to nebyl workoholik. ____ Snímek dává důraz na zkorumpovanost policie a složitě propletené mafiánské podsvětí - bylo těžké se v něm orientovat. Ale potěšila humorná stránka věci, kdy film sem tam spiklenecky mrknul na diváky, jako: klid, je to jen film, užijte si to. Třeba hned v jedné z úvodních tanečních scén tří bollywoodských hvězd, kterou přeruší zvonění mobilu. A pobavil i závěrečný zvrat. /6. 7. 2017/ ()

Houbař 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád Indy, vůbec nemám rád jejich jazyk, nesnáším jejich tance, nenávidím jejich písničky, mám rád jejich jídlo. Když jsem se dozvěděl, že k večernímu filmu bude lahůdka z Indie, obrátil jsem oči v sloup a čekal na nejhorší. Mé obavy se ale neočekávaně nenaplnily a překvapivě jsem se i bavil. Narazíte občas na rozbředlý děj, nepříjemnou kameru a střih (asi jenom pro Evropana), ale také na brilantní hlášky a zajímavé akční scény. Celkově se tak můj první výlet na indický subkontinent docela vyvedl. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama