Reklama

Reklama

Epizody(18)

Obsahy(1)

Ranma Saotome je hrdinom tohto legendárneho príbehu o chlapcovi, ktorý sa po obliatí studenou vodou mení na dievča. Čo však, keď sa do obidvoch vašich premenených pohlaví zaľúbia iní ľudia? Ranma preto väčšinu času musí čeliť mnoho nedorozumeniam, ktoré sú veľakrát podané vtipnou formou. Navyše ho jeho otec (ten sa premieňa na pandu) zasnúbi s Akane, dcérou jeho priateľa. Anime podľa slávnej mangy Rumika Takahashi. (Flipper)

(více)

Recenze (16)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vskutku, Ranma dokázal bavit, do konce třetí série (druhou a třetí sezónu vidím jako pětihvězdičkovou) dokonce výborně. Pak však divák už prohlédne dopředu velké množství vtipů a zábava se trochu vytrácí, i když nikdy se nevytratí zcela. Rumiko Takahashi prostě neví, kdy skončit, jak už jsem jednou poznamenal u Inuyashi. Ale 4 hvězdy jsou zasloužené. To podstatné viz Mariův komentář. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu jsem se dostal zcela náhodou. Obsahuje podivná bojová umění, lehkou erotiku, dětinsky roztomilou animaci, silně vztahově zaměřené a těžce ulítlé zápletky. To se tak celkově blíží mé laické představě o Anime. Ovšem je to komediální seriál, který je nejvíce postaven právě na záměnách kvůli problému hlavního hrdinyv Výsledkem je nejčasteji roztodivné mlácení se navzájem. Překvapivě vtipné i když první série mi bohatě stačila. ()

Reklama

Anime2 

všechny recenze uživatele

Celý den jsem nesledoval nic jiného.Rozhodně je to jedno z nejlepších anime co jsem v poslední době viděl.Nikdy jsem neviděl nic co by se tomuhle podobalo.Chlapec co se mění na holku tak jednoduchý nápad ale přesto tak úžasný.Jen jedna věc mě totálně nasr...A to díl 18 Spoiler:každou chvíli tam byli ukázky z minulých dílů.Konec Spoileru.A jelikož jsem to vyděl v jeden den tak jsem si vše pamatoval a jen to přetáčel.To je ale moje blbost takže dávám nejvyšší hodnocení.Poslední věc co chci říct je že jsem moc rád že má seriál pokračování a není krátký ,ještě 170 dílů smíchu moc se těším. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh o nebohém chlapci, který spadne do záhadné louže, a pak se pokaždé při kontaktu se studenou vodou mění v holku. Už jen to by pro většinu chlapců a chlapů stačilo, aby si koupili jednosměrný lístek do Dolních Louček. K tomu ho ještě pronásleduje praštěný fotr (který se pro změnu mění v pandu), a aby to nebylo málo, zaslíbili ho minimálně pěti holkám najednou. Ta, u níž se fotr rozhodne slib naplnit, je jistá Akane, nejmladší z obdobně cáklé famílie. Ani jeden samozřejmě nemá na vdavky nejmenší chuť a navíc by jeden druhého nejradši sežral. Ale jak je v japonských animákách častým jevem, začne se jeden druhému zarývat pod kůži. K tomu všemu postupně přichází několik dalších postav, které snad musely utéct z blázince, a chudákovi Ranmovi o to víc komplikují život (nemluvě o tom, že dobrá půlka z nich ho chce v jedné podobě zabít a v druhé omr*at), takže jediná záhada je, jaktože Ranma už dávno nespáchal hromadnou vraždu a harakiri. A tím je vlastně popsán celý seriál, jelikož nic jiného se tam neděje. Jen něco napůl mezi crazy komedií a Konečně zazvonilo. Nějaké poutavé zápletky nelze čekat, v drtivé většině případů jde jen o to, že někdo dokope Ranmu k zápasu a samozřejmě dostane nakládačku (a rozhodně to není takový nářez jako př. Rocky). Ano, nějaké poutavé výjimky se najdou (zejména na začátku), ale moc jich není. Nebýt těžce komediálního nádechu, nestálo by to za řeč. A že by to někam došlo, že by se chudák Ranma té kletby konečně zbavil, nebo že by to s Akane dali dohromady, na to samozřejmě můžete zapomenout (k tomu nedojde ani v komiksové předloze, ale tam se k tomu aspoň přiblížili sakra víc, narozdíl od seriálu, který típli v půlce). A jako obvykle u anime záležitostí není nouze o prasárny. Ranma v holčičí podobě ukazuje prsa pomalu na potkání, Akane se nám taky občas předvede nahoře bez, co chvíli někdo vleze k někomu jinému do vany či do postele, dědek prasák krade spodní prádlo a dělá si z něj sbírku, atd. atd. Kdyby se to udělalo jako dva až tři filmy, a nakonec to skončilo Ranmovým vyléčením a třeba i romantickým happyendem, bylo by to rozhodně lepší. Ale jako pár let trvající seriál s horou navazujících filmů pro videokazety to není nic moc. Pro anime fanatiky je to samozřejmě povinnost, pro ty ostatní (pokud mají aspoň 15, pro děcka to rozhodně není) to určitě není špatná věc na zahnání nudy, ale nic víc. Některé díly z první řady za 4*, něco možná i za 5, ty pozdější až na čestné výjimky (byť se jich pár najde) tak za 2. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď máte štyridsiatku na krku a meníte sa na medvedíka pandu, nie je to až taký problém. Ale keď ste 16 ročný chlapec a po obliatí studenou vodou sa meníte na dievča, máte veľký problém. Hlavne keď sa otec-panda rozhodne Vás zasnúbiť s ultranásilným dievčiskom, ktoré neznáša chlapov a zaľúbi sa do Vás najväčší chuligán na škole. Ranma 1/2 je jedno z najúspešnejších anime. I keď nie je nejak zvlášť pekne nakreslené, je veľmi, veľmi vtipné. Okrem toho má i erotické prvky takže o správne úchylnú zábavu je postarané. Čo mi vadí je to, že nemá (aspoň zatiaľ) nejak zvlášť prepracovaný komplexný príbeh (ako neskorší počin autorky - Inuyasha) a zatiaľ dosť málo prekreslené charaktery. Hodnotenie je po 4 dieloch, možno časom upravím. A je tu oprava !!!! V cca 7 dieli sa zjavila postava na piatu hviezdičku, Ryouga, ktorý sa mení na ....malé prasiatko. Akane (to ultranásilné dievčisko) ho samozrejme ako roztomilé malé prasiatko (nazve ho P-Chan čo zas vo fonetickom čítaní našich malých stredoeurópskych krajín pôsobí dosť zábavne) berie do svojej postele, bez vedomia že je to Ryouga. Ranma žiarli a to vyvolá ďalšie vtipné situácie. No a keď mladá čínska Amazonka Shampoo s nežným čínskym "Ni hao" zdemoluje celé mesto, aby zabila Ranmu-dievča a zaľúbi sa do Ranmu-chlapca žiarli zase Akane. Skrátka Japonci. 10/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Křesťanská škola, kterou navštěvuje Kodachi, patří v Japonsku k těm nejprestižnějším. (Tsukikage)
  • Poprvé, když Tatewaki Kunu nastoupí na scénu, odcituje jednu z prvních vět "Příběhu rodu Taira", což je prastarý japonský epos z 13. století o vzestupu mocného rodu Taira, napsaný nejspíše úředníkem Jukinagou. (Tsukikage)
  • Ve filmu je možné zpozorovat pozměněné názvy známých značek. Objevuje se napříkald Seny místo Sony, či Tamaha namísto Yamaha. (Tsukikage)

Reklama

Reklama