Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divadelní inscenace Divadla Na Jezerce... Na sezení pro eroticky závislé se seznamuje majitel cykloservisu Eda (Milan Šteindler) s učitelem dějepisu a tělocviku Cyrilem (Michal Stejskal), stárnoucím rockerem jménem GIGI (Zdeněk Žák), scenáristou na odpočinku Přemkem (Rudolf Stärz) a mladým ajťákem Martinem (Martin Leták). Terapii vede čerstvě dostudovaná a nezadaná Linda (Kristýna Hrušínská), pro kterou se setkání s partou rozličných mužských charakterů stává osudovým krokem nejen v profesní kariéře. Záznam divadelní inscenace natočil režisér Petr Soukup. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Existují jen naše pocity, které máme a zanecháme po sobě... Každý náš čin je třeba hodnotit v souvislostech. Je strašně jednoduché někoho odsoudit, ukázat prstem... ale známe celé pozadí? Známe jeho příběh?“  Divadlo jsem nenavštívil ani téměř nepamatuji a zůstanu-li u těch TV záznamů, na něco ze současné domácí jevištní tvorby jsem se také dlouho nedíval. Jsem rád, že u Pánského klubu jsem dal přednost divadelnímu záznamu před kino filmem. Naštěstí jsem opět moc netušil a nečetl si, do čeho jdu, takže mě velmi brzy vyvedlo z míry choulostivé sexuální téma. Nutno uznat, že vše se drží snesitelné a inteligentní míry s minimem (umírněných) vulgarismů. Dialogy, příhody a rozehrané situace připomínají leckdy život kolem, jednou jsou skutečně vtipné, jindy alespoň ve mě vyvolávaly kus frustrujícího pocitu nad tou psychickou záhubou, do níž většinu hlavních postav přivedla notorická záliba v sexu. Ale snad vše zároveň dávalo smysl a mělo vyústění v nejednom podnětu vhodném k zamýšlení. Možná těch pár krátkých scének se stínohrou na mě působilo nevtipně a škoda, že se to neobešlo bez klasického klišé novějších českých komedií v podobě nutné smrti jedné z postav ke konci, ale jinak beru. Bavil jsem se vesměs dobře, u kreace pro mě neznámého Rudolfa Stärze coby nejstaršího člena pánského klubu, s jedinečně ironickými monology obzvlášť. Budu se tvářit, že představení skončilo uzemňujícím monologem Přemka, kde se dočkáme podtržení celé myšlenky, a né tak tuctově s průměrnou sborovou písní na rtech. Pak se rozhodně přikláním k 4 hvězdičkám. [75%] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby som to videl naživo v divadle, tak by som určite neľutoval ani cent resp. ani korunu. Zábava pri jednoduchom princípe a zbytočne napriek sexuálnej téme to nie je prehnané. A hlavne výborní herci a veľmi sympatická herečka. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Skvěle fungující komedie, ve které se najde celkem dost životních či vztahových mouder. Svou velmi zdařilou inscenací Pánský klub Matěj Balcar dokazuje, že sezení pro eroticky závislé se dá podat velmi vtipně i bez přehršle vulgarismů. Každopádně jsem se výtečně bavila a věřím, že naživo by to bylo ještě lepší. Pro sebe jsem si tu objevila Michala Stejskala, jehož učitelský pohled na svět u mě spolehlivě vyvolával salvy smíchu. (85%) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělané představení, které pobaví hlavně skvělými hláškami  zajímavým uhlem pohledu na dnes velmi přeceňovaná témata. Za mne spokojenost. Pokud bude možnost, určitě bych chtěla vidět naživo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pánský je jistě komedie, která pobaví. Mě pobavila. 4 eroticky závislí mužští, a jeden toužící po zkušenostech, se sejdou v poradně, kterou vede mladá psycholožka. Muži vedou klasické chlapské dialogy a ty jsou propírány různými generacemi a zkušenostmi. Dialogy jsou trefné a vtipné. Mužský svět je na pranýři toho, jací doopravdy jsme. Pravdou ale je, že bez účasti žen by to zkrátka nešlo. A na paškál si autor vzal i psychology, kteří leckdy mohou něco hlásat, ale otázkou je nakolik sami podle svých rad žijí. Jak je ostatně na konci řečeno, neměli bychom lehce soudit, když neznáme pozadí toho či onoho. Ale jen málokdo si to včas uvědomí, když se do podobné situace dostane, znám to i podle sebe, je to zkrátka moc těžké. Jinak to ale pánům vedle sebe svědčilo, jen Martin Leták se ještě musí vyhrát, občas na něm byla patrná nervozita, sem tam se přeřekl... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na to, že tu ide o divadelné predstavenie, ktoré z televízie väčšinou nemá ten správny šmrnc, tak som bol milo prekvapený jednak hereckými výkonmi, jednak konceptom a humorom, ale v neposlednom rade aj samotnými myšlienkami, ktoré uzatvárali dej. Vcelku zaujímavé a vidieť to v divadle môže byť super zážitok. Takto z telky len tri hviezdy. 65 % ()

Nerdik 

všechny recenze uživatele

Divadelně to má rezervy, ale textově a herecky totální špička! Jednoduchá konverzačka se spoustou nečekaných životních mouder a parádní písničkou nakonec. ()

Reklama

Reklama