Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Höllenfahrt auf der A4 (více)

Obsahy(1)

Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jó, to je to, o čem mluvím - Steinke byl absolute Alarm für Cobra 11. Tenhle dvojdíl je navíc jasným důkazem, že se může podařit udělat vykrádačku nejakému propadáku, ale mnohem kvalitněji (viz Splašené auto). K tomu parádní dabing (Bohdan Tůma a Aleš Procházka) a koukatelné německé tváře. Maximum akce, Speed v německé verzi. Dobré. Dost dobré. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja by som tomu z nejakej tej nostalgie dal aj 5 hviezd. Asi preto, že je to jednoznačne najlepší pilotný diel, nastupuje tu na scénu ten jediný "pravý" Semirov parťák v celom seriáli a pretože je o dve triedy lepší, ako hociktorý diel hociktorej série. Nonstop akčná jazda, kde tvorcovia dokázali, že vedia natočiť slušnú akciu aj bez toho, aby pri tom "náhodou" vybuchlo desať áut. Tento pilotný film mohol ísť kludne aj do kín. Čo povedať na záverečnú pieseň? Mám snáď kvôli nej znižovať hodnotenie a dať odpad? Jednu hviezdu teda uberiem. Možno malo RTL radšej natočiť 5 takýchto filmov, nasadených do kín a netočiť drahý, guilty pleasure naivný seriál, ktorý musí časom stratiť (a stráca) dych. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám takových menších 5* protože v tomhle mě Kobra 11 a celé Německo dost překvapilo. Po nic moc prvním pilotu je tohle opravdu extra skok. Sice tu je klišé nad klišé a celé to je dost neoriginální, ale prostě je to příjemné na zkouknutí. Kanich je sympaťák a simír jak by smet. Je tu sice dost nedostatků ale já si film prostě dokonale užíval. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl už od dětství můj nejoblíbenější díl, kterému na paty v historii Kobry šlapal jen pilotní film k 5. řadě. Každopádně Pekelná jízda... je opravdu velkou jízdou od začátku do konce. Je zde snad všechno, co ke Kobře patří. Šílená bouračka na začátku (auto najede na vybourané auto jako na rampu a malém trefí vrtulník...), 400 aut, no jak jste do dokázali Bonrathe :)? Něco takového už se dnes v Kobře nikdy nebude opakovat. Hlavní linka nemá nijak scénáristicky a dialogově vymazlený děj, ale napětí je na 100% po celou dobu. Celá akce se odehrává na dálnici, takže tu plně dostojíme názvu dálniční policie. K tomu je tu i humorná vložka v podání Bonratha a Herzbergera (Vždyť by se ti muselo dělat špatně vždycky, když se postavíš... :D). Tenhle díl je prostě spojením všeho, co Kobru dělá Kobrou, od přehnaná akce (vytáhnutí dítěte vrtulníkem), stálého napětí a sem tam té srandy. A to si vemte, že se to natáčeno bez nějakých digi efektů, kdo by si na to dnes v Hollywoodu troufnul :)? ()

marek29 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál sleduji už od dětství a když mám čas, vždy se na něj rád podívám. Někomu vadí nerealističnost kaskadérských kousků Semira Gerkchana, ale dobře se u toho seriálu relaxuje. Je to perfektní oddechová záležitost. Vždy kvalitní zápletka, někdy krásná super auta a občas i nádherné ženy :-) Na Kobře sem vyrostl a i když nehltám každý díl, pár sérií jsem už zhlédnul a když ji zastihnu v televizi rád se podívám. Nadměrná dávka akce a napětí, lehké množství humoru. Takto by měl vypadat koukatelný seriál. Není asi nikdo kdo by ji neznal, ale pokud přece jenom - Kobru 11 směle doporučuji! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Na konci Tom otevřel šíbr před uražením dveří Mercedesu, ale při přelézání Zuzany a Eda je šíbr při záběru z vrchu zavřený. (marcel5)
  • V této epizodě zazní několik písní, konkrétně se jedná o písně „Paranoid“ od Black Sabbath, „Everything's Gonna Be Alright“ od Sweetbox, „The Road to Hell“ od Chris Rea a „When You Believe“ od Whitney Houston a Mariah Carey. (Frantisek.Fu)
  • Ve scénách, kdy se vrchní komisařka Engelhardtová (Charlotte Schwab) dohaduje se zemským předsedou vlády Brüslerem, lze vidět, že na jejich telefonech jsou malé obrazovky s kamerami. V těchto scénách se obě postavy ve svém dialogu přímo dívají na obrazovku, tudíž kamera, která je umístěna ihned vedle obrazovky, by je měla snímat tak, jako by spolu mluvili z očí do očí. Z nějakého důvodu jsou ale obě postavy nelogicky snímány z profilu. (Cruz555)

Reklama

Reklama