Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Semir a Tom jsou na stopě pašerácké bandě, které už překazili několik akcí. Pašeráci se jich chtějí zbavit, a proto na ně nastraží léčku. Vylákají je na odlehlé místo, kde se mají sejít s informátorem. Toho však naleznou mrtvého a na místo dorazí lidé z protikorupčního oddělení policie. Tom a Semir jsou pro podezření z korupce zatčeni, ve vězení jim však hrozí smrt od spoluvězňů! Jejich kolegové od dálniční policie jim budou muset rychle pomoci, aby mohli odhalit skutečné viníky a očistit svou pověst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Ondr4H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda Štvanice je přesně ten důvod proč jsem jako dítě měl rád kobru 11 a proto mě její novodobé směřování alá vysmáté vybuchující šajze nebetyčně vytáčí. Děj a akce by dle mého názoru obstály i jako akční film do kin, místy bych to "potunil" aby z toho zase tak moc ta televizní produkce nekřičela, ale jako celek to funguje moc dobře.Zločince jsem nenáviděl a ten jejich konec byl opravdu vypečený... ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi až děsivé, když je to už víc jak půlka mého dosavadního života, kdy jsme se spolužáky na prvním stupni základky Kobru 11 totálně hltali a o přestávkách si mezi lavicemi hráli na vlastní dálniční policii. Alarm für Kobra 11 byl vlastně první německý pořad, který mi kdy dal najevo, že Němci v té seriálové/filmové sféře nejsou vůbec za zenitem. ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál sleduji už od dětství a když mám čas, vždy se na něj rád podívám. Někomu vadí nerealističnost kaskadérských kousků Semira Gerkchana, ale dobře se u toho seriálu relaxuje. Je to perfektní oddechová záležitost. Vždy kvalitní zápletka, někdy krásná super auta a občas i nádherné ženy :-) Na Kobře sem vyrostl a i když nehltám každý díl, pár sérií jsem už zhlédnul a když ji zastihnu v televizi rád se podívám. Nadměrná dávka akce a napětí, lehké množství humoru. Takto by měl vypadat koukatelný seriál. Není asi nikdo kdo by ji neznal, ale pokud přece jenom - Kobru 11 směle doporučuji! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec staré Kobry započal. Je to dobrý pilotní film, ale jako celek není tak kvalitní jako jeho předchůdci ze 4. a 5. série. První polovina filmu je super. Semir a Tom v base, emoce pracují, přátelé ze stanice musí spolupracovat v utajení, aby jim pomohli, a vše to vyvrcholí ikonickou honičkou s policejními auty. Ta je výborná a nezapomenutelná (navíc se starou dobrou hudbou Reinharda Scheureggera). Slůvko "vyvrcholí" je tady bohužel na místě. Po této legendární akční scéně už pilot nemá moc co nabídnout. Druhá polovina filmu je utahané vyšetřování s občasnou akcí, do kterého se navíc vloží otravný Schröder (jeho postava mi nikdy nepřišla vtipná). Akce je tu už taková sterilní, postrádá větší koule. A třeba závěrečná honička s padouchy po dálnici, kdy se ze samopalů střílí na všechny strany, je celkem slabá. Kromě toho je mizerně natočená, kamera je strašně roztřepaná, což mě osobně irituje, a tak si to jako divák nemohu vychutnat. Co se tady Raoulu W. Heimrichovi stalo? Vždycky točil luxusní akce, na které se krásně koukalo. Holt už se pomalu blížíme do fáze seriálu, kdy jsou rozklepaná kamera, rychlé střihy každé 2 vteřiny a nadužívání slow motion (nebo naopak zrychlování obrazu) pevnou součástí Kobry 11. A to já nemám rád. Ještě se musím zmínit o záporácích. Na to, že se jim povedlo dostat Semira s Tomem do vězení, jde o naprosto nevýrazné a mizerné postavy. Tento příběh by si zasloužil mnohem lepší padouchy. "Specialistka na vraždy" je sice známá německá tvář, ale je to jen další z řady generických mafiánů se svým henchmanem, kterých od 6. série dál budou v seriálu desítky. Jedna tato postava je jako druhá. No a jelikož jsme už v 6. sérii, tak tu pochopitelně máme obligátního zkorumpovaného policajta. Ti se také od této chvíle budou v Kobře objevovat pomalu v každém druhém dílu, takže to za chvíli bude vypadat, že jsou Semir a jeho kolega jediní poctiví policajti v celém Německu. Už v mládí, kdy jsem Kobru žral ve velkém, mě motiv zkorumpovaného policisty štval. Kdyby to alespoň byly nějak zajímavé charaktery, ale taky jsou jeden jako druhý. Ale ještě zpátky k tomuto pilotu - jelikož jsou záporáci natolik nevýrazní, tak epizoda postrádá nějaké větší zúčtování s nimi. Prostě je závěrečná honička a tam se vybourají a explodují. Žádný osobní duel se Semirem a Tomem, který by byl nějakým zadostiučiněním za to, jak jim padouši zkomplikovali život, se nekoná. Takhle se přeci s hlavními záporáky velkého příběhu, jako je tento, nepracuje. Abych to shrnul - pilot je to dobrý, ale nejlepší je jeho první půlka. Pak už to moc připomíná tu novější Kobru 11, kterou já nemusím. P. S. Proč všechny piloty z posledních tří sérií končí na dálničním staveništi? Nedokázali vymyslet něco originálnějšího? Edit: Při natáčení té finální akce zřejmě neměl Heimrich svůj den, v dalších epizodách už točí zase vynikající akci. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejlepší pilot s Tomem Kranichem. Hezky začala 6.série. Příběh je netypický, nebot se Semir s Tomem v jednu chvíli dostanou do vězení. Název Štvanice je opravdu přesný. Film je napínavý, nekonečně akční, zde funguje téměř vše, i pěkná klasická hudba. Takže film hodnotím celkobě na 99% = ***** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama