Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámému útočníkovi padne na dálnici za oběť mladý chlapec. Krátce poté zabíjí vrah i jeho matku Olivii Bergerovou. Semir a André si slibují, že zločinec neunikne spravedlnosti. Stopa vede na Mallorcu za gangsterským bossem Carlosem Bergerem. Ten na ostrově vybudoval síť prostitutek pro luxusní zákazníky a nyní se cítí být ohrožen zvláštní kriminální komisí pod vedením policisty Kesslera, která se rozhodla prozkoumat jeho nekalé obchody. Nejlepší obrana je útok a mafián unáší milionáře Michaelse a topmodelku Stellu. S tučným výkupným se pak hodlá usadit kdesi v ústraní. V případě obtíží má v kapse ještě jednu pojistku - na ostrově umístil několik odpalovacích ramp pro dálkově řízené rakety. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se nějaký televizní seriál vydá do pro něj netypického (zpravidla exotického) prostředí, většinou se jedná pouze o záminku pro dovolenou herců a členů štábu, při níž narychlo spíchnou nějaký zbytečný a nudný dvojdíl (takhle z hlavy mě napadá Krok za Krokem, Scrubs nebo JAG). V případě Kobry 11 to naštěstí neplatí. Je to sice dvojdíl z exotické Mallorky, ale nikdo se tu nefláká, příběh jede naplno a i herci si mákli. Navíc se jedná o dva hodně zapamatovatelné díly (jistě všichni víme proč). Už prvních pár minut nám dá najevo, že rukavice jsou dole - Semirovo BMW je sešrotováno, umírá dítě a za chvíli i jeho matka. Na něco takového nejsme v Kobře 11 zvyklí (teda až na to auto :-) ). Dílu nechybí napětí, humor a kvalitní akce...prostě vše, co má stará dobrá Kobra mít. Důvody přeložení Andrého a Semira na Mallorcu sice nepatří k tomu scenáristicky nejvytříbenějšímu, ale člověk to musí brát s nadhledem. Jinak by vlastně žádný díl ani nebyl. Velkou star tohoto dvoudílu je Christian Kohlund a jeho Carlos Berger. To je jeden z nejlepších záporáků, kteří se v Kobře 11 objevili. Je to hajzl, ale poměrně charismatický. Jedná se o natolik zapamatovatelného padoucha (zase všichni víme proč), že Kohlund pro mě už navždy zůstane Carlosem Bergerem, ať hraje kdekoliv a cokoliv. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl snad jediného samostatného dvojdílu, který není rozdělen z pilotního filmu. Postava Bergera jako záporáka je asi nejlepší z celé Kobry, také tu dostává oproti jiným velké množství prostoru, a do popředí se dostávají i jeho motivy a charakter. Děj už je zde patřičně přestřelený, jak se na Kobru patří, ale převelení do jiné jednotky zas na druhou stranu není v rámci TV produkcí nic raritního. Kobří hudba hraje v labutí písni Reinharda Scheureggera na 100%, a jelikož jsme to už všichni viděli nejméně 10x, tak jsme v očekávání nevyhnutelného... ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento i následující díl jsou TOP, této řady. Je to jasné a přímé. Konec posledního dílu této série je velmi nečekaný. Akční, a zároveň dobře promyšlený díl. Oba hlavní hrdinové se zde vážně zapotí. A André, no však v druhém díle uvidíte. ()

Reklama

Reklama