Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda rumunských imigrantů se uhnízdila v lese blízko dálnice, odkud provádí své loupežné výpady. Jejich scénář je stále stejný: nejprve ukradnou těžké stavební stroje a s jejich pomocí se probourávají do spořitelen a poštovních úřadů. Po takové návštěvě Rumunů zůstává po trezoru obvykle jenom díra ve zdi. Po vybílení poslední filiálky se zlodějům dostává do rukou neobvykle vysoká částka peněz a policie pojímá podezření, že banda musela dostat tip od někoho, kdo byl ve spořitelně přímo zaměstnán. Podezřelým číslo jedna se stává jistý Müller, který v minulosti působil u rumunské tajné služby. Jednoho dne zmizí další stavební stroj a André se Semirem tuší, že se chystá něco velkého. (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Banda rumunských zlodějů versus Kobra 11... Ta závěrečná honička Semira na koni opravdu stála za to...! A ten jeho příjezd na koni s šéfem bandy byl epický... :))) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuto dílu musím dát 5 hvězdiček. Nemůžu zkrátka jinak. Velkou roli hraje nostalgie, v dětství to byl můj oblíbený díl, ale i po zhlédnutí v roce 2020 musím konstatovat, že jsem se královsky bavil. Příběh je sice slabý, ale tady vítězí forma nad obsahem. Hudba Reinharda Scheureggera je po nějaké době výraznější, Semir s Andrém se správně špičkují (jejich vzájemná chemie v tomto dílu zatraceně dobře funguje) a akční scény jsou super. Zejména ta dlouhá akce s tahačem vezoucím bagr. To je ikonická scéna a za mě jde o nejlepší akci celé 2. série. Líbí se mi, že v této epizodě mají jak André (který je tu mimochodem neskutečně cool), tak i Semir svou velkou sólo akci. André při již zmíněné honičce s tahačem, Semir zas na koni. Když pak Semir po honičce přichází zpátky a vede zločince na lasu jako kovboj krávu, to je tak krásně stupidní... a o to tu právě jde. Ten díl se nebere moc vážně, je to solidní akční zábava a je to ta správná míra stupidity, kterou od Kobry 11 čekáte. Vypnete mozek a královsky se bavíte. Právě proto mám starou Kobru 11 rád, u nových dílů se člověk takhle nepobaví. Ty jsou moc vážné, s přehnanou akcí, nesympatickými postavami a stupiditou, která není zábavná, nýbrž debilní. Pro mě je tedy "Loupeživý rytíř" přehlíženým klenotem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Při prohledávání vozu Opel na parkovišti je vidět v kufru vozu láhev piva Pilsner Urquell. (marcel5)
  • Před prvním natlačením Land Roveru na svodidla kamionem s bagrem stojí za povšimnutí, že svodidla jsou krátce přerušená (a tráva je uježděná na hlínu). Dalšího přerušení svodidel si lze všimnout, když předjetí kamionu s bargem vzdávají. Když pak André roztočí bagr, lze si v dáli za kamionem všimnout stříbrného auta, které se patrně díky chybějícím svodidlům na dálnici „otáčí“. (marcel5)
  • Když Semir a André vzdávají s Land Roverem předjetí kamionu s bargem, lze si všimnout v levé části (v druhém směru) stříbrného auta, které jede souběžně s nimi. (marcel5)

Reklama

Reklama