Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na komisařství se dostane několik hlášek, že skupina vyděračů vybírá výpalné od provozovatelů odpočívadel podél dálnice. Podezřelým číslo jedna je Harry a policie se na něj záhy zaměřuje. Bohužel jí ujde jeden podstatný fakt a grázlové si na své konto připisují první oběť z řad policie. (TV Nova)

Recenze (8)

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|90%| (RUDÉ RŮŽE, ČERNÁ SMRT – 2.epizoda 1.série) Opravdu dobrý název epizody přesně vystihující události. Tak tu máme druhou a poslední epizodu s komisařem Ingem Fisherem, který zde tragicky zemře. Je to výborná epizoda, na tu dobu klasický kriminální počin. Frank nakonec svého partáka pomstí. Epizoda ubíhá pozvolna, dost zajímavých scén zde najdeme. Nějaká akce je zde také, když jí moc není, o to ale v těchto starých dílech moc nejde. Kobří hudba je zde často, taková klasická na tu dobu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než pilotní film. Zápletka je sice jednoduchá (a z toho důvodu je nastavovaná vedlejšími mikropříběhy - mrtvá bába, Frank užírající se žárlivostí), ale když se to celé rozjede, tak to má pořádné grády. Akce je tu sice pomálu, ale jako kriminální drama to celkem funguje. Stejně jako u pilotu musím ocenit, že je tu velký důraz na charaktery hlavních postav a jejich určitou psychologizaci. To prostě v pozdějších sériích Kobry moc není. Frank je oproti minulému dílu sympatičtější a chemie mezi ním a Ingem funguje. I záporák je dobře zahraný, je správně slizký. Ingova smrt je i po letech ztraceně brutální a působivá. A klasická smutná znělka ve scéně s pohřbem pořád dokáže vyvolat emoce, byť jde o postavu, která je vlastně jen vycpávkou před příchodem Semira. Souhlasím s tím, že jde o jeden z nejlepších dílů seriálu. Je to sice úplně jiná Kobra 11, než jak ji známe, ale jak jsem starší, tak mi tyhle díly, co se drží nohama při zemi, sedí víc než ty s hromadnými bouračkami, létajícími auty a maniaky házejícími granáty na dálnici. P. S. Maraike je blbá nána. Protivná byla už v pilotním filmu, ale tady tomu všemu nasadila korunu. Kdyby jen něco kvákla, mohlo to celé dopadnout jinak. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Regulérní první díl seriálu, který je v podstatě takovým dalším pilotním filmem, protože se zde loučí komisař Ingo Fischer, a uvolňuje tak místo legendě Semiru Gerkhanovi. Děj samotný je zde poměrně plytký, a je tu několik vedlejších linek, aby se vůbec dokázal díl dostat na klasických 45 minut. Klíčová je pak pochopitelně linka okolo výpalného, která skončí smrtí Inga, která sice není tak emotivní, ale ty hlavní emoce se dostaví až při scéně na pohřbu s melancholickou Kobří hudbou. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nejkratší pobyt pro hlavní postavu v celém seriálu přinesl poměrně šokující moment, který napravil reputaci pilotního dílu. Ten jsem já osobně viděl až po letech zkušenosti s lepšími pozdějšími sériemi, tudíž mi vůbec neoslovil. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhém díle se začalo více tlačit na pilu. Napětí vystoupalo o level výše a smrt jednoho z parťáků byla velkým překvapením celého dílu. Seriál si však stále zachovává nedostatky z prvního dílu. Ty se tvůrcům podaří prolnout až později. HODNOCENÍ: 60 % ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl začíná docela nevinně, ale od chvíle, kdy se na scéně objeví nebezpečný vyděrač, jde do tuhého. Postupně stoupá napětí, a nakonec vše vrcholí něčím, co jsem nikdy předtím nezažil - smrtí jednoho z hlavních hrdinů hned ve druhém díle! A nejedná se o žádnou velkolepou scénu podbarvenou tklivou hudbou jak z Pána prstenů (viz. pozdější díly), naopak je to podané docela realisticky - a o to líp to vypadá, a o to víc nervydrásající ta celá scéna ve výsledku je (a to ještě dnes po letech). Jen škoda toho závěru, ten byl až moc rychlý a nekrvavý (uznávám, že jsem zmlsaný z amerických akčňáků, ale mnohem radši bych viděl, kdyby Frank toho zmetka v přestřelce odprásk jako psa, než aby ho jen sebral). I tak je ten díl neoddiskutovatelným vrcholem první série, a jedním z vůbec nejlepších dílů celého seriálu. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta mrtvá "babička" v autě a výmluva jejich dětí byla síla :))) Jinak zápletka je jednoduchá, jde o vypalné vybrané u dálničních odpočívadel ... Nakonec je zastřelen komisař Ingo Fisher jeden z hlavních postav seriálu hned v druhém díle... Poté se Frank vydá na vendetu pro pomstu za svého kolegu... Děj potvrzuje skvělý hudební podkres... ()

Reklama

Reklama