Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 7

(série)
Německo, (2003–2004), 11 h 46 min (Minutáž: 45–91 min)

Hrají:

Carina N. Wiese, Erdogan Atalay, Astrid Posner, Charlotte Schwab, Melina Hennen, Dietmar Huhn, Christian Goebel, Christian Oliver, Gottfried Vollmer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (5)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem díly nějaké série viděl opakovaně nejvíckrát, zaručeně to byla první série s Janem Richterem. Z ní si totiž nepamatuju jenom pro mě už kultovní Křest ohněm, ale i epizody jako Heinrich a Paul či Smrtonosná zásilka. A to je po tolika letech poměrně úctyhodné. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je tu nový parťák, Jan Richter. Není tak výrazný jako Tom, André nebo později Ben, ale je celkem v pohodě. Nejlepší díly :  "Falešné signály", "V utajení", "Křest ohněm" a "Countdown", tedy vesměs díly ze začátku série. Pak už úroveň přece jen poklesne na takový ten kobrácký čtyřhvězdičkový standard. Nejslabší díl : "Rock and roll". O Andree se dozvíme, že je strašně žárlivá na Semíra a nedovolí, aby Hotte s Bonrathem zabili myš, která se zabydlela na policejní stanici... P. S. Zdá se mi to, nebo Andrea za pár let hrozně zestárla? ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria s Richtárom má naozaj slušné časti a hoci je pre mňa tento parťák najslabší (aj Andrého mám radšej hoci tiež nie je nejak extra), tak táto séria jednoznačne zaslúži 5* ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. série Kobry 11 představuje velký propad v kvalitě seriálu. V určitých ohledech je sice svým charakterem podobná 6. sérii, ale tam byl ještě Tom Kranich a větší množství pětihvězdičkových dílů. V sedmičce jede většina epizod podle stereotypní kobrácké šablony a ty díly jsou nezáživné a jeden jako druhý (čest výjimkám). Originalita je v některých epizodách nulová, stupidity je ve scénářích čím dál víc, záporáci jsou slabí a akce je většinou jen průměrná (opět čest výjimkám). Tohle už není ta Kobra 11, jejíž sledování by mě bavilo. Koukal jsem na to víceméně ze setrvačnosti. Cítil jsem to tak v mládí a potvrdilo se to i při mém maratónu v roce 2020. Začátek série mě tedy při tom posledním zhlédnutí mile překvapil, byl lepší, než jsem si pamatoval. Ale po epizodě "V utajení", která je vrcholem této řady, přichází pozvolný sestup, který předznamenává úděsnou kvalitu seriálu, jakou si pamatuji z 8. série. Samostatnou kapitolou je postava Jana Richtera. Už jsem se jí věnoval v komentáři k pilotnímu filmu, některé věci tedy budu opakovat. Nemůžu říct, že by mi byl Jan úplně nesympatický, to není, ale pro mě je to naprosto nezajímavá postava a se Semirem nemá tak dobrou chemii (André a Tom byli jiná liga). Nepomáhá tomu ani fakt, že Christian Oliver má herecké schopnosti ohoblovaného prkna. Bezpochyby ho do seriálu obsadili jen proto, že k Semirovi chtěli někoho mladšího s hezkou tvářičkou. Pro mě je to prostě takový německý Leoš Mareš. V žádném případě mu nevěřím tu polohu drsňáka, to je k smíchu. Za 13 epizod se jeho postava nijak nevyvine, zůstává pořád stejně plochá. Scenáristé mu nedali žádné vlastní charakterové rysy, je to jen přicmrndávač Semira (už to není rovnocenné partnerství jako s předchozími kolegy). A ještě ke všemu se obléká jako Tom, takže na mě působí jako jeho omlazená a mnohem plytčejší verze. Abych to celé nějak shrnul: Mě osobně již tato Kobra 11 nebaví a nezajímá. Vydržel jsem ještě 7. sérii, ale s ní svůj rewatch končím. Už to zkrátka není taková zábavná jízda jako ve 3. nebo 5. řadě. Většina epizod jsou laciné kriminálky s průměrnou akcí, která není nijak zapamatovatelná (a pomalu se stává přehnanější a stupidnější). A to vlastně platí i pro následující série. Čas od času se objeví nějaký klenot, světlo na konci tunelu, ale než se k němu člověk dostane, musí přetrpět řadu slabých epizod. To mi už za to nestojí... Celkové hodnocení mi tu z průměru vychází na 3 hvězdičky, tak to tak nechám. Kdyby nebylo těch několika málo povedených dílů, bylo by to za 2. Nejlepší epizody 7. série: V utajení; Falešné signály; Křest ohněm (s výhradami). Další koukatelné epizody: Závod s časem; Countdown. Nejhorší epizody 7. série : Rock 'n' Roll; Rodinný gang. Epizody neuvedené v tomto komentáři + ty dvě nejhorší můžete s klidným svědomím přeskočit. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (4)

  • Když při úvodní scéně Monika Schindler (Gabriele Richter) ujíždí pronásledovatelům, je možné si všimnout, že se několikrát změní počasí – v jednom záběru je déšť, v dalším střihu skoro svítí slunce. To samé auta, jednou jsou mokrá a v dalším záběru zase suchá. (Altmy94)

Reklama

Reklama