Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 2

(série)
Německo, (1997–1998), 17 h 29 min (Minutáž: 45–50 min)

Hrají:

Sven Riemann, Kim Kuebler, Andreas Herder, Almut Eggert, Dirk Wäger, Mark Keller, Erdogan Atalay, Zsolt Bács, Natascha Bonnermann, Wolfgang Müller (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (4)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta mých známých, kteří na Kobře v období našeho prvního stupně základní školy ujížděli také, ani nevěděli, kdo že byl tím Semirovým parťákem v těch prvotních prehistorických sériích. Přitom já si Andrého dvousériové angažmá poměrně užil. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. řada Kobry 11 je v porovnání s první sérií obrovský krok vpřed. Rozpočet je vyšší, akce se neustále zlepšuje a případy jsou zajímavější. Navíc tu máme Andrého Fuxe, Semirova nejlepšího parťáka. Ti dva mají mezi sebou parádní chemii. Rovněž se tu poprvé objevují klasické vedlejší postavy ze strážnice, jakými jsou Bonrath, Herzberger, Engelhardtová a Andrea. Některé epizody 2. řady jsou naprosto legendární (např. "Uhoď" nebo "Jed") a reprezentují to nejlepší, co může stará Kobra 11 nabídnout. Bohužel ne vše je růžové, velkým problémem této řady je jistá nevyrovnanost. Na jedné straně tu máme ty výborné pětihvězdičkové díly, ale těch není zas tolik, většinu série tvoří průměrné a podprůměrné epizody. Kvalita těchto dílů je rozdílná, mohou být slušné, nemastné neslané, ba i příšerné. Naštěstí skoro každý díl má něco, co ho alespoň trochu zachraňuje a dělá ho tak koukatelným (zpravidla se jedná o slušnou akci). Jedinou výjimkou je pro mě epizoda "Mezi dvěma kameny", ten díl já nenávidím a není tam nic, co by ho zachránilo. Zkrátka a dobře, 2. série ukazuje jasný vývoj seriálu. Ještě s sebou táhne břemeno první série se všemi jejími neduhy a seriál pořád tak trochu hledá vlastní identitu (zlomový je z mého pohledu díl "Loupeživý rytíř", který ukazuje, jak by měla vypadat velkolepá akce a do jaké míry by měl být seriál zábavně stupidní). Každopádně ty nejlepší díly už předznamenávají to, jak bude seriál vypadat ve 3. sérii, která je jeho naprostým vrcholem. Nejlepší epizody 2. série: Uhoď; Jed; Pomsta je sladká; Krátký oddech; Děti slunce (guilty pleasure) Nejhorší epizody 2. série: Mezi dvěma kameny (jeden z nejblbějších dílů seriálu); Selhání brzd; Stop volej; Generální zkouška ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní bomba. Samozřejmě jsou zde i slabší díly, ale za to všechny výborné, patří mezi vrcholy Kobry (blbnutí se sanitkou, Scooter či poslední díl) a hlavně chemie mezi Kellerem a Erdoganem nemá chybu. Špičkové akční scény (tvrdé kaskadérské kousky), zábavné hlášky a atmosféra před milléniového Německa, kde Semir a Andre kecají podél dálnic, kde slyšíme i zvuk projíždějících aut - MILUJU TO. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (27)

  • Opět se objevuje registrační značka OHV-AB 503, která se objevila už v epizodě Generální zkouška (1997), tentokrát na malém voze (patrně Suzuki Salto) jedoucím za plaťákem v úvodu epizody. (marcel5)
  • V čase 43:44 ve scéně, kdy Meny vyskakuje z nákladního auta, lze poznat, že z vozu vyskakuje kaskadér, navíc v jiném oblečením. Hned v další scéně, kdy vyskakuje z náklaďáku André (Mark Keller), je vidět, jak z pod sedaček vylézá další muž, aby převzal řízení. (predator918)
  • Na konci André (Mark Keller) 2x projede okolo BMW s chlápkem ležícím ze dveří. (marcel5)

Reklama

Reklama