Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 6

(série)
Německo, (2002–2003), 14 h 46 min (Minutáž: 45–92 min)

Hrají:

René Steinke, Carina N. Wiese, Astrid M. Fünderich, Erdogan Atalay, Dieter Landuris, Dirc Simpson, Guido Hammesfahr, Charlotte Schwab, Dietmar Huhn (více)
(další profese)

Epizody(17)

Recenze (6)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je toto poslední série té klasické staré Kobry 11. A je pravdou, že seriálu už tady trochu dochází dech, čehož jsem si všímal i v mládí. Jako celek to není špatná řada, ostatně není tu žádný díl, který bych mohl označit za příšerný nebo nekoukatelný, ale je to už takové průměrné (při sledování některých epizod jsem se přistihl, že vzpomínám na lepší díly a čumím na to už víceméně jen z povinnosti). Jednotlivé epizody nejsou až na výjimky moc zapamatovatelné. U většiny dílů jsem si myslel, že pocházejí ze sérií s Janem Richterem (až toto poslední zhlédnutí v roce 2020 mou špatnou paměť napravilo). Kobrácká formule se tu již zcela ustálila (úvodní bouračka - vyšetřování - prostřední honička - vyšetřování - závěrečná honička) a jádro 6. série tvoří nemastné a neslané epizody (zpravidla jde o nudné detektivky), které nejsou úplně blbé, ale také to není nic, o čem bych psal dopis domů. Navíc nemají čím překvapit. Proto je tu hodně tří a čtyřhvězdičkových dílů, které však kvalitou neodpovídají čtyřhvězdičkovým dílům z předešlých sérií. A o rozdílech v hodnocení tak zpravidla rozhodují jen drobnosti. Akce je pochopitelně v této řadě vynikající, řemeslně vychytaná. Hodně mě také v této sérii baví interakce mezi Semirem a Tomem a kolegy z dálniční strážnice. Obzvláště vedlejší komické podzápletky s Bonrathem a Herzbergerem jsou fajn. Nějak nemám chuť tuto sérii popisovat hlouběji, koho by můj názor zajímal podrobněji, ať si vyhledá komentáře k jednotlivým dílům a z toho si udělá obrázek. Co je podstatné: Pořád je to zábava, ale už ne taková. Řada epizod by se dala přeskočit a člověk by o moc nepřišel. Nejlepší epizody 6. série: Otec a syn; Hluboký pád; Až do hořkého konce; Rozloučení...a vlastně i ta Štvanice, byť jsem k ní byl při posledním zhlédnutí hodně kritický. Nejhorší epizody 6. série : Zrada; Smrt novináře (jsou nejhorší v tom smyslu, že jsou slabší než zbytek této série, nejedná se o nejhorší díly seriálu). A když už máme tedy starou Kobru za sebou, přikládám ještě své řazení jednotlivých sérií od nejlepší po nejslabší: S3, S5, S2, S4, S6, S1 ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší série. Jsou zde k vidění zajímavé věci jako slepá žena v ohrožení, jeden díl je postavený na vášni k výtvarnému umění atd. Líbí se mi, že více prostoru dostávají i ostatní postavy jako šéfová, Bonrath nebo Herzberger. Závěr je neskutečně silný, slzička ukápla. Poprvé tak nějaké sérii dávám plnou palbu. P. S. Zajímalo by mě, kde v Německu pořád berou takový sexy kočky, snad v každém díle je jedna, unglaublich. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (7)

  • V této epizodě je možné slyšet skladbu „Learning To Fly“ od Tom Petty and the Heartbreakers. (Frantisek.Fu)
  • V této epizodě zazní několik skladeb. Konkrétně se jedná o skladby „Crossroad“ a „Smoke And Ashes“ od Tracy Chapman, „La luce buona delle stelle“ od Eros Ramazzotti, „Requiem: Dies irae“ od Wolfganga Amadeuse Mozarta, „Weird“ od Hanson, „Desire“ od U2, „Unchained Melody“ od Righteous Brothers, „Hear You Me“ od Jimmy Eat World, „The Dream Within“ od Elliota Goldenthala a „It's Probably Me“ od Stinga. (Frantisek.Fu)

Reklama

Reklama