Reklama

Reklama

Největší případ komisaře Maigreta

  • Rakousko Maigret und sein größter Fall (více)

Obsahy(1)

Komisař Maigret (Heinz Rühmann) vyšetřuje loupež obrazu Vincenta van Gogha v pařížském muzeu, při které byl zabit hlídač. O policejní ochranu ho požádá sběratel umění Holoway (Günther Ungeheuer), kterému byl obraz údajně nabídnut. Je ale také zavražděn... (raininface)

Recenze (4)

tahit 

všechny recenze uživatele

Případ řeší proslulý detektiv a nejen záhadu krádeže vzácného obrazu, ale také vraždy. V roli komisaře je famózní Heinze Rühmann. Každého snad napadne porovnat tohoto herce s legendárním představitelem Maigreta Jeanem Gabinem. Musím uznat, že Rühmann obstál v roli komisaře precizně. I když nepochybně se stejnou bravurou by to zahrál určitě Jean Gabin také. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tohle má prostě atmosféru! Ne sice vyloženě napínavou nebo temnou, ale podmanivou atmosféru dnes již starosvětského prostředí a klasického detektivního příběhu v podání skvělých herců ano. Trochu jsem se obával, nakolik zapasuje postava legendárního francouzského detektiva do rakouských reálií, ale snad i díky tradičně výbornému Heinzu Rühmannovi, který si komisaře s geniální dedukcí a neustále zapálenou fajfkou vychutnává s obrovskou noblesou, jsem vůbec nenabyl žádného rušivějšího dojmu. I hudba míchající francouzský nádech s hrou na akordeon a zároveň temnější, bigbítové tóny se v tomto netradičním skloubení reálií dost povedla. Sledovat Heinze Rühmanna v roli Maigreta bylo pro mě přibližně stejným požitkem, jako u nejslavnějších filmů s Jeanem Gabinem. Přesto pro mě nejlepším Rühmannovým filmem zatím nadále zůstává Stalo se za bílého dne (který jsem viděl před 3 lety s tímto hercem jako první) a zatím se tady po menším váhání přikláním k silným 4*: [85%] ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Šarmantní Heinz Rühman v ojedinělé roli komisaře Maigreta předvádí herecký výkon s německou precizností  i noblesou. Myslim, že ho daboval Zdeněk Kampf. A nejlepší scéna, když přijde do nočního podniku a objednávku si pivo. “ Pivo, bohužel, nevedeme,pane”. Rühman: “tak udělejte výjimku!” A za chvíli popíjí právě pivo. ()

Reklama

Reklama