Reklama

Reklama

Holčičí film

  • Česko Holky sobě (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film sleduje tři po sobě jdoucí pátky (a jednu sobotu) v životě tří dívek z Helsinek na prahu dospělosti. Mimmi (Aamu Milonoff) a Rönkkö (Eleonoora Kauhanen) jsou nejlepší kamarádky a středoškolačky pracující v obchodním centru ve smoothie baru. Emma (Linnea Leino) je nadějná krasobruslařka, která jde přímo za svým cílem - účastí na mistrovství Evropy. Jednoho večera se dívky setkají na stejné párty a nic už pro ně v budoucnu nebude stejné. Mimmi se zamiluje do Emmy, čímž zpochybní její bruslení jako účel života; Rönkkö začne vyhledávat pozornost chlapců na různých večírcích ve snaze najít nové zážitky. (curil)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (10)

motyka52 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, kde se to v mým watchlistu na MAXu vzalo, ale když už to tam bylo a má to jen hodinu a půl, dal jsem tomu šanci. A víte co? Vlastně nelituju. Pohled do současného holčičího světa vypadá v evropském pojetí uvěřitelně, relativně dospěle, není to debilní jak některé hollywoodské pokusy a fakt příjemně se na to kouká. Navíc mi extrémně sedl hudební doprovod. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli by se Finové neměli naplno věnovat radši destilaci vodky. Celou dobu jsem usilovně přemýšlel, která z ústřední dvojice (krasobruslařku vynechávám, na tu se jakž takž koukat dalo) je škaredější. Když pobíhaly po místnosti jen v negližé, bylo objektivně nutno uznat, že figury němely špatný, ale jestli byla ošklivější ta s ksichtem jak šmirglpapír, ale docela zajímavýma kudrlinama nebo ta s obočím napajcovaným dětským pudrem (nebo to byl Primalex či se snad fakt tak narodila??) a docela úděsným bobrem v podpaží (fakt je to z r. 2022?? No podle mobilů a aut asi jo), fakt se nemůžu rozhdnout, žádná Miss Finland rozhodně nebyla ani jedna z nich. Chvíli to bylo docela rajcovní, chvíli docela pitomý, chvíli zcela o ničem, jen prázdná vata, hlavně že bylo ve scénáři kam zakomponovat větu "můžu tě vylízat?". Asi se fakt radši věnujte té Finlandii, milí Finové. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o troch teenagerkách, ktoré prežívajú krušné časy puberty podaný v civilnom prevedení. Trochu mi to pripomínalo ranné filmy Lukasa Moodyssona, ale nebolo to tak intenzívne a pôsobivé. Možno aj tým, že ma zaujal hlavne príbeh dvoch z troch dievčat a príbeh tej tretej ma skôr otravoval. Takže výsledkom je zaujímavá jednohubka. 6/10. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama