Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu nezvyklá animovaná sci-fi, poskládaná z několika dějových linií. Kromě slušné animace zaujme i hardrocková hudební složka filmu, která výborně ladí s dějem a spoluvytváří tíživou atmosféru budoucnosti, nebo jiných světů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Setkání tvrdé hudby a animace dostává v Heavy metal nový rozměr. Hudba, kterou bych si asi nikdy nepustil sám od sebe působí extrémně trefně ve snímku, který je složen z povídek o tom, jak zlo dokáže ničit lidi a nejen je. Skrze mladou dívenku poznáváme pravdu o zelené kouli, která skrze čas a prostor ničí dobro v lidech. Bohužel jsou povídky dost nevyrovnané. Například mě potěšila vize New Yorku budoucnosti, která je špinavá a velmi nepříjemná a naopak mě zklamal soud vraha v budoucnosti. Nevyváženost je velký problém, pokud vám do všeho hraje stále skvělá hudba a vy jen prostě někdy sledujete nezajímavý a předem jasný příběh. Přesto všechno jde o jedinečný experiment, který spojuje dříve nespojitelné do koukatelné podoby, která si najde diváky. Zaslouženě. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedená sci-fi mozaika dost neuspořádaně - to je snad její jediná "chyba" - slepující všechny klasické prvky sci-fi, fantasy a hororu, víceméně toho pokleslejšího rázu. Animace povedená, i když trochu svérázná, nabité odkazy i humorem, tempově bohužel malinko rozkolísané. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální nářez a splněný sen každého fantasy a sci-fi fanouška. Vidět to ve dvanácti letech, tak mi exploduje hlava. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Skvěle naanimované, skvěle ohudbené ( co se týče songů i orchestrální stránky - Elmer Bernstein ), humor, povedená žánrová stylizace a samozřejmě super baby, zahalené maximálně na 20% povrchu těla. Ideální film pro večerní session s připitejma kámošem, co poslouchají něcoi tvrdšího. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZAČALO TO TÍM, ŽE JSEM NAŠEL ZELENÝ METEORIT. ČETL JSEM, ŽE V ATMOSFÉŘE SHOŘÍ MNOHEM MENŠÍ OBJEKTY. TENHLE KDOVÍ PROČ NESHOŘEL......“ /// Holky, co do TOHO jdou naplno, UFOni vydávající se za Američany a symboly Ameriky zjevující se při orgasmu. A když muž neuspokojí ženu, tak zemře (– PROSTĚ SCI-FI!). Tohle asi děti nepochopí. Nejsem fanatik do anime. Možná i proto říkám - ,,JE TO STARÝ!“ Příběh není dost zlej, muzika pořádně tvrdá a kyselo dost kyselý. Z nahejch animovanejch bab už (ve svým věku) unešenej nejsem (možná v 80tých letech....). Jestli někoho nadchne výše uvedený, nechť naklikne o hvězdu víc. ,,AŤ JI SVÁŽOU A UMYJÍ. PAK MI JI PŘIVEĎTE!“ ,,A CO S TÍM PTÁKEM?“ ,,ZABÍT!“ Lidstvo prostě zachrání ženská s ptákem. Příznivci anime budou asi spokojenější než fandové Heavy metalu. A já? Já raději něco epištějšího. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem taxikář, kterýho neustále někdo přepadává. 2.) ,,JESTLI SE TI NA MĚ NĚCO LÍBÍ, RÁDA TI TO DÁM“ - to je věta pro chlapa a pro Ozzáka – to musím slyšet! 3.) Chtěla bych robota s obřízkou. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

První delší příběh, tedy přepálený neonoir Harry Canyon, baví, překvapuje a velice rychle vtahuje. Jenže když náhle skončí, spustí se lavina nejen nečekaných, ale v první řadě nudných až podivných segmentů na úrovni pubertálních skečů s humorem na první dobrou. Až finální Taarna, inspirovaná vším možným včetně mého oblíbeného Johna Cartera, je najednou klidná, ve fantasy tématech se vyžívající a místy téměř filozofická. Věřím, že spoustě diváků celý koncept trochu shodila, pro mě celý film zachránila. Zmiňované segmenty si zaslouží z osmdesátek vyskočit i do dnešní doby, o zbytku už ale nechci nikdy slyšet. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký příznivce amerických "anime" (na rozdíl od japonských), ale tohle je pecka. Na rok vzniku mnoho nadčasových myšlenek a témat. Celkově je film pojat podobně jako Animatrix (2003), jen řada po sobě jdoucích příběhů se točí kolem ... zelené koule. No a ta koule má nějaké jméno a je to absolutní zlo, síla a vlastníkovi dává neomezenou moc, nebo ho může také zničit. Na tohle základní téma je pak nabaleno několik příběhů, které se od sebe dobře liší jak dějem, tak i kresbou. Celkově se jedná o fantasy - sci-fi - akční nářez. Najdete zde skutečně všechno, souboje, příšery, krev, sex, humor, nahotiny, hrdiny, ... Úžasný je na tom všem ten "look", protože dnes se jedná díky věku filmu vlastně o takový "RETROanime". Prostě mě ta kresba a animace dostávala. Bohužel, film posledním příběhem neuvěřitelně poleví a to ve všem, jak v ději, nápadech tak kresbě. Je to strašná škoda, ale je to tak výrazný skok dolů, že nemohu dát plné hodnocení. Ale jinak paráda a dnes již velice zajímavý kousek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikoli malé množství krásně vyvinutých nahých ženských prsou, pyšně trůnících nad neuvěřitelně štíhlými pasy, mé oči velmi potěšilo, ale patrně není zcela v pořádku, že mne nic jiného nezaujalo. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Kultovní animovaný snímek, složený z několika comicsových povídek, obsahujících všechny tři základní kameny fantastického žánru - tedy jmenovitě SF, fantasy a horror. To vše v prvotřídní kvalitě, a od různých kreslířů. Hudbu (dělanou většinou speciálně pro tento snímek) dodali významní představitelé hard rocku a heavy metalu té doby (Blue Öyster Cult, Cheap Trick, Black Sabbath, Nazareth, Sammy Hagar, Grand Funk Railroad, Trust, Journey) společně s několika zástupci ostatních proudů populární hudby (novovlní úleťáci Devo či bývalá členka Fleetwood Mac, a později zbožňovaná pop rocková ikona, Stevie Nicks). Největší slabinou snímku je paradoxně právě přísný důraz na jeho comicsové vyznění. Pořád jsou to totiž spíš rozpohybované kreslené obrázky z bombastického fantasy magazínu, než působivý samostatný film. I tak jde o jeden z nejzajímavějších projektů popkulturní historie, jehož zhlédnutí by mělo být povinností zejména pro tři druhy diváků : fanoušky comicsu, fantastiky, a klasického rocku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že prý legendární animované sci-fi... Však víte, jak to s takovými legendami chodí. Většinou jsou legendou jen pro pamětníky, kteří odmítají svůj zafixovaný pocit z mládí konfrontovat s realitou. V první řadě selhává scénář, kdy je několik komiksových povídek jen velice chatrně pospojováno motivem jakéhosi zeleného zla, které prochází napříč jednotlivými částmi. Povídky mají z hlediska scénáře rozdílnou kvalitu, která kolísá od průměru v případě závěrečného příběhu, který jakoby vypadl ze světa Barbara Conana, až po ty vyloženě špatné, jako byl únos pozemšťanky dvěma buranskými mimozemšťany. Jak už se objevilo v jednom komentáři, výtvarně to připomíná někdejší komiksy z časopisu ABC, případně někdejší populární seriál o rodině Smolíkových, a vlastně věkovému průměru odrostlejších čtenářů ábíčka by tenhle kousek mohl sedět. Ona i ta erotika, která čiší ze ztepilých křivek půvabné bojovnice nebo sekretářky připomínající vzdáleně Marylin Monroe, by mohla odpovídat představám 15letých. Očekával bych podle názvu filmu, že půjde o mnohem těsnější propojení se světem heavymetalové muziky a že to bude celkově mnohem extrémnější, ale tahle hudba tvoří jenom podmalbu k jednotlivým komiksovým příběhům a jinak nehraje žádnou roli. Celkový dojem: 40 %. Dnes už mi to přijde jako omšelé zboží, protože jak filmový žánr, tak komiks prošly dlouhým vývojem... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fascinující vyzrálé sci-fi, které se sice nestalo novým zlomem v chápání animovaného filmu, ale dokáže oslovit i po mnoha změnách ve způsobu chápání média animovaného celovečeráku pro dospělé jako takového. V posledních letech si cením hlavně odkazů na klasické sci-fi z úsvitu zlatého věku (nebo ještě ty starší) a tady jsem jich našla nepočítaně. Jakoby všechno ovlivnila Dejah Thoris a John Carter, pán z Marsu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Brutalita, sex, metal a originalita. Proste vsetko, co potrebujem k svojmu zdravemu dospievaniu😀 skoda, ze niektore poviedky nie su uplne dokonale. Za mna prisiel vrchol hned na zaciatku pri noirovej pecke. 8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tu je povídka fajn, tu zas neskonale chujotnonážní, rozdíly jsou až nechutně velké, něco si klidně brzo pustím zase znovu (třeba hned první s nádechem noiru), jiné jsem měl problém dopozerat do konce bez přeskakování. Velká žánrová rozmanitost potěšila, z těch povedených třeba klasický horor v podání letců druhé světové dost solidně kontrastuje s neskutečně ironickou parodií s "únosem" sekretářky, sjetejma pilotama a myšbotem. Všechny ostatní povídky stojí za zlomenou plastovou vidličku a ani hudba jim v tom (naštěstí?) zrovna dvakrát nepomáhala, vzhledem k okolnostej jsem čekal její větší využití. Kupodivu není ani každá povídka založená na sexu s vyvinutou zrzkou/blondýnkou, jak se mohlo na začátku zdát... Škoda také tupého spojovacího prvku. " Nasednout na netopýry, chci ji mrtvou! " ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama