Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Originální animovaný počin plný sexu, krásných žen, tvrdých mužů a zrůdiček na každém kroku. A zlé zelené koule!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvý príbeh s taxikárom Kenyonom sa mi páčil, ale potom to išlo dolu vodou. Po tom, čo som o filme čítal pred jeho zhliadnutím, podľa názvu, screenov či často používanej prezývky "kultový" som čakal skôr nejaký akčný brutálny nárez, kde bude kyborg-sexbomba zabíjať hromady iných kyborgov a bude mať obrovské ňadra zaliate krvou, to celé ľahko líznuté cyberpunkom a čo najtemnejšou atmosférou. Namiesto toho som sa dočkal prekvapivo akejsi rozpačitej a nedotiahnutej fúzie Flasha Gordona, Futuramy, Mightora, anime a zápletiek pornofilmov. Keby nevznikli tieto diela väčšinou neskôr, povedal by som, že tu mal niekto dosť málo fantázie. No a k tomu nespojité a občas divné príbehy a ani z toho metalu som toho v soundtracku moc nezachytil. No, tak neviem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ultimatívna machistická jazda, ktorá obsahuje koncentrovanú esenciu béčiek 80tych rokov. Vizuálne nápadité a príbehovo nespútané tak, že každých pár minút prekvapí nejakým absurdným zvratom či aspoň rozkošne lacným vtipom. Kult. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nedocenený kultový klenot s famóznym soundtrackom, ktorý je v podstate takým Animatrixom 80.-tych rokov, a nechýba mu ani slušná porcia krvi a sexuálnych scén. Skladá sa zo 7 samostatne fungujúcich poviedok, ktoré spája jediné - podivná mocná diabolská entita z neznáma, ktorá na najrozmanitejších svetoch rozdúchava nenávisť a šíri smrť. A teraz k samotným poviedkam, ktoré sa kus od kusu líšia žánrovým zaradením, spracovaním či animáciou (kresbou): 1.Soft Landing - mrazivá hororovo ladená poviedka, ktorá vypĺňa priestor medzi ostatnými príbehmi a spája ich, rozpráva o astronautovi, ktorý vo vesmíre nachádza podivnú na zeleno žiariacu guľu, a prináša ju domov ukázať dcére. Netuší, že spravil osudovú chybu... 80% /// 2. Harry Canyon - vynikajúci drsný cyberpunkový noir, ktorý sa jednoznačne inšpiroval v Millerovom kultovom komikse Drsná škola. Nechýba tu taxikár, ktorý je hlavnou postavou, dievča po krk v problémoch, gangstri a kopa hlášok. A samozrejme podivná zelená guľa... 95% /// 3. Den - conanovská barbarská hrdinská fantasy, v ktorej malý chlapec objaví záhadnú zelenú guľu, tá ho prenesie na neznámu planétu a zmení na silného muža. Keď zbadá dievča v serióznom malére, rozhodne sa jej pomôcť - a dobrodružstvo sa začína! Nechýba ani solídna dávka humoru. 90% /// 4. Captain Sternn - príbeh súdneho pojednania s arogantným zločincom, hviezdnym kapitánom Sternnom, ktorý chce súd vyhrať pomocou úplatkov. Nastanú však menšie problémy, v ktorých má prsty dačo zelené. 85% /// 5. B-17 - klaustrofobický horor, odohrávajúci sa na palube bojového lietadla, kde zelená guľa premenila mŕtvu posádku na zombie, ktorí teraz idú po zvyšných dvoch. Brrr. 90% /// 6. So Beautiful & So Dangerous - vtipná a svižná sci-fi komédia, v ktorej dvojica mimozemšťanov a robot unesú novinárku, mimozemšťania sa sfetujú a novinárka sa s robotom vyspí. Oh, a novinárka má na krku náhrdelník so zelenou guličkou. 90% /// 7. Taarma - epická fantasy v háve sci-fi, v ktorej zelená entita zmení časť mierumilovnej populácie na nemilosrdných ničiteľov, ktorý rozpútajú vojnu. Postaviť sa im môže jedine posledná príslušníčka dávnej rasy mocných bojovníkov. 100% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Punkově brakový komiks ve své nejryzejší podobě - hack'n'nslash, stíhačky ve vesmíru, i přemíra polonahých prsatic a sexu. Plus pořádná rocková hudba. Heavy Metal v podstatě ze všech západních filmů či seriálů nejvíce připomíná přístup těch odvázanějších a méně inteligentních japonských mang, ve kterých se s prudérností a cílením na dětské publikum taky nikdo nemaže. Jen škoda že celkový děj tohoto nestojí příliš za zmínku, jde o chabě pospojovaný soubor povídek které mají společné pouze to že v nich brutálně umře hodně lidí (mimozemšťanů, zombies, etc.), přičemž samotné povídky mají z hlediska příběhu kvalitu poměrně nevyrovnanou - nicméně najdou se mezi nimi i dosti povedené kousky. Jeden z "nejdospělejších" západních animovaných filmů vůbec. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá jednej zelenej gule naprieč galaxiou. Epizódy majú samozrejme kolísavú úroveň, je to nesúrodé, gýčovité, maximálne sexistické a násilné. Čiže presne také, aké som očakával a ako som aj chcel, aby film vyzeral. Osemdesiatky, ako ich máme radi. Rockové pecky tu sú skôr ako podmaz, vôbec nestrhávajú na seba pozornosť a pochopiteľne je to dobre, nejedná sa o žiaden videoklip. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle není zrovna moc dobrý animáč, mám strašně rád dospělácký animáče(plus ještě MLP:FiM:-)) a především mám rád animáče který dělá Ralph Bakshi ale to je asi jediný tvůrce který dokáže udělat kvalitní animáč s pěknou atmosférou a dokáže ukázat problémy a navíc jako bonus má pěknou animaci. Tohle je takovej nemastnej film s naprosto příšernou animací. Nevím co je na tomhle filmu tak legendární jak jsem řekl animace je příšerná a dost nechutná, příběh je klišé a celé to je takové nedodělané, jediná věc co mě potěšila byla fantazie co se celého světa týče, ten byl ztvárněn parádně. Ale i tak není to film pro mě. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sex, fantazie, budoucnost, minulost, zbraně, hrůza, násilí, sex a zase sex . V Heavy Metalu jsem však čekal přece jen o trochu víc hudebního heavy metalu, toho animovanýho a myšlenkovýho ale bylo dost:) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi to nepovedlo vidět na začátku 80. let, takže mě to nijak neuchvátilo. Chcete krev, kosti a nahotu v animované podobě? K tomu jako nerušící kulisu pár hardrockových písniček (které jsou podstatně horší než orchestrální hudba Elmera Bernsteina)? Pak jste na správné adrese. A já jdu jinam. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jako půlnoční povídková bezmozkovina pro ty, co rádi obaly od starých Conanů to bezpochyby plní účel výborně. Tudíž klidně víc takových projektů "udělej si s tím, co chceš. hlavně, ať je tam magická koule a dost nahoty" ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem netušil, že je tohle animovaný. A taky absolutně mě to nechytlo ať už tam těch ujetostí bylo sebevíc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který nešetří krví, násilím ani sexem. Animace už není tak působivá jako ve své dově ale občas nevypadá špatně a některé exteriéry vypadají dokonce úchvatně. Problém je v tom, že jednotlivé epizody (nejedná se o plnohodnotný film ale o několik na sebe nenavazujících epizod) mají značně kolísající kvalitu pohybující se mezi průměrnou až špatnou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Milovníci časopisu HEAVY METAL a dobré tvrdé muziky považují tento kousek za legendární. Tato směsice scifi-fantasy-hororové podívané obsahuje několik příběhů, které ovšem mají velmi kolísavou kvalitu. První a poslední příběh je asi nejlepší. Na přelomu 70-80.let to vážně musela být pecka, ale v dnešní době už je animace dost zastaralá a ne každému se bude líbit. Přiznám se, že osobně se mi na tom všem líbila hlavně ta hudba. Kapely jako Nazareth, Black Sabbath či Cheap Trick poslouchá fotřík dodnes, takže i já byl odkojený touhle hudbou. Elmer Bernstein jí „poskládal“ opravdu dobře. Většinou upřednostňuju japonské anime, ale tak nepohrdnu ani kanadským– násilí, černý humor, sex a solidní muzika, prostě musí být…70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Animace hrozně fajn, po všech těch dnešních modernostech stará dobrá kresba působí skvěle, líbilo se mi i to subžnrové přeskakování, i když mix sci-fi, a až howardowsko-conanovské magické fantasy, ovšem přemístěné do vesmíru, značně převládá. Horroru tam je hodně pomálu a čekáte-li nějaký, budete hodně zklamaní. Je ho tam tak na dvě minuty. Zato erotiky a naditých prsou habakuk. Jako je to fajn na pokoukání, i když k závěru už to působí trochu nudně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne tohle fakt teda né, tohle se mi vůbec nelíbilo atmosféra filmu zlá, hudba zlá a kresba příšerná, jednotlivé postavy nezaživné a nudné hloupy film. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Poviedková animačná odroda kultového francúzskeho komixového časopisu MÉTAL HURLANT spojeného tiež s menom Moebius, ktorého práca pre časopis vystrelila až do Hollywoodu. ....... Obsah aj forma dosť opomenutého komixového filmu je veľakrát ešte tvrdšou a krkolomnejšou jazdou, než prvé albumy Iron Maiden. Dostávame sa do bizarne hybridných sci-fi svetov, prepájajúcich erotiku s robotikou, humor s desivosťou, ľudstvo s mutantami a bytosťami z iných svetov, fantasy s noirom. Naprieč všetkým sa nesie motív skazonosnej zelenej gule. ....... HEAVY METAL svojím rozstrelom valcuje konkurenciu a kraľuje vo svojom podzemnom, bohužiaľ pozabudnutom kráľovstve a zvádza k "lovecraftovsky" oslizlým rečiam o "nepopísateľnej" atmosfére, "nevysloviteľnom" zážitku... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná. Pěkná animace, trocha erotiky, trocha krve, hodně soubojů a mrtvol a celková roztříštěnost kvůli vyprávění rozličných příběhů. Zajímavé to bylo, ale jestli bych tomu přiznal nálepku legendární, to tedy nevím. Je ale fakt, že bych sa na to díval jinak, kdybych Heavy Metal viděl v roce 1981 a byl fanouškem tvrdé muziky(což tedy nejsem). ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama