Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Totální animovaný nářez!!! Hned titulkový úvod s před natočenou Chevrolet Corvette, přetavenou do "animace" a létající napříč vesmírem, mě naplnila očekáváním, že půjde o královskou zábavu a bylo tomu skutečně tak! Heavy metal je bláznivě ujeté povídkové animované sci-fi, které hudebně doprovází takové kapely jako Black Sabbath, Nazareth, Journey, Blue Öyster Cult, Cheap Trick, Grand Funk Railroad a další, čímž se tento biják stává ještě více atraktivnější a získává jakýsi punc nadsazenosti. On je vlastně celý odlehčeně pojat a je prošpikovaný jak černým humorem, lascivní sexualitou, tak i pekelnými bizáry, ale v rámci mezí. Hodně vzdáleně se to blíží novějšímu animáku pro dospělé od Roba Zombieho, a to The Haunted World of El Superbeasto, jen se nejedná o tak nudnou, rozpačitou a šílenou ultradebilitu, kterou naservíroval pan Robík Zombíků. Jak bývá u povídkových filmů zvykem, tak i zde je jedna s funkcí propojovacího lepidla ze které se odráží celý příběh a která nás po celou dobu doprovází. Měl jsem možnost vidět dabovanou verzi a ač upřednostňuji titulky, tak se zde jedná o povedený případ, který ve mě dokázal vyvolat některými vtipnými scénami bouřlivý smích. Z Heavy metalu jsem byl nadšený jak ďas! Hell yeah!!! \m/ ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Podívaná pro obskurní, sexuálně frustrované snílky. Díky řazení na epizodická vyprávění skrze bizardní historky samotného Zla, které jsou směřovány nevinné a jisto, jistě odepsané holčičce je Heavy metal opravdu těžký. Autoři zřejmě popustili svým fantasiím uzdu velmi zhurta a splašená kladiva jejich hormonů vyčarovala tuto fantaskně erotickou hříčku plnou masa a krve. Harpuna a penis - atd... :) Nevím, jestli je to úplně pro holky... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal se nebojí ukazovat život, smrt, sex, násilí, dobro ani zlo. Právě zlo je hlavním motivem povídkového filmu, pradávné zlo (snad Ďábel sám), které zkorumpuje většinu lidských duší. Někteří po něm dokonce touží natolik, aby o něj bojovali a zabíjeli. Zároveň je film jako sbírka toho nejryzejšího pulpu, plného teenagerovských fantazií a snů - včetně mlácení, vnadné a spoře (pokud vůbec) oděné, sošné děvy... (P.S. - První, sci-fi noirová povídka, se jistě líbila Lucu Bessonovi, když si na ni vzpomněl v Pátém elementu). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by na mňa zapôsobil snímok pred 15+ rokmi. Asi ako atómová bomba. Dnes si môžem už len s úsmevom užívať skvelú symbiózu rôznych odnoží fantastického žánru. Naozaj kúzelné. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kombinace hard rocku,povedené animace a mixu sfi-ci a fantasy je ideální pokud milujete Barbara Conana a posloucháte např. Slayer. Tímto jsem se dostal do této skupiny lidí, které hudební doprovod bavil stejně jako film samotný. Brutální a sexy dohromady. Viděno na festivalu Brutal Assault. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Yeah!!Krása! Kulervoucí, oldschoolové sci-fi v drsné a stylové animaci, které musí-když né přímo nadchnout- minimálně potěšit každého fanouška poctivých-surrealistických-scifáren...... a taky fandy cheesingu(south park: s12e03) :D ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mně to jeden film s R. Williamsem - Flubber. Což je zajímavé, jelikož ty filmy nemají mnoho společného (jeden je animovaný, druhý hraný; jeden je super, druhý je blbost; ...). Vlastně se tedy dá říct, že nemají společného vůbec nic krom... krom nazelenalé, oživlé, původně tedy neživé substance, jež by měla reprezentovat (1981), respektive reprezentuje (1997) absolutní zlo! Ona reprezentace zla se komentovanému filmu vcelku daří: podivný, zelený kámen, cestující z galaxie do galaxie, z planety na planetu, ničící vše, co mu přijde do cesty, je vskutku bastardem k pohledání. Ale (ano, vždycky tu musí být nějaké ale, dpč)... ale na Flubbera nemá! Ať si ten šutr klidně zničí celý vesmír, ten sopel ničí mě, a to je, co si budeme povídat, přátelé, mnohem horší zločin proti lidskosti! ___ Pětka za konstantě navracející se pětky. 85% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to bavilo, no postupom času ma to prestalo baviť a nejako som to už dopozeral. Najprv sa film uberal vtipným smerom, neskôr cez podivné sci-fi a nakoniec nudnou výpravou za neviem čím (nemyslím si, že to čo sa tam odohralo dáva dvakrát zmysel), čo pre mňa bolo síce na jednu stranu nezáživné, na druhú to držala celkom pekná Taarna, na ktorú sa mi pozeralo celkom dobre. S animáciou problém nemám a minimálne prvá a posledná časť sa mi páčila, takže som dá sa povedať spokojný. ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tenhle povídkový film půjčil na VHS a naprosto mě uchvátil. Dá se říci, že definoval žánr animovaného filmu pro dospělé. Protože tady je všechno. Každá z povídek je trochu jiná a přitom jsou si docela podobné. Hlavně se mi líbí poslední a to nejed "fešnou ženou" v hlavní roli, ale netradiční kombinací scifi a fantasy. Což se ostatně prolíná celým filmem. Vím, že to není Marvel, ale to není na škodu. :-) ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku je to podľa mňa veľmi odvážny počin. Kresby sa mi páčili ale hudba sa mi nie vždy úplne hodila do toho, čo sa práve dialo. Ale niektoré poviedky boli fakt dosť dobré a film som dopozeral bez jediného zívnutia. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Od první chvíle je patrné, že se autoři tohoto filmu značně inspirovali Kubrickovou Vesmírnou odyseou. Nefiguruje tu sice záhadný kvádr, ale zato smrtpřinášející koule. Dějová linie je rozdrobená na kratší epizody z různých časových pásem. Ve zvukové kulise je kombinována symfonická hudba s úryvky rockových písní. Celý film je propletený násilím a drastickými scénami s roztrhanými těly. Všechny ženy jsou velmi stroze oděné a nebrání se sexu. Jediné co tu snad chybí je pár pytlů tvrdých drog a několik kbelíků alkoholu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal jsem nesledoval, protoze v dobe vzniku casopisu (a potazmo filmu) jsem byl jeste na houbach. Nicmene jednotlivy pribehy mi prisly cool i ted - noirovka s taxikarem, zombies behem 2. svetovy, DEN nebo Taarna. Proste krome dvou pribehu (Kapitan podvodnik + mrdani s robotem) to bylo dobry a graficky zpracovani nasili a nudity tomu slouzi hezky na cti. A samozrejme kulervouci soundtrack navrch. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zvláštní animák, dalo se na to koukat, ale žádná sláva. Kdyby Cameron netočil nový Heavy Metal, tak bych si na tento ani nevzpomněl. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Co mě ,tak jako všechny možný romantizující filmy,míjí je ¨tzv. Anime. A je mi jedno z který peněz lačný prdele vyleze,jestli z tej americkej,japonskej,nebo čí. Ale tak jako u romantických obluzovadel sem tam vemu něco co má Něco do sebe ( Snídaně u Tiffanyho,Nebožtíci přejí lásce,apod.) na milost,tož i u anime sem tam něco pobaví i nadchne.Tak jako tohle. 80% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že děj bude pouze kulisou rockového/metalového soundtracku, ale to jsem se šeredně mýlil. Hudba je naopak použita velice decentně a umírněně, není upozaděna, ale ani přehnaně nevyčnívá, takže žádné heavy metalové orgie pro máničky nečekejte. Heavy Metal oplývá kromě výtečné vizuální stránky i nadmíru zajímavým příběhem, který představuje sled několika samostatných fantasy/sci-fi povídek, jež spojuje ústřední prvek, tajemný Loknar. Prostě si představte něco jako točí Iñárritu, případně rovnou povídkový Paříži, miluji Tě (tedy spíš Loknare, miluji Tě) a to včetně kolísavé kvality jednotlivých povídek, připočtěte k tomu osmdesátá léta a máte hodně přibližnou představu, jak Heavy Metal vypadá a funguje. Navzdory animovanému pojetí se snímek nevyhýbá nahotě, sexu, násilí, krvi, ani vyhřezlým vnitřnostem, takže pustit jej dětem jako pohádku na dobrou noc není nejlepší nápad. Neurazí ani dabing a vzhledem k cílové skupině jsme naštěstí ušetřeni písniček Blue Öyster Cult nebo Stevie Nicks ve verzích od Vildy Čoka respektive Ivety Bartošové. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Kultova hrana verzia kultoveho komiksoveho casopisu pomenovaneho po v tom case popularnom hudobnom zanry, ktory vznikol ako reakcia na frankofonny (dnes tiez kultovy)komiks casopisu Metal Hurlant. Podobnost prvej poviedky s 5. elementom nie je cisto nahodna. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená kombinace scifi a fantasy + lehká erotika. Začátek je dosti chaotický, ale vše se motá kolem čistého zla. 2. půlka je nejlepší !!! Jak hudebně, tak námětově taková Barbarka Conanka v budoucnosti. Výborná hudba a někdy velmi originální animace až psychydelické. ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama