Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já moc nevěděl, do čeho jdu, jen jsem věděl, že to má být jakýsi kult, takže když to celé začalo v New Yorku budoucnosti plného grázlů a bordelu, se svéráznou postavou taxikáře v hlavní roli, byl jsem z toho filmu naprosto nadšený a nemohl se dočkat, kam to celé bude gradovat. V tom úvodu totiž všechno fungovalo přesně tak, jak mělo. Pak se tam ale začalo odehrávat něco jiného, o čem jsem si myslel, že bude jenom flashback, načež se tam pak po skončení tohohle příběhu rozehrál další a opět jiný, takže až pak mi došlo, že celý film bude povídkový a propojený bude jen tou postavou čirého Zla a jejího procházení různými světy. A vše skonči tak - dá se to vůbec označit jako spoiler? - že zlo bude existovat vždycky, ale stejně tak i dobro, které proti němu bude neustále bojovat. Což aspoň trochu podnětné je, ne že ne. Problém je, že po tom skvělém úvodu jsem skutečně očekával, že takový bude celý film a ten následný rozpad na povídky mě natolik zklamal, že jsem se přes něj nedostal ani po dokoukání. Ale budiž, to je spíš moje blbost. Právoplatné zklamání ale mám tak jako tak, jelikož první povídce se nevyrovnalo nic ani zdaleka. Většina mi totiž přišla dost průměrná a někdy i zapomenutelná, přičemž nejhůř u mě dopadly poslední dvě - a to z toho důvodu, že ta se šňupajícími mimozemšťany a nadrženým robotem mi přišla spíš trapná než cokoli jiného a ta závěrečná ryze fantasy povídka, která snad je ze všech nejdelší, mě nesedla už jenom z toho prostého důvodu, že hard fantasy jde v drtivé většině případů naprosto mimo mě a tady tomu bohužel nebylo jinak. A takových 15 minut do konce jsem celkem často koukal na zbývající čas, jak mě to celé nebavilo. Kvůli tomu všemu to na víc jak slabé tři nevidím a to je ještě zázrak, že se to na nich udrželo. Btw překvapivě se sem ta hudba perfektně hodila a taky jsem zjistil, že to, co jsem považoval za heavy metal, ve skutečnosti heavy metal asi není, protože jsem si myslel, že je to ta hudba, která zní, jako by někdo do randálu vyřvával švédské názvy nábytku (to není moje přirovnání, to mám odjinud), ale tohle stále zní jako hudba a ani jsem neměl problém ji poslouchat... Slabé 3* ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

slepenec, který patlá dohromady všechny klasické prvky sci-fi, horroru a fantasy, díky čemuž ve výsledku působí nevyváženě a kýčovitě. To vše ještě doplňuje svéráznou animací, všudypřítomnou erotikou (kreslené slečny nikdy nevypadaly lépe:) a rockovým soundtrackem - kultovní záležitost, u které mi dost vadila kolísavá kvalita jednotlivých příběhů. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Odporúčam pozrieť ak máte chuť na niečo ako z iného sveta, čo ste ešte v živote nevideli a ani o niečom podobnom nesnívali. Vymyká sa to úplne dnešnému normálnemu mysleniu. Len malé upozornenie: Tento kúsok je len pre fajnšmekrov. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Divné, nesourodé, zvláštní, nelogické a nereálné, zároveň ale také úžasně inovativní, originální a místy skoro až hypnotické, a to vše s parádním podkresem hardrocku. Dojmy tedy velmi rozporuplné, ale dohromady se mi to spíš líbilo než nelíbilo, i když to tedy místy byl fakt bizár. 70% ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Toto dílo mi na jednu stranu vyrazilo dech, ale místy mě i velice zklamalo. Největší minus je nevyrovnanost jednotlivých povídek, ze kterých je to celé poskládané - některé jsou geniální a jiné hodně podprůměrné. Každopádně si tento počin zaslouží obdiv. S přihlédnutím k době, kdy vznikl, s přihlédnutím k originalitě díla musím zatleskat. 4* ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi úchylný povídkový animák, kde o krev ani o velmi vyvinuté nahé děvy není nouze. Každá povídka je typická trochu jiným animačním stylem a dobou a místem, kde se odehrává. Nejvíc mne zaujala hororová část na palubě bombardéru B-17, kterou napsal Dan O'Bannon. Velká pochvala za rockověmetalový soundtrack většinou uvozující daný segment. A i ten orchestrální není špatný. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem čekal - jako hudební doprovod většinou metalová nebo rocková hudba. To je asi taky jedinej důvod, proč se to jmenuje Heavy Metal. A jak jsem nečekal - první příběh napůl jak nějakej Phill Marrlow. Na animáku bylo zajímavý hlavně to, že to vůbec nebylo pro děcka. Pořád nějakej sex s nadrženejma velkozatejma babama nebo chrstance jasně červené krve. Po grafické stránce to vypadalo jak nějakej komiks z časopisu ABC staršího vydání. A nebavilo mě to. ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Prvotní dojem = PECKA! Viděl sem to podruhý = JEŠTĚ LEPŠÍ. Viděl sem to po třetí, pustil sem si to znova! Geniální hudební doprovod! Velký plus za spoustu záběrů na kreslený kozy! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vynikající první noirová povídka mě připoutala k obrazovce a umožnila mi snadno překousnourt na dnešní poměry dost nevábnou a hůře stravitelnou kresbu. Dalčí povídky měly podle mého názoru už klesající tendenci a dost nudily. Vcelku netypický soundtrack se hodí až nečekaně dobře a otevřené zpracování násilí a erotiky taky potěší. Hlavním plusem však zůstává jistá cyničnost povídek a ne vždycky přítomný "happyend". Podobné prvky se totiž v (mimojaponských) kreslených filmech jen tak nevidí. Jak tu už někdo výstižně podotkl - vidět to tak v patnácti, tak hodnotím výše. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to příjde, jako když maturant odborné školy uvěří vlastní genialitě, ale pouze na základě ohlasů slaboduchých spolužáků, kteří jsou uneseni množstvím sexu, hudby a krve. Následně je ohromně překvapen, když u písemné zkoušky slyší výtky typu:"Blábol, nefungující skloubení všeho rádoby hustého do naprosto nic neříkajícího celku". ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Právem kontroverzní animovaná legenda, jež svým soundtrackem, nekompromisností a některými příběhy (tamtamy vychvalovaný poslední povídka) dokáže diváka přikovat k sedadlu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace? Možná nezvyklá. Výborný hudební doprovod? No často trochu mimo mísu, ale budiž. V současnosti většinou neohrané zajímavé skladby. Z příběhu a vůbec celého filmu ale stojí za zmínku snad jen 3 hudební čísla a první a poslední příběh. Ale i ty jsou docela nudný. Inspirace časopisem se ale nedá upřít. Jenže, co funguje na papíře po okínkách, nemusí fungovat na plátně. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

U animovaných filmů se většinou bojím aby celý zážitek nepokazila právě ona animace, protože ona je kolikrát hrozná, ale tady se mi hodně líbila. Chtěl jsem si vybrat nějaký oblíbený příběh, vyzdvihnout nějaký, ale když ony se mi všechny líbily a nerad bych nějaký "shazoval". Jinak pěkně to shrnul Renton. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo 15 tak asi hodnotím výše, dnes na mě HEAVY METAL působí dosti nesourodě, kvalita animace taky není špičková. Zajímavý sled skečů vlastně "o ničem". ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky pro dospělé, které jsou laděné v podobném stylu. Nicméně jsem po slibném začátku čekal mnohem víc. Autoři si s animací slušně vyhráli a vytvořili graficky pěknou podívanou, ovšem dějově je to slabota. Krátké příběhy související pouze poletující zlou zelenou koulí. Kreslené postavičky souloží, zabíjejí se, sjíždějí se...Ano, jednou se to vidět dá a trochu to pobaví, ale podruhé bych si to už nepustil. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z pozice zapřísáhlého fanouška komiksů jsem prostě Heavy metal musel vidět. Jednotlivé povídky jsou ukázkové béčkové akční sci-fi s nezbytnou dávkou sexu. Na tom asi tvůrci ve filmu trvali, protože hrdina k ženské vždycky přijde jak slepej k houslím (něco jako v péčku) a bez dlouhejch řečí je soulož natvrdo natočená. Prostě komiks :) samotná kresba mě ale trochu zklamala...styl animace starých fláků jako je tenhle Heavy metal mám rád (Kocour fritz a spol..), ale tohe jde nějak mimo mě. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce přelomu 70. a 80. let - důsledná animace, tvrdá leč přesná hudba, zajímavá nosná myšlenka. Bohužel úroveň jednotlivých příběhů je dost rozkolísaná, takže není problém se občas nudit. Mimochodem, nejen z prvního příběhu je jasně patrné, že se tvůrci Futuramy na tenhle snímek minimálně jednou podívali, protože jinak by to byla dosti velká náhoda. ;-) ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama