Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spousta krve a nahoty ještě kvalitní dospělý animák nedělá (ale nálepku "kultovní" rozhodně získat pomůže). Snímek bohužel selhává hlavně v narativní rovině - jednotlivé příběhy by mohly fungovat jako vypointované kraťasy na pár stranách komiksového magazínu, ale jako součást ledabyle propojeného celku působí značně nesourodě, zkratkovitě a infantilně. Skutečně podařený mi přišel pouze poslední epický segment (inspirovaný Moebiovým Arzachem) s perfektní atmosférou. Ještě musím zmínit hudbu: kromě skvěle padnoucí orchestrální kompozice Elmera Bernsteina je film velmi násilně prošpikován spoustou rockových songů, často se do jednotlivých scén vůbec nehodících. I kvůli nim a "ne-úplně-top" animaci působí už dosti letitě, přestože svébytná vizuální stránka stále dokáže zaujmout. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak někdo psal "Vidět tohle jako malej, tak mi exploduje mozek". No nebyl moc od pravdy, opravdu ten styl šílený styl vyprávění, který se točí okolo zelené zlé koule je neskutečně zajímavý. Rozhodně to, ale není pro děti. Díky gore brutalitě a neustálému obnažován žen je tohle Rková záležitost. Podívat se na snímek mě vlastně nalákal i jeden díl South Parku, kde po vykonání potřeby koček do obličeje se postava ocitla ve světě "Heavy metalu". 70% ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Začátek odehrávající se v New Yorku vypadal opravdu slibně. Zbytek byl ale k mému zklamání zbytečně komplikovaný a přestalo mne to bavit... ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Viděno v sobotu v TV. Už galerie jsem tušil, že to bude něco odlišného, od toho co jsem viděl dosud. Na začátku je to nic moc, ale další povídky jsou lepší a lepší. Tento film je vlastně soubor, který vypráví jakási kulička zla, přičemž pointa se ukáže až úplně na konci (Spoiler-pokolení vyvolených (přemožitelek) žen al´a Wonder Women konec SPoil). V průběhu sledování jsem si vzpomněl na jeden film, který nemá nic společného, že je také o jedné kulaté věci (Odysseus a hvězdy). PS: pokud by někdo chtěl natočit soubor povídek Příliš vzdálený svět, tak jedině se stejnou animací a výtvarníkem. PPS: do soboty jsem si vzpomínal na Akiru (zřejmě je to filmový zážitek, který mi vydrží rok. Před tím byla jen trilogie Matrix) až příliš často. Teď mě to dost opustilo a trochu ho nahradil Heavy metal. PPPS: pokud ho neviděli a moc o něm nevíte, tak to je lepší, protože si ho víc vychutnáte. PPPPS: Soundtrack je takový, jaký soundtracky mají být. Občas výrazný; naprosto přebíjí obraz, někdy je úplně v pozadí, skoro neslyšný. Ale pořád tam hraje. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Asi v polovině se ve mě začalo probouzet mé puritánské já, leč pak mi došlo, že sem to vlastně všechno sedí. Ale Heavy Metal trpí nešvarem snad všech povídkových filmů. Totální nevyváženost. A místy trošku nelogičnost. Koule líčí, jak ničila lidstvo a nakonec to poslední povídka trošku pokazí. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Jeden sled príbehov, ktoré majú spoločné iba to, že vyzerajú akoby ich niekto robil na tripe a do toho mu hral heavy metal (Ten 70-tkový, takže žiaden brutal death nečakajte). Animácia je zaujímavá a príbehy sú robené tak, že divák naozaj nemá šancu odhadnúť ako sa môže skončiť. Ale je to fakt kult, Besson napríklad okopčil celý prvý príbeh o taxikárovi. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie aj animácia, zaujímavá kombinácia tvrdej hudby a starej animácie, ktorá bola zastaraná už aj v dobe svojho vzniku, ale zaujímavé a odvážne. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na to jak je to známý film nemůžu říct, že by mě to moc nadchlo. Je to takový mix sci-fi a fantasy historek, některé jsou celkem zábavné, některé o ničem, většina z nich je ale dost braková. Spojovací příběh je slabý - zelená koule zla, která se prolíná všemi příběhy a ukazuje dívce co dovede. Animace není žádný zázrak, místy mě to připomínalo Bakshiho. A uvřískané heavy-metalové songy jdou taky mimo mě. Na druhou stranu je tu spousta nahatých a kozatých holek, taky spousta brutality a krve. A ten poslední příběh o ochránkyni s předáním štafety na konci má jistou fantasy epičnost. Koukat se na to dalo, ale zítra nebudu vědět o čem to bylo. 3*. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Celkem chápu, proč se tenhle film stal kultem. Ale to ještě neznamená, že je to ňáká bomba. První půlhodina je fajn. První tři příběhy mě docela pobavily, pak jsem se v tom pomalu začal ztrácet. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil a měl jsem příliš vysoká očekávání, že to bude rocková jízda od začátku do konce, takže jsem byl mírně zklamán. Nejvíce mi sedl Cheap Trick v epizodě Captain Sternn 5*/B-17 (Don Felder) 4.5*/ Soft Landing, Harry Canyon 4*/So Beautiful and So Dangerous, Taarna 3.5*/ Den 3*/South Park - Major Boobage 5* ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Animovaný film rozhodně ne pro nejmenší děti. Hezká stylizovaná animace, něco mezi Saudkem a japonským stylem, trochu šmrncnutá Barbarellou. Hudební doprovod, samozřejmě heavy metal, který se k těm příšerám, střílení a litrům krve dobře hodí. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Klasická tématika heavy metalu přenesená do animovaný podoby. Draci, sci-fi, fantasy, kozy a hlavně parádní hudební doprovod od Blue Öyster Cult, Black Sabbath a dalších. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Asi mi to jen nesedlo, ale... já to asi nepobral. První povídka přitom paráda, ale zdálo se mi, že to jde hodně dolů. Začal jsem se ztrácet, ani ne v ději ale ve smyslu... animce luxus, surovost a tvrdost v naprostém pořádku, už dlouho jsem něco takového nezachytil. Ale prostě, jak mě prvních pár minut chytlo, až moc brzy mě to pustilo... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Fajn animace, jen ten příběh je přece jen moc naivní, i když se snaží o něco podobného, co dělal Moebius s Jodorowskym. ()

donnie22 

všechny recenze uživatele

Tak som si konečne pozrel Heavy Metal.Počul som o nom len pozitívne reakcie.Takže o to viac som sa na tento animovaný film pre dospelákov tešil.Animácia a skvelá vízia búducnosti bola super na rok 1981.Najviac sa mi pačil prvý a posledný príbeh.Podla mna nie je vidiet na tomto umeleckom diele zub času.Ja som velmi spokojný bol to poriadný nárez.Prsnaté slečny síce boli kreslené ale nemali chybu.Všetky prvky vo filme sa mi pačili.Nech ide teraz brutalita bokom.Tento film je jedinečný a navždy aj ostane.Odporučam každemu kto nepozná vo filmoch hranice a chce sa poriadne bavit.Hudba bola tiež parádna.Sebaisto 90% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že kvalita příběhů občas hodně kolísá. Dalo by se říci, že povídky v nichž se objeví... no, silné ženské hrdinky samozřejmě, jsou těmi lepšími. Románek s robotem a zombie na palubě letadel, jsou potom výjimkami potvrzující pravidlo. To nejlepší ovšem přijíždí se svérázným newyorským taxikářem Harry Canyonem. Tento příběh dnes již blízké budoucnosti (rok ve kterém se odehrává, nikoliv dění) má řádně špinavou atmosféru, lehce detektivní zápletku a výborného hlavního hrdinu. Mám pocit, že tvůrci si to nejlepší nechali právě na start a taktéž cíl, v němž přilétá Taarna. Dlouhé převlékání budiž odpuštěno, i přes vlastně pomalejší dění má příběh tah, zase jinou příjemně fantaskní atmosféru a zajímavý děj, jenž vše trefně ukončí. Velká škoda prostřední části, ve které to opravdu ztrácí na síle a zaujme především mně sympatickou animací, trefně propojenou s hudbou. 70% ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama