Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k prepracovanej animácii, niektorým vizuálnym nápadom a prepojeniu s rockovými hitmi chápem onen kultový status tohto filmu, ale jednotlivé poviedky sú kvalitatívne mimoriadne nevyrovnané a ako celok to vôbec nedáva zmysel. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda žánru a líbí se mi to. Ale uznávám že dnes se to asi zdá být chaotickým a třeba nudným. Na tehdejší dobu to asi bylo docela odvážné a svěží dílko, byť jsou ty povídky poměrně nevyvážené po dějové i výtvarné stránce. Jako fanoušek metalu tam postrádám ten metal, ale hard rock je taky fajn... :-) ()

Tomihiro 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult! Povídkový animák s příběhy ze slavného stejnojmenného časopisu. Od akční sci-fi přes horor až k fantasy. Krví a sexem se tu nešetří a k tomu ještě dokonalý soundtrack. S lidmi jako Corben, Moebius, Gimenéz, Wrightson nemůžete minout. Heavy Metal! ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Čistá esence osmdesátek, přesně takovejhle film jsem hledal strašně dlouho a nedařilo se, nakonec jsem ho pomocí Chaotic cinema našel a nejsem zklamán. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Díky neschopnosti propracovat jeden příběh zde naleznete hned několik slepenců (oni na sebe navazují, vždy se to nějak povede) s jedním společným znakem. Zelená síla moci vás zničí ať se nacházíte v jkékoliv části vesmíru, dimenzi či čase. Ten heavy metal tam občas někde v pozadí slabě kvílí, takže sem pomalu nechápal, proč film nese své jméno. V každé části jde o nějakou lidskou vlastnost, animace ujde, dá se na to i koukat. ()

CrazyLom 

všechny recenze uživatele

Graficky dost šílené, příběhově občas jednoduché a stylem humoru skvělé. I když zbytek sledujících protestoval, mně se to líbilo. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Po prvních pár minutách jsem myslel, že to bude blbost a jediné dobré na celém filmu bude soundtrack. Což se ovšem změnilo ihned, jak se film rozjel. Animace vypadala ze začátku dosti neohrabaně, ale po chvilce jsem si na to zvykl a velice se mi to líbilo. Každý příběh měl něco do sebe, chvilkama jsem se bál, pak jsem se zase smál. Hodně drsný animák, ve kterém se nebojí kreslené postavičky odhodit své oblečení a ukázat svá obnažená animovaná těla. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Animák přístupný až od 18ti? Proč ne. Zakázané ovoce však chutná nejvíce. Byl jsem tehdy šokován. Etalon všech rádoby "cool" počinů dělaných podle komiksů. ()

7ynek 

všechny recenze uživatele

Ihned po shlédnutí mám příjemný pocit (v oblasti koulí), že tohle vzniklo. Duch doby, nářezová muzika, sex, nahé baby, krev, smrt. Brčko, pivko, nerušit... Zasluhuje plný počet a vaši pozornost! ;) [5*][7ynek] ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Soubor povídek více či méně na sebe navazující, přičemž spojující prvek všech povídek je zelená zářící koule (která mi připomíná kryptonit). Zpracování už zastarává a dokážu si představit, že to před 30 lety byly sci-fi bomba, dnes už stojí za zmínku jen první dvě povídky: Taxikář a Den (Dan). Některé, třeba ta o sjetých mimozemských pilotech nedává smysl vůbec a není nějak smysluplně zakončena. Ve filmu se nešetří ženskou nahotou (k tomu se nejlépe vyjádřila uživatelka kiddo, cituji: Pokud je některý film schopen ze mě udělat lesbu, pak tento.), krví a hard rockovou muzikou, kterou samozřejmě střídá "klasická" doprovodná filmová hudba. Připomnělo mi to snímek Animatrix, jenže ten vznikl o více než 20 let později a byl lepší. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Výborný animák, který ukazuje že i Amíci někdy v tomto žánru dokáží vytvořit něco koukatelného. Už dlouho jsem ho chtěl vidět a když jsem dostal tip od kamaráda že se dnes vysílá na ČT 2 a navíc v originálním znění (tohle by ty čuráčky v Nově a podobných TV stanicích ani nenapadlo) tak jsem se rozhodl že po více jak šesti letech jsem zapnul televizi (teda né že bych ji jinak nezapínal, ale dělám to pouze proto abych mohl hrát na konzoli - TV vysílání už takovou dobu opravdu nesleduji) a užil si tu parádní jízdu, které bohužel v posledním příběhu trochu dochází dech, ale jinak spokojenost. Animace je i po takové době famózní. Doporučuji. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Najväčší mínus animáku s menom „Heavy Metal“ sú väčšie rozdiely medzi kvalitami jednotlivých sub-príbehov (pre mňa osobne prvý a posledný príbeh sú najlepšie vypracované). Je to slušne nakreslené a miestami ponúkne dokonalé zakrivené zrkadlo spoločenského chovania (a to nielen pre obdobie, v ktorom to vzniklo). Z hľadiska hudby je to bezchybné – každá hudba ku každej scéne perfektne pasuje. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Hm - kreslený zhusta fetišistický NIC. Co mě ale probralo z letargie - že zrovna z tohodle filmu (určitejch momentů poslední epizody) si za nějakej čas něco málo "půjčí" Lucas do třetího dílu Hvězdnejch válek..... ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Miluju heavy metal. Ale nemám rád, když se mě někdo snaží opít rohlíkem. Spousta nevysvětlených věcí taky filmu nepřidá. Jedná se vlastně jen o bloudění od příběhu k příběho, ale žádný není dovysvětlen - tzv. dotažen do konce. Hudba skvělá, to jo. Krelený nahý baby ? Během půl hodiny jich budete mít plný zuby... 20%... ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama