Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Recenze (171)

socket7 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyly kozy a usekaný hlavy - odpad. Je to totální slátanina která nemá ani hlavu ani patu, je příšerně nadabovaná a s komiksem to má společný maximálně název. Ač mám klasický rock rád, tady je použit naprosto zbytečně, atmosféru nijak nedodá a já si myslím že ten soundtrack je tam jen proto, že snímek se jmenuje Heavy Metal - aby náhodou neudělali tomu názvu ostudu. Všem radši doporučím postarší hru Heavy Metal F. A. K. K. 2. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Některé velké a pevné klady udržují film v lepším nadprůměru. Dalo by se říct béčková podívaná, ale hlavně spíš DD podívaná a to je potřeba ocenit. ()

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Sérii minipříběhů spojuje rámcový "meta-příběh" nanejvýš tak, jako spojuje všechny dohromady stejná prostoduchost. Čímž tedy, alespoň co do naračních klišé a nerozvinutých zápletek, získává film na celistvosti. Projekt je zajímavý spíš konceptuálně: spojením několika animovaných příběhů s "tvrdší" muzikou (no, za něco tam stojí jen chvilička s Black Sabbath). Kresba a styl animace (včetně dnes dávno zapomenuté techniky rotoskopie) je vesměs ojedinělá, pokud bychom porovnávali s modernějším standartem, ač opět s kolísavou kvalitou. Za zmínku stojí víceméně vykradený svět Arzachu (Moebius však myslím šel svým epigonům za kmotra) v předposlední povídce. Upřímně kultovní záležitost z toho dělá větší měrou nostalgie po šmrncu osmdesátek, než skutečné devizy snímku, nicméně právě v těch osmdesátkách šlo o docela ojedinělý projekt a za shlédnutí to určitě stojí. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé filmové zjevení, které v r.1981 muselo být trefou do černého. Lahůdka pro fanoušky komixů, hudby i sci-fi. Naprosto mě odzbrojuje představa, že tohle drtilo diváky v době kdy mi byly 4 roky. Zajímavé kolik mi to připomíná komixů a vlastně plagiátorů, kteří se objevovali v našich ranných komixových periodikách typu Komety. No a výkon Royal Philharmonic Orchestra? Na tyhle chlapíky jak je vidět je spoleh už dávno. Chci být superhrdinou a zachránit některou z dívek...... ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Když jsem do tohoto filmu šel, tak jsem očekával něco ve stylu filmu " Atlas Mraků ", a úplně jsem ve svém očekáváním nechyboval. Sice tady nejde o stejnou spojitost příběhů, ale je tu více příběhů, než jeden v celém filmu. Tento film je fakt luxusní. Ta animace, a ta hudba! Jedno ale tady přeci je, ale strhávat hvězdičku se mi za to nechce. Znám jeden sci-fi animovaný film jménem Rock & Rule, a tomu jsem strašně vyčítal, že si neudržel vážný styl v ději. A ejhle! Tu je úplně ten stejný problém! První příběh s Taxikářem měl váznější notu, ale čím více příběhů přibývalo, tak tím to bylo méně vážnější. Ono nejméně vážnější příběh je ten, kdy ti dva Mimozemšťané užívají prášek z Pluta jako drogu, a pak jsou hodně zfetovaní. Když se v tom příběhu objevil ten robot naprogramovaný na zvládnutí tzv. nevhodných činností, film připomínal spíše komedii než vážně sci-fi. Ale poslední povídka je naprosto dokonalým zakončením, a až mám jedno takové tušení, ale nevím, jestli to bylo záměrem autorů. To tušení je: Každý si tu najde svoje. Jak akční scény, tak dobrodružné, tak i komické. Tady asi nalezneme většinu žánru. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jde o projekt s poněkud nejasným určením: Heavy Metalu je slyšet poměrně málo a ne vždy ladí s příběhy, animace působí nedotaženě, zvláště porovnám-li ji s žánrovými snímky obdobně starými, a dějový rámec sice obstarává jistou funkční strukturu, ale přiznejme si, forma vyprávění stejně nikoho nezajímá - hlavně když je tu hodně akce, nahých děv a úderných hlášek. Jenže to všechno ústí v závěr, že snímek jalově vězí v době svého vzniku a dnes svou naivní povrchností bohužel nudí. ()

Fanfán 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem nikdy neměl jediný číslo tohoto magazínu v ruce, nějaký zvláštním způsobem jsem se do něj zamiloval. To bylo tak: od jedenácti do šestnácti jsem byl vášnivým fanouškem fantasy a stále jí fandím, i když už mám jiné zájmy a tenkrát jsem si koupil kartičky Heavy Metal - jen jedny, ale stáli mě sedmdesát korun. A kartičky to jsou takové, že jsou to prostě obálky časopisů. A tak jsem byl zklamán, že mám jen nějaké blbé obálky časopisů. Ale postupem času... ani nevíte co bych dal za to, abych měl všechny ty obálky nasbírané aspoň v karetní podobě, protože když jsem zjistil, že Heavy Metal je taková nadnárodní Ikarie a na obálkách časopisů jsou ty nejlepší fantasy malby (od Roya hlavně od poloviny osmdesátých let a od jiných autorů, jejichž kresby ve mě vzbuzujou stejnou úctu), prostě jsem se do něj zbláznil. A že dali název hudebnímu směru? po tom jsem ještě nepátral, ale je to dost dobře možný. Film samotnej je starší a abíčková komiksnost, jak tady někdo zmínil, je na něm jasně patrná a občas mě spíš štvala a uspávala. Přesto je to artefakt, kterého si cením, že mám na dvd. Ale pět hvězdiček dát nemůžu, protože to bych asi moc lhal a čtyři, to bych lhal taky. Tak můžu zalhat a dát aspoň tři z důvodu mojí lásky k tématu. Scenáře byli tak špatný i na svoji dobu (Jen se koukněte, jaký filmy tou dobou už točili Japonci) Ale vzal jsem, že je to prostě podle komiksů z časopisu, poslepovaný do jednoho filmu - a kdyby se ty povídky daly hodnotit samostatně, tak dám pět hvězdiček za B-17, protože zde byla mrazivá atmosféra všeobjímajícího zla, znát nejsilněji ()

veere 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem před pár roky na jednom fesťáku (kdy jsem byl nadšen, taky nalitej), a po druhém shlédnutí mě to již moc neoslovilo. Co si ale pamatuju a co je to podstatné na tomto snímku je super hudba, vypracovaná kresba ...a nic moc příběhy. Cely film je tak vlastně jen spletencem několika komiksových obrázků z kterého čiší statika (ale stejně dobře i otevřená drsnost a fantaktční naturalismus) a pouze dynamická hudba to trošku pohybuje - ideální kulisa k dělaní něčeho jiného. ()

SunnyMan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měl za nejlepší s hudbou těsně spjatý film THE WALL od Floydů, ale už po prvním shlédnutí jsem byl najednou mimo tak, že jsem si strop pletl se štěkotem psa a obrazovku s citrónovou zmrzlinou.....moje největší úcta tvůrcům, neb tenhle drobek je prostě něco kulervoucího, co s vámi vytře podlahu, tedy alespoň pokud jste na sci-fi povídkově pozitivní....O Heavy metalu jako magazínu jsem kdysi slyšel a toto mě donutilo pár čísel si i sehnat.....Způsob podání na úrovni mého oblíbence Howarda(původní autor Conana ap.), dobře fungující rozmanitost, tak akorát i myšlenková nosnost, tak aby to nebylo vyloženě hloupý ani vyloženě pro nějakého přiblblého intelektuálka.......prostě paráda, snad jen poslední část je taková, no především příliš táhlá, jinak naprostá spokojenost......a to jsem se ještě nedostal k hudbě, která tomu dělá naprosto dokonalý podkres a je jedno, jestli k ní má i jinak člověk blízko nebo ne.......shrnuto a podtrženo, Waters ať si trhne kloakou, Heavy Metal RULEZ......( teda aspoň do onoho rádobypokračování, který je jen slušnej animák, ale to by taky člověk asi chtěl moc... ) ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí mě nalákal název snímku a info, že tam hrají heavy metal. I kapely v titulcích na začátku slibovaly dobrý hudební zážitek, ale ten se u mě nekonal. Písní tam bylo velmi málo a dost zkrácené, převládala doprovodná hudba, která tolik zajímavá nebyla. Děj pro mě dost podivný, nic neříkající. Nebylo to špatné, ale max. 70% a 3*, 14.11.12. ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Perverzný počin vyšinutých ľudí s rôznymi psychologickými problémami a pravdepodobne pod vplyvom veľkého množstva halucinogenných látok, ktoré si môže užiť jedine človek rovnak vyfetovaný ako tý čo ho točili.... 50% ()

PanWolf55 

všechny recenze uživatele

Nejen, že by všechny ženský měly vypadat v reálu stejně jako v tomhle filmu, ale měly by být i jen takhle znázorněny / malovány / všude ! A inspirace Melona Muska byla patrná hned, jak jsem uviděl to vesmírný fáro. ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama