Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (17)

Heavy Metal 2000 (2000)

  • Film je sice z části natočen jako pokračování příběhu Heavy Metal (1981) podle stejnojmenného komiksového časopisu, ale zde je více využit grafický román "Melting Pot", od trojice Kevin Eastman, Simon Bisley a Eric Talbot. (Terva)

Pátý element (1997)

  • Některé části příběhu jsou reminiscencí na segment "Harry Canyon" z animovaného filmu Heavy Metal (1981). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama