Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Úvod vypadal skutečně zajímavě. Komornější příběh na způsob zestárlého finského Johna Wicka na konci druhé světové války. Hned v druhé kapitole se to slušně rozjede a vypadá to na solidní tří hvězdičkovej akčňák. Tomu se však poměrně rychle podlamují kolena a snad ještě v tentýž kapitole tomu dochází šťáva. I když zpočátku tolik nevadilo, že hlavní postava popírá snad všechny přírodní i fyzické zákony, postupně to začínalo být otravné, až to ke konci působilo spíše jako velmi špatný vtip. Dílo navíc velmi rychle začíná být monotónní a nudné až mne finální scéna v letadle znechutila natolik, že jsem byl nucen ještě jednou poupravit hodnocení. A samozřejmě, že to přežil! Mělo to i několik světlých momentů a tak nechávám alespoň 50%, ale sledování to bylo prázdné a příliš jsem se nebavil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[68%] Viděno v kině. Ano, má závislost na kina pokračuje! 😉 Od SISU jsem nic extra neočekával, trailer jsem viděl až v kině v ukázkách asi v předchozím filmu. No, musím říci, že to špatné nebylo. Žádná velká bomba, ale vidět solidní řezničinu či masakrování nácků v přehledném rkovém provedení mi přišlo vhod. O příběh tu zde vůbec nejde. Je přímočarý, s tím zlatem je to tak nadlehčené. A ani se zde nemůže brát nějaká vážnost, kdy nám tu zarostlý finský hrdina přežije všechno možné, kdy se mu kulky většinou vyhýbají obloukem, přežije zapálení či oběšení. Když přijde na věc akční stránka eliminací, je na co se koukat. Ale těch cca 90 min bohatě stačilo. Tímto tempem by to pak možná začalo nudit. Finální scéna v letadle byla už taková navíc, ale celkově si stěžovat nemůžu. Jen mi ze začátku trochu trvalo zvyknout si na to, že se zde mluvilo jen anglicky, ale co už. Na to 1 vidění mi to stačilo a bohatě zabavilo. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kostěj láme náckům kosti... bez nadsázky, bez radosti.“ Neuvěřitelné a úžasné... kolik lidí zde papouškuje slovo nadsázka, jehož význam jim očividně zcela uniká. Jistě, i nadsázka se za polárním kruhem dá najít, například u Wirkoly..., Ale u Helandera? Tady se vše bere smrtelně vážně. A do toho zničehonic  nesmyslná až trapná ptákovina s krumpáčem a letadlem, houby nadsázka, spíš nepovedená odbočka do... parodie? A teď přiložíme k očím OKULÁRY TRIEDRU: [][] Co to tam v tundře vykopal, dědek Omnibus? ΩΩ Alle unsere Minen. ΩΩ Zehn Stangen Pferdesalami. ΩΩ Röster für einen nutzlosen Hund. ΩΩ Joukko suomalaisia ​​huoria, bohužel děvčat studenějších než chlupy na koulích nahého dědka Kostěje. [][] Byť s rape-revenge náckem, přivázaným mstitelkami k hlavni tanku. Finská vodka? Nur 50%. Scheiße! Ale dám 60, neb předešlou objednávku (vražedného nahého dědka) firma Helander vyskladnila správně. O Vánocích pak moje děti radostně výskaly u velké přepravní bedny, s divoce vrčícím Santa Clausem uvnitř. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda že tempo a nápady postupem mírně opadávají, ale nástup do akce má Sisu grandiózní. Komorní, svižná, akční divočina o jednom nesmrtelném zlatokopovi. Samozřejmě celé se to nese v dosti značné nadsázce a jsem zvědavý jak by náš hrdina zvládl takovou kulku do hlavy, ale mě to bavilo. Stopáž 90 minut je prostě značka ideál. 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti skrížený so Šílený Max: Zběsilá cesta. Znie to dobre? Avšak bez vymazlených dialógov či ohurujúcej akcie. Krvavé, ale nie dosť, aby som si mohol spokojne pomlaskávať. Sisu občas dosť pľuje na fyzikálne zákony, ale to nie je výčitka, pretože nejde o vážne myslený film. Skôr len malé upozornenie, aký štýl prípadne očakávať. Béčko, ktoré ma ničím a za nič nečaplo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Jalmari Helander se původně chystal režírovat komediální sci-fi film „Jerry and Ms Universe“ v Kanadě. Když byl odložen kvůli pandemii covid-19, rychle napsal Sisu (2022), a to na podzim roku 2021. (Johnny.ARN)
  • Exteriéry byly natočeny v Laponsku u vesnic Nuorgam a Kaamanen. (Puxina)
  • Při souboji v letadle se Aksel Hennie (Bruno) zranil na čele, musel absolvovat šití rány (tři stehy) a pak pokračoval v natáčení. (Puxina)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama