Reklama

Reklama

Slavná alba: Rush - 2112 / Moving Pictures

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: Rush - 2112 & Moving Pictures
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2010, 58 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta za slávou legendární kanadské kapely orámovaná jejími úspěšnými alby... Rocková kapela Rush se řadí mezi jen několik kanadských umělců, kteří se dokázali prosadit po celém světě. Její postupný vzestup je zasazený mezi dvě zásadní alba – „2112“ a „Moving Pictures“. První z nich znamenalo v roce 1976 průlom na domácí scéně, to druhé o pět let později oslovilo celý svět. Příběh vzniku těchto alb a růst kapely mezi jejich natočením dokreslí řada exkluzivních záznamů z vystoupení, archivních záběrů i poslech původních nahrávek s producentem Terrym Brownem. Pořad obsahuje rozhovory s členy kapely Geddym Lee, Alexem Lifesonem a Neilem Peartem, ale také třeba s Taylorem Hawkinsem ze skupiny Foo Fighters nebo s Davidem Frickem z časopisu Rolling Stone. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Disease 

všechny recenze uživatele

Rush jsou pro mě zajímaví tak do Hemisfér, ale po shlédnutí tohohle dokumentu dám ještě jednu šanci i těm Obrázkům. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Perfektní hudba působící velmi retro zastarale. Chci na koncert! Až vyšinutý smysl pro černý humor se v Čechách v náladovkách líbí stejně tak kouření trávy, automobilismus , takže by se u nás publiku líbily i texty. "Viděl jsem celé večeráky, co měly menší obsah než obsah této písně" říká hudebník o jedné jejich písni.   Dokument je ke shlédnutí v archivu České televize pokud nevyprší vysílací práva. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle cyklus jsem sice nesledoval, ale na Rush pořád slyším. Sice jsem se za tu hodinu nedozvěděl skoro nic nového, ale opakování, matka moudrosti. A asi vím, co budu zítra poslouchat... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama