Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Muzikál z roku raz dva (nebuď drzá, jo? Je to o rok mladší než já..), který vás potěší naivními, ale příjemnými songy, kde jde přímo cítit, že si protagonisté dělají legraci sami ze sebe, v čele s šíleným sadistou- zubařem Stevem Martinem. Asi nejvíc se mi líbila ta část, kde dostal prostor pro vyprávění svého životního příběhu a kdy mu do ordinace dobrovolně naklusal nadšený masochista Bill Murray. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech geniální záležitost (hlavně asi technické a scénografické zpracování) s plejádou osmdesátkových komediálních ikon v hlavních i epizodních rolích, s chytlavými písničkami a bizarní atmosférou, která se dá srovnávat snad jen s Rocky horror picture show. Zapomenutý klenot. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková ujeťárna, s osmdesátkovýma hitama, osmdesátkovýma komikama, avšak dobře funguje i teď, po cécéá třiceti letech. Steve Martin neskutečnej, pokud jste se doteď nebáli zubaře, tak teď už budete :-), Bill Murray jako sadomasochista, co dodat, to se musí vidět, ale nejvíc mě stejně bavil sotva pětiminutový skeč Johna Candyho. Škoda, že tihle herci ve vedlejších rolích zcela zastínili ústřední dvojici i tu mrchu kytku, ale to je vlastně fuck, zábava je to parádní. A tak kytka má pěkný jméno :-) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zlaté léta devadesátá. Z filmu čiší pohoda, objeví se v něm spousta známých a sympatických herců, kteří opravdu umí hrát. V rovině příběhové, charakterní a komediální super. ALE: Proč ta hudební čísla? :(. Úplně mi pokazila zážitek ze sledování a každé jsem jen přeskočil. Škoda, ale takhle 4 hvězdy dát nemůžu. Nejlepší scéna s Murayem u zubaře :D. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám moc v lásce opery či muzikály, ale ty hororové mi nějakým záhadným způsobem prostě přirostli k srdci a to doslovně. Původní film Little Shop of Horrors z roku 1960 se mi moc nelíbil, ale tahle novější verze je prostě dokonalá. Nejenom svým hereckým obsazením, ale i hudbou, zpěvem a hlavně pěkným zpracováním samotné masožravé kytky. No a samozřejmě bezkonkurenčním sadistou (Steve Martin), který prostě neměl chybu. Scénka s pacientem (Bill Murray) mi uvízne v paměti snad na vždy. Och jak rád bych si taky dal trošku rajského plynu a šel si užívat mezi všechny ty nablýskané zubařské nástroje. Ani se moc nedivím, že film měl dvě nominace na Oscara – alespoň jednu měl proměnit... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Zkrátka dobrý remake.Ač v 1. filmu hrál Jack Nicholson a točil ho proslavený nejlepší béčkař Roger Corman,tak tady jsou celkem parádní písně (hlavně ta v podání Stevea Martina je super).Výteční jsou i všichni herci.A epizodka Stevea Martina s rajským plynem je prostě pecka.Ale už nemůžu nic moc napsat,protože už si toho moc nepamatuju. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

23. zářijového dne, prvního roku jednoho nepříliš vzdáleného desetiletí se lidstvo ocitlo tváří tvář smrtelné hrozbě své existence............. Hudba - Alan Menkel a že je to dobrá hudba, mě se moc líbila. A to už je co říci, protože já se zasekl někde mezi Cradle of Filth a skupinou Vader. A jak rád jsem si u filmu podupával nohou. CITÁT - Co je to za podivnou rostlinu ?............ Romantický, hudební hororový snímek o jedné lásce na pokraji zkázy....tedy alespoň ohrožení jedné čtvrti....nebo spíš jednoho malého krámku. ZAJÍMAVOST - Při jedné písni okolo 30 minuty je vidět na střeše neonový nápis CHOOZ u kterého blikají písmena O a Z. Připomínka, že režisérem snímku je Frank Oz. ..........a tento hrůzostrašný nepřítel se objevil na tom nejnečekanějším místě............ Píseň o zubaři je skvělá, úplně mi trnuly zuby. CITÁT - Řekněte ÁÁÁáááá........... Až do teď celkem veselá hudební komedie začíná nabírat svou hororovou stránku. Sadomasochistickou scénu ve které exeluje Bill Murray si prostě nenechte ujít. CITÁT - Pošuk blbej............ Povedené, pěkné. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je bohužel (nebo naštěstí?) značně ovlivněno tím, že jsem viděl originál od Rogera Cormana, a to nedlouho před zhlédnutím téhle Ozovy verze. Cormanův snímek byl sice natočený za pár šupů v jedné dekoraci během několika dní a bez jediného známého herce (v roce 1960 Jacka Nicholsona ještě nikdo neznal), obsahoval ale skvělé absurdní vtipy a sympatické herce. Bohužel musím říct, že tahle uřvaná, nevkusně přestylizovaná, i když poměrně velkolepě obsazená splácanina mu nesahá ani po květináč Audrey II. Z muzikálových vsuvek jsou dobré asi tak dvě, Mushnik Vincenta Gardenii se původnímu židovskému květináři Mela Wellese při nejlepší vůli nevyrovná a otravná kytka mi lezla krkem už po první písničce (!). Jediným opravdu vtipným okamžikem byla návštěva Billa Murraye u zubaře Stevea Martina (i když původní verze byla opět o něco stylovější a hlavně zábavnější). Muzikály mi nevadí, ale tohle mě opravdu totálně minulo. Originál je holt originál, no nemám pravdu, Audrey? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno som trochu nadhodnotil, ale úsmevné postavičky, vynikajúce triky a väčšie, či menšie cameo úlohy viacerých najväčších komediálnych hviezd 80. rokov ma uisťujú, že občas treba cítiť srdcom a nie rozumom. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvé slovo čo ma napadlo pri pozeraní tohoto filmu je naivita,druhé slovo somarina a tretie slovo nezmysel.V skratke nezmyselná naivná somarina. Nemám rád muzikály a ani tento to nezmenil.Sú tu známky čierneho humoru a irónie.Príbeh je ako by som to povedal bizarno zábavný.Postavy sa chovali troška viac debilnejšie.Nič som od tohoto filmu nečakal a ani som nič nedostal. Mna tento film vôbec nechytil ale aspoň tá irónia bola dokonalá. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Bravurní černá komedie, ve které podali všichni dokonalé výkony (Moranis, Murray, i Steve Martin), ale i tak zůstali velmi vzdáleně za zády masozřavce Audrey. Song "I am your dentist" si budete broukat několik měsíců po posledním shlédnutí, ale vzhledem k neodolatelnosti filmu pravděpodobně navěky, jelikož bez něj prostě dlouho nevydržíte :o) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět i hranou českou verzi. Jaké bylo milé překvapení, když jsem se dočkal některých nových písní a některé filmové ubyly. Zde je však potřeba hodnotit čistě film - ten jsem viděl v jeho prodloužené verzi s "neveselým" koncem, který ale nechápu, jak si někdo dovolil dříve vystřihnout. Něco tak absurdně béčkového se vidí ne moc často a nikdy toho nebude dost. Zahrané je to kvalitně a kulisy vzorně dokreslují pocit "downtown"u. Hudebně je to 'hit and miss', které jen tak tak převažuje na tu dobrou stranu, ať už to je úvodních několik čísel, dojemná parodie na americký sen od Audrey 1 nebo Orinovo sólo. Filmová Audrey II však té jevištní nesahá ani po kořeny. Co se týče kultovních amerických filmových muzikálů se slovem horror v názvu, tak jasně dominuje The Rocky Horror Picture Show . ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost uhozený, ale bavil jsem se skvěle, doporučuji, ta kytka je hustá ;-) Jinak příběh velmi jednoduchý, ale Alan Menken to má opět kvůli chytlavým songům pod kontrolou :-) Zejména Downtown je skvělá píseň... Steve Martin ve skvělé roli...:-) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zubař je KING!;-) To bylo ještě před tím, než Martin tak nehorázně pošlapal a tak vůbec, postavu inspektora (pardon, šéfinspektora;) Closeaua. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Komediální muzikál v jehož hlavní roli potřebuje čerstvou krev nevšední masožravá rostlina z jiné planety. Hudební čísla převažují a možná je jich až moc, i když vyloženě neruší. Největší nářez předvedl Steve Martin jako sadistický zubař a Bill Murray jako jeho pacient masochista. Ke konci už snímek ztrácí dech a začíná trochu nudit, alternativní konec ale není špatnej, oceňuji určitou stylizaci a mechanické efekty rozpohybované masožravky Audrey II a jejích řízků. Na naši Adélku v trikové režii Jana Švankmajera ale nemá :). ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Pěkný muzikál s příjemným obsazením a úžasnými nadčasovými songy. Výborný Steve Martin v roli sadistického zubaře. Jeden z klenotů mého dětství! ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Ricka Moranise (spolu s Spaceballs),Ellen Green, i Steve Martina (i když ten ještě zabodoval v Mrtvých mužích co nenosí skotskou sukni) v jednom z nejlepším remaků jak filmu,tak divadelního představení. ()

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama