Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Mám rád muzikály, mám rád černý humor, prostě mám rád zpívající a masožravou Audrey II. Jen škoda, že producenti film sestřihli, do téhle podoby. Snad někdy vyjde režisérská verze, jak gigantická Audrey II překračuje Brooklynský most a.... (...tohle není kec, prý se jen, primárním divákům dělalo špatně :-) ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento kousek našel a ukázal ho své drahé polovičce, moc jsem se na něj těšil. Trailer vypadal skvěle a film se ještě lepší. Skvělé skloubení muzikálu, trošky hororu a skvělého scénáře dal vzniknout něčemu úžasnému. Film má nějaké mouchy, ale vzhledem k tomu, že se točil v osmdesátých létech, tak se dají odpustit. Za mě perfektní počin, který má blízko pěti hvězdičkám. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pecková záležitost, písně jsou dobře zapamatovatelný, námět řádně šílenej, spousta pardálů ze SNL, kde si pravděpodobně každej z nich vymyslel vlastní charakter a to jde o camea. Rick Moranis i Steve Martin válej. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tvrdá verze Adéla ještě nevečeřela doprovázená půvabem Ricka který díky svému čistému srdci a odvaze, k úspěchu a ke štěstí v lásce přišel. A v nesposlední řadě mě z tohoto filmu utkvěla věta jednoduchá situačního humoru: Nakrm mě.😎 ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Já ten muzikál nepřekousnu, je to už až moc blbý. Nevadí mi masožravá kytka z vesmíru, která roste, trpí záchvaty smíchu a chce sežrat celej svět, ale ve formě ujetýho muzikálu je to hrozný. Pár vtípků bylo OK, ale spíš jsem trpěl a doufal v brzký konec. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaný filmeček, s hezkými triky. Rick Moranis se velice snaží a je jako vždy výborný. Trošku mě mrzel ten konec, kde se vysvětluje co je vlastně Audrey Druhá zač, ale jinak ke shlédnutí doporučuju. ()

blacktomas 

všechny recenze uživatele

Je libo nádherné kulisy poválečného L.A.?A co takhle rovnou hříšnou ulici SKID ROW? Máte ji mít. A co ujetou komedii kříženou s libovým muzikálem? OK. Ulítlého sadistického zubaře a sadomasochistického pacienta? No problem. Co třeba masožravou rostlinu, která má stále hlad? Nebo jiné lascivní postavy a naivní scénář, který prostě už prostší být nemůže? Neváhejte. Nakrmte se. ()

juditik 

všechny recenze uživatele

Steve Martin by si zaslúžil oscara za stvárnenie zubára...a scéna, kde Seymour zistí, čo vlastne malá Audrey II potrebuje k životu - pre mňa filmová perlička.... ()

Romanka89 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěla vidět poté, co jsem viděla na youtube scénu se zubařem. Nakonec musím konstatovat že Steve Martin jako šílený zubař bylo z celého filmu to nejlepší. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály a tady toho bylo až příliš. Pokud by se poměr písniček a dialogů obrátil, tak by z toho byl úplně jiný (lepší) film. Obsazení je napěchované kde kým, ale trestuhodně nevyužité. Dál mi vadily až do očí bijící kulisy. Nevypadá to špatně ta ulička, ale nevidím důvod to všechno točit někde ve studiu. 1+* ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Popravdě tohle nelze nazvat jinak, než filmovou úchylárnou, která je spojením céčkového horroru s Chaplinovskou komedií. Jelikož je to muzikál, tak se tam furt zpívá, přičemž texty písní jsou silně dělnické (prvky Chaplina; např. rozjímání nad touhou vlastnit automatickou pračku). Vedle toho mluvící monstrózní rostlina je komediální vložkou céčkového horroru. Místy hodně nadčasové, kor když na to člověk kouká po 36 letech. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Škoda jen, že nakonec vystřihli původní závěr. http://www.youtube.com/watch?v=A47SweUlXAc Ale na extended cutu ho opět vrátili.... Skvělý konec s brilantní písní a sochou Svobody..... a pozooor, Adélka už se dostala i skrz plátno filmu...... Jen vzkaz pro tvůrce profilu filmu obecně: Bylo by fajn rozdělit všechny filmy na původní kinofilm a prodlouženou, či directors cut verzi, či aletermativni verzi. Každý film a tím i zážitek či pocity jsou jine. To platí i o Krámku hrůzy. ()

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Zatímco si všichni vychvalují hororovou komedii a kritizují muzikálová čísla, já měl problém opačný. Filmové žánry horor a komedie mi nikdy dohromady nešly, nebavily, ani jsem nikdy nevěděl, na co se z toho více soustředit. Další žánr však tuhle žánrovou bitvu rozbil a dopadlo to mnohem lépe, než jsem čekal. Muzikálová čísla byla, až na pár výjimek, k popukání a tuhle jízdu na vlně naší české Adély jsem si mimořádně užil. Jedinou výtku bych měl k závěrečné „apokalyptické“ scéně, která byla na můj vkus přehnaně zdlouhavá. Co se týče žánrové podobnosti s Rocky Horror Picture Show, ten mě bohužel neoslovil už jen hudebním stylem, ale ani příběhově. / Mé oblíbené písničky - Prologue, Somewhere That's Green, Suppertime, The Meek Shall Inherit, Suddenly Seymour / 90% ()

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama