Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Malý krámek hrůz je vynikajícím objektem ke studování. Jistě dosahuje vysokých muzikálových kvalit (nemám hudební sluch a skončil jsem v "hledání" s konstatováním, že Moulin Rouge je předčasným top vrcholem), ale Krámek okouzlí hlavně zajímavými propracovanými vizuálními triky - animatronická kytka vypadá i v roce 2012 nadčasově a stále jsem nevěřil, že toto je možné bez digitálních triků (jsem i já už tolik deformovaný?). Ke všemu navíc skvělí herci v čele s ďábelským zubařem a spoustou dalších vtipných cameo roliček. 80 % ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Muzikály fakt nemusím, teda až na výnimky (napr. Grease), ale tento filmík mi prišiel ako celkom milá sranda o mäsožravej rastline z vesmíru. Na pozadí tejto dejovej linky sa odhráva love story medzi nesmelým zakrslým predavačom v kvetinárstve a jeho kolegyňou, ktorá však chodí so sadistickým zubárom v grotesknom prevedení Steva Martina s čiernymi vlasmi alá Elvis a s Harleyom:) Príbeh posúvajú ďalej aj muzikálne výstupy, ktorých je tu celkom dosť. Niektoré pesničky sú chytľavé, niektoré menej...taký priemer. Rastlinka (Audry II.) je urobená celkom schopne prihliadnuc na vek a nekazí dojem. Za pozornosť stoja aj vtipné cameo roličky Jamesa Belushiho, Johna Candyho, ale najmä Billa Murraya v úlohe sadomasochistického pacienta:):):) Nie je to síce nič, čo by som si pozrel dvakrát, ale na jeden večer celkom príjemné aj pre nemuzikálových ľudí ako ja:) ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejlepší komedie Franka Oze, parodující horrory a muzikály, což je zvláštní kombinace, ale s tímhle příběhem to kupodivu vychází. V rozsahem malé excentrické roli uvidíte Steva Martina jako sadistického zubaře a jeho píseň "I am your dentist" je opravdu skvělá, stejně jako scéna s masochistickým pacientem (Bill Murray). Ale, jak už bylo napsáno, skutečnou hvězdou tohoto filmu není Rick Moranis ani Ellen Greenová, ale masožravá rostlina Audrey II. 90 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Počas dvoch dní natočená pôvodná snímka režírovaná Rogerom Cormanom sa stala prekvapivo kultom, v jednej z malých rol sa objavil Jack Nicholson a možno sa ním inšpirovali tvorcovia domácej pecky Adéla ještě nevečeřela. Z chytľavého námetu o mäsožravej rastline vznikol neskôr broadwayský muzikál a podľa neho následne tento remake. Počin pripomínajúci to najlepšie z Tima Burtona je niečím, čo nevzniká každú chvíľu. Mix retroštylizácie 50. - 60. rokov, hororu, čiernej komédie a vynikajúceho muzikálu totiž nepatrí medzi tradičné ponuky programov kín. Na Blu-rayoch nedávno dokonca vyšiel pôvodný zostrih s najdrahším alternatívnym koncom v histórii, ktorý musel byť vo svojej dobe pozmenený. A ak vám je meno režiséra povedomé a neviete odkiaľ, tak vedzte, že je to človek, ktorý nahovoril a viedol bábku majstra Yodu v pôvodných Star Wars. Skvelá, podvratná zábava s výborným castingom hravo prekonávajúca originál. 9/10 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se stejnou vervou tlačilo na pilu i ve druhé půlce, mohli jsme mít obří kult. Švihlá přehlídka švihlých charakterů a chytlavých muzikálových vsuvek. Píši jako člověk, který nad většinou muzikálů ohrnuje nos, ale u Oze to nepřekvapivě funguje. A jsem rád, že Steve Martin může mít taky dobrou roli a být sympatický, protože doposud jsem ho vnímal jen jako poskokak Aleca Baldwina v tupých filmech ze Student Agency. Není to sice tak kvalitní nálož jako třeba Ghostbusters, ale kouzlo a švih krámek hrůz má. Převážně díky černošské kytce. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • V žádné scéně s Audrey II neuvidíte použití počítačových efektů ani pomocných kabelů či drátů. Samotná rostlina byla vyrobena v šesti velikostech a obchod ve třech vyhotoveních. Tak se dalo natáčet s pomocí dvou štábů naráz, nezávisle na sobě. Tři hodiny denně zabral každý den po natáčení úklid, vyčištění a natření loutek Audrey II. (HellFire)
  • Film se kompletně natáčel ve studiích Pinewood v Anglii a do puntíku využil celou obsáhlou plochu studia. A to i v té době největší set zvaný 007. (HellFire)
  • V rámci propagace filmu bylo natočeno několik rozhovorů s Audrey II. Při těchto příležitostech občas pár lidí snědla. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama