Reklama

Reklama

Pok-sun nesmí přežít

všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Jako nájemná vražedkyně je známé eso. Jako svobodná máma dospívající dcery ale často tápe. Kdyby tak výchova potomků byla stejně snadná jako někoho sejmout. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Excelentní příklad snímku, který je těžce nedoceněn a podhodnocen. Přitom je to prakticky dokonalá kombinace "komiksových" fikčních vesmírů jako je Johna Wick nebo Kingsman a velmi dobře napsaného a zahraného vztahového dramatu, kde díky filmovému formátu není děj zbytečně rozmělněn a drama se nestihne překlopit v otravně natahované melodrama (jak se to stává u televizních k-dramat). Díky slušné délce ale film má dostatek prostoru nejen na několik opravdu parádních akčních sekvencí a budování svého přepáleného zabijáckého podsvětí, ale i na dostatečně hluboké rozvíjení hlavních postav a jejich motivací. Příběh sám není zrovna nejoriginálnější a s výjimkou závěru trpí trochu přehnanou doslovností, ale přístup k strastem rodičovství, problémům identity a přijetí sebe sama (nejsilněji v paralele matka-dcera) v kontextu krvavého, šíleného světa nájemných zabijáků je stále relativně svěží nápad, který je tady zpracován nejen opravdu stylově, ale i s funkčními emocemi. Vše funguje, jak má, i díky výborným hereckým výkonům (nejen hlavní postava či někteří další kolegové, ale i mladá herečka v roli dcery opravdu svým projevem zaujala) a překvapivě uvěřitelně napsaným dialogovým momentům, hlavně když se probírají některé realistické aspekty života. No a pak tu jsou ty "hlasité" momenty. Ze začátku hodně zábavné a s nadhledem, postupně přituhující. Co je ale hlavní, prakticky každá jedna taková scéna, ať už jde o čistou akci nebo o nějakou tu tišší misi, je udělaná extrémně stylově, s parádním využitím střihu, kamery, prostředí a choreografie. Tvůrci se ale nespokojili s tím, že by vše natočili sice stylově, ale podle jednoho mustru bez jakékoliv inovace (nepočítaje choreografii), ne-e. Skoro každá jedna scéna je tady natočená úplně jiným způsobem! Jako by se při tvorbě všichni domluvili, jak udělat jednotlivé souboje a bitky co nejnápaditěji a nejrůznoroději. Popravdě takový zápal pro různorodost a odlišnost ve spojení s obrovskou produkční kvalitou a stylem člověk nevidí skoro nikdy. Už jen kvůli tomu nelze v mých očích film pořádně nechválit. Na druhou stranu je pravda, že samotná choreografie sice má své momenty, ale je většinou spíše podřízena zmíněným kreativním kamerovým a střihovým hrátkám. Takže pro lidi, co ujíždějí na uvěřitelnosti hand-to-hand, myslím tenhle film úplně nebude. Kdo chce ale zábavnou, vizuálně výraznou, někdy až přepálenou, příběhově a emočně překvapivě silnou, výborně zahranou kreativní a efektní jízdu, zamiluje se. 9/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný jihokorejský snímek na Netflixu, který rozhodně neurazí. Na druhou stranu jsem z této země zvyklý na kvalitnější žánrové příspěvky. Po stránce audiovizuální nemám žádných výhrad. V tomto směru patří k nejužší špičce. Též se mi líbilo, že se film kromě dramatické části věnuje i akčním sekvencím. Jasně, i v na tomto poli jsem viděl kousky s propracovanější choreografií. Ale ta pasáž v Novosibirsku, ta byla přímo lahůdková! Herecky též v pořádku. Jen mě zklamalo, že semtam ta rodinná linka moc nefungovala (a to obdržela dost prostoru). Nápadů film nabídl dost (například jako ve Wickovi organizace zabijáků), ale vše hrálo spíše druhé housle na úkor vztahu ústřední vražedkyně se svou dcerou. Takže...Solidní jednohubka. Dávám mírně nadprůměrných 6,5/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mix Johna Wicka a telenovely. Z Wicka si to berie tú absurdnú mytológiu nájomných zabijákov, ktorá je rovnako nefunkčná ako vo Wickovi. A popri občasnej vraždičke hlavná hrdinka celý čas rieši rodinné problémy pri výchove svojej dcéry milostný. A do toho tu sú dvaja borci, ktorý sa nevedia rozhodnúť, či by hlavnú hrdinku radšej ošukali alebo zabili. Plus je tu pár ďalších línií, ktoré už tak dosť nezáživné tempo ešte viac spomaľujú. Skoro to vyzerá jak keby niekto zostrihal celú sezónu nejakého seriálu do jedného filmu. A akcia? Zase tak veľa jej tu nie je a žiadne pôsobivé kaskadérske kúsky neponúka. Je to plné trikov ako je dnes zvykom. Evidentne si hlavná predstaviteľka nebola príliš istá v bitkách, takže sa to všemožne snažili zakamuflovať. Pre tuctového akčného všežravca to bude asi ok, ale ani na akciu vo Wickovi (ktorá mne osobne tiež dvakrát nesedí), sa to absolútne nechytá. Asi najzábavnejší je úvod s likvidáciou Jeong-min Hwanga. Keby takto WTF zábavný bol celý film, tak to mohla byť aspoň sranda. Ale potom film zbytočne zvážnie a nekonečne sa riešia rodinné problémy, čo dosť často nudí. 5/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VRAŽDIT JE O DOST LEHČÍ, NEŽ VYCHOVÁVAT DÍTĚ. A TAKY TO SLUŠNĚ VYNÁŠÍ…“ Ze života nájemný vražedkyně, která má trable nejen v agentuře, ale i doma. Takže vlastně takovej zabijáckej rodinnej film. V akce si vzpomeneme na „Johna Wicka“, to ostatní zase připomíná „Všechno, všude, najednou“, navíc hlavní hrdinka má až takovou „Holmesovskou“ představivost. Vcelku to baví, jen nevím, jak mladší diváci stráví ty dramatický rodinný scény, páč jich je možná víc než těch akčních. Ale to kurva není můj problém… Prostě takovej zajímavej maglajz, ve kterým si spousta z vás najde, co chce. A některým se to možná bude líbit jako celek! /// ------POD ČAROU:-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1.) Film byl promítán ve speciální sekci na 73. filmovém festivalu Berlinale. 2.) Thx za titule „Veronika Kursová“. ///                            PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akční mazec a ne vztahové drama, kde se vždy po půl hodině dostane na průměrnou akci. Úvodní scéna evokující Indiana Jonese navnadila, jenže pokračování už byl jiný film. A ruku na srdce, zmlsaný divák nemůže být uspokojen odbytou akcí bez větších nápadů, kde ještě převažují počítačové efekty včetně trapně pixelové krve stříkající proti fyzikálním zákonům (a to by vadilo nejméně).  Místo masakru fackovaná s občasným výstřelem či mihnoucí se čepelí. Kdyby to bylo alespoň kratší....třetí hvězdu dávám za mezititulkovou scénu, jelikož ta měla náboj i vtip. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Film bol oficiálne pozvaný do špeciálnej sekcie Berlinale na 73. Medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne, svetovú premiéru mal 18. februára 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama