Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee a Dosmo právě dokončili svou práci. Jako slušně placení nájemní vrazi úspěšně odpráskli další oběť a v poklidném městečku San Fernando Valley začali přemýšlet o budoucnosti. Ačkoli tato ostrá dvojka byla do této chvíle hodně úspěšná a má na svém kontě nejednoho nebožtíka, Lee se rozhodl osamostatnit se. Svou sólovou kariéru začal tím, že dal svému bývalému parťákovi pod auto bombu. Přímo výbušně tak odstartoval řetězec událostí, které připraví o kůži řadu cvičných terčů. Jak jinak to může dopadnout, když jeden vrah je drsný a druhý drsnější, jedna žena krásná a zákeřná, zatímco druhá krásnější a zákeřnější a kde jedinou nesrovnalostí v jinak perfektně sehraném tandemu detektivů se zdá být vztah každého z nich k prostitutkám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce lehce nadprůmerný snímeček, který však naplno využivá potenciál všech hlavních představitelů (především Spader stojí za to)... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,132,210Tržby Celosvetovo $11,132,210 ║ Dá sa povedať že ide si to cestou po vzore Tarantinoviek. Slušné uletený krimi, plným dobrých scén a heftov, fajn obsadenie. /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Často má stroskotanec v sebe viac cti, ako úspešný človek.“ Z perfektného kastingu (rasista Daniels, psíčkar Aiello) osobne vyzdvihujem predovšetkým minútového Jamesa Spadera ako žiarlivého hajzla, ktorý sa mal narodiť v dobách španielskej inkvizície. K tomu zopár psov, jeden slon a masáž. Nudiť sa nebudete. Hlavne ak to máte radi drsné (a ešte drsnejšie). Dobré puzzle, skúste si ho poskladať. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých sympatický padouch vaří zmateným přepadeným jídlo. Taky mám rád filmy, ve kterých se psychopatický zabiják poklidně prostřeluje ke svému cíli. A taky mám rád filmy, ve kterých hrají hned dvě slečny, které by byly ozdobou každé pánské heterosexuální postele. Jenže tentokrát to funguje pouze v zábavných jednotlivostech a celek je velmi snadno zapomenutelný. Například mně se zdařilo na tento snímek zapomenout během hodiny, ale to zase tak moc neznamená, neboť v zapomínání patřím ke světové extratřídě. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Silná herecká sestava pozvedává spíš průměrný tarantinovský odvar na velmi příjemnou podívanou. O mladičké dračici Charlize Theron ve své první roli nemluvě. 70% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborný, lehce >tarantinovský< thriller s těžkým nádechem černé komedie... . . . Pro našince ovšem uvedeno do kin i na dvd s neuvěřitelně stupidním českým názvem od pomateného distributora... °-/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhe film teda moc nenaplňuje to co má v názvu filmu, ale za to může pěkně vypatlanej kokot, kterej to překládal. Drsný a drsnější se k tomuhle filmu fakt moc nehodí. Tenhl snímek je spíš takovej pomalej a nic moc se v něm neděje, jeho příběh by vydal tak na hodinku, ale je to trošku protáhnutý a občas to docela nudí, ale zase na druhou starnu to vynahrazujou mnohdy hodně vtipný scény. Jenže se i tak nedá říct, že by mě to nějak zaujalo, podle mě to je dost průměrný a těch 104 minut nějak kolem vás proteče a moc si z toho nezapamtujete. Je to docela škoda, protože je tam docela dost známých herců jako je třeba tJeff daniels nebo Teri Hatcher či začínající Charlize Theron, který to tady fakt sekne. Ale na víc než 3* to nevytáhnou ()

castor 

všechny recenze uživatele

Údolí San Bernardo je zvyklé na svůj klid a mírumilovnost. Jenže jeden obrýlený bloňdák si potřebuje něco vyřešit a na nějakou idylku nebere zrovna dvakrát ohledy.. i když.. na první pohled idylické životy nejsou ani tady tak úplně v pořádku.. Řada prapodivných postav se tak proplétá v tomhle nevzrušivém bludišti, které (ač by moc chtělo) nedokáže diváka dostat hlouběji do centra dění. Scenárista a režisér John Herzfeld (diváci ho znají díky spolupráci s Karlem Rodenem v 15 minutách) má zřejmě rád sofistikované krváky á la Quentin Tarantino, nicméně i když na ně mnohdy kouká s nadhledem, nezvládá příběhy svých postav s takovou suverenitou jako jeho zřejmě velký vzor. Překombinované povídání se ve své druhé polovině (alespoň v mých očích) neuvěřitelně táhlo a doklopýtalo to do nepříjemné pachuti, která měla na víc!! 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Holkám tady moc neporadím, ale kluci když se mrknou do galerie, tak tam určitě najdou nápovědu, jestli tohle vidět nebo nevidět. No a překladatel názvu, pokud mu doteď nezabraly léky, by měl změnit povolání. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný film, ve kterém se skvělé momenty neustále střídají s těmi slabšími. Výsledkem je jakási pestrá koláž, u níž jsem měl neodbytný pocit, že to mělo navíc. 60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych asi jako největší klad napsal; herci. Začátek vypadá na parádní scénař s dobrýma charakterama, ale co film lehce nabyl, to lehce pozbyl. Sralo mě, že z drsnýho thrilleru se z toho stala rádoby taková slabá skopičina. Horší průměr. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

V letech po Pulp Fiction se s podobnými filmy roztrhl pytel. A jak už to tak chodí, některé byly výborné, některé nestály za nic. 2 Days in the Valley patří k vysokému nadprůměru. Slušný scénář, kvalitní režie, výborné herecké obsazení a především skvělé výkony herců. Já osobně vyzdvihuji úžasného Jamese Spadera. Ten, který vymyslel český distribuční název by zasloužil dostat "minutu na rozmyšlenou." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

K téhle černé gangsterské komedii chovám lehce iracionální subjektivní náklonnost - půjčil jsem si jí kdysi před mnoha lety v půjčovně na víkend domů, no a asi že jsem tehdy neměl zrovna nic lepšího na práci nebo na koukání, viděl jsem jí snad třikrát a vypil u ní pár lahví vína, takže se mi celkem výrazně zapsala do paměti. A i objektivně bych řekl, že je to hodně povedený film, natočený podle hodně povedeného scénáře a s několika skvělými herci ztvárňujícími několik výrazných, svérázných a zajímavých postav, jejichž cesty se v průběhu několika dnů vzájemně prokříží a jejichž osudy se propletou. Naprosto excelentní je komicky psychopatický hitman James Spader a nezapomenutelná je rovněž třeba dámská rvačka v podání Terri Hatcher a Charlize Theron. Vynikající oddechovka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typická deväťdesiatková mozaika rôznych postáv s akými sa po Pulp Fiction roztrhlo vrece. Tentokrát je to viac melancholické, pomalé a zamerané na postavy ako cool dialógy a explicitné násilie. Aj keď aj na to dôjde. Dokonca tu má Charlize Theronová pôsobivú sexuálnu scénu v ktorej sa nehanbí ukázať skoro všetko. Vždycky ma tento film bavil, aj keď to pomalé tempo je miestami fakt príliš pomalé. Hlavne ten úvod je uspávací. Ale jak sa to rozbehne a osudy všetkých postáv sa začnú preplietať, tak to začne mať grády. Hlavným plusom sú postavy. U každej som bol zvedavý jak skončia a v tomto smere si dal scenárista záležať, aby bol divák spokojný. Každý dostane, čo si zaslúži. Najviac ma bavil Aiello ako nešikovný zabiják a frajerský Spader ako vypočítavý chladnokrvný vrah. Takisto bolo osviežujúce vidieť Teri Hatcherovú v trochu inej polohe. Takže celkovo príjemný nadpriemer, ale v réžii niekoho schopnejšieho to mohlo byť lepšie. 6/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

jeden z vedlajsich ucinkov PULP FICTION bol ze na kratku dobu inspiroval vela tvorcov aby prichadzali "s historkami z podsvetia" ktore boli plne amoralnych postav ci zdanliva nesuvisiacich pribehov ktore sa vacsinou na konci pretli. 2 days in valley tiez patri do tej kategorie. i tu ide o skladacku plnu roznych postav (od spadera ako chladnokrveho vraha, aielloavho ganstra ktory je lepsi kuchar ako zlocinec ci mazurskeho skrachovaneho rezisera), avsak ked toto pribehove puzzle nakoniec dokoncite zistite ze mate casti z troch roznych krabic a vysledny obrazok nedava zmysel. i ked sa Herzfeld sa snazi o Tarantinovske preslovy tak k jeho talentu ma dost daleko a jeho zapletky a dialogy su len slaba imitacia nedostizneho originalu. navyse vacsina postav je nezaujimava az otravna, oko potesi snad len Charlize Theron v jednej zo svojich prvych uloh... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Herzfeld natocil slusny priemerny film s kvalitnym scenarom. Kvalitni herci, dialogy a drsne reci, ktore posobia naozaj drsne. 69 % ()

Reklama

Reklama