Reklama

Reklama

Marie Trintignantová pohledem matky Nadine

(TV film)
  • Francie Marie Trintignant : Tes rêves brisés
Francie, 2022, 52 min

Hrají:

Marie Trintignant (a.z.)

Obsahy(1)

Krásné herečce s uhrančivýma očima byl na světě vyměřen příliš krátký čas... Osmnáct let po smrti své dcery Marie se její matka, režisérka a bývalá manželka legendárního herce Nadine Trintignantová rozhodla natočit velmi osobní dokument. Ačkoli to pro ni znamenalo mnoho bolesti, zároveň v sobě uzavřela jednu životní kapitolu a dala světu vědět o tom, jak úžasná její dcera byla. Marie byla krásná a velmi talentovaná divadelní a filmová herečka, matka čtyř dětí. Její tragický konec ve věku 41 let, kdy ji zabil její násilnický partner, neprávem zastínil její hereckou kariéru. U nás jsme Marii mohli vidět například ve filmech Terasa, Utonutí zakázáno, Stínohra či ve vynikajícím snímku českého režiséra Otakara Votočka Křídla slávy, kde si zahrála s Peterem O’Toolem a Colinem Firthem. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Romantická, zvláštní herečka. Odpůrkyně Le Pena a "vítačka". Do vpršení vysílacích práv (možná déle) k shlédnutí zde:  https://www.ceskatelevize.cz/porady/14842019333-marie-trintignantova-pohledem-matky-nadine/ ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Než ji obejmula mračna s trny. Francouzská Andrea Čunderlíková s osudem krkavčí, srdeční krajiny. Intimita surovosti zalila kaštanové vlasy, hepburnovsky prosící, svůdné oči, (s) tajemstvím tmy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama