Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Recenze (83)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V první půlce mě to dost štvalo a nudilo, parta blbů do jednoho otravná a nenacházel jsem v tom žádné divácké uspokojení, ve smyslu že by to bylo jakkoli napínavé, zábavné nebo satirické. Závěrečná zhruba třetina naštěstí o dost lepší, když už tam ty blbky zbývají asi jen čtyři a tváří v tvář mrtvolám okolo se dohadují o píčovinách, tak už tam nějaký ten dobře mířený osten vůči gen Z a jejím "problémům" cítit je. Vypointování záhady výtečné, byť mě při sledování napadlo, že to bude něco v tomhle stylu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový "Slasher" od studia A24 nedopadl úplně dle mých představ. Bylo jasné, že A24 zkusí jiný přístup k žánru a byť jsem doufal, že by to mohlo být novodobou variací na Vřískot, tak to jsem se hodně mýlil. Skupina bohatých teenagerů si během hurikánu zahraje hru, která má docela fatální následky a budou se snažit zjistit, kdo je vrahem. Všichni jsou tam sjetí, všichni mají psychické poruchy a problémy, postavy jsou hodně nesympatické a vůbec se jim nedá fandit, humor zde absentuje a o gore zde taktéž nemůže být řeč. Jako hororový slasher film selhává téměř na všech frontách, jako krimi murder mystery hříčka je to docela OK, v závěrečných minutách se to docela zajímavě vyhrocuje a má to docela netradiční twist, ale že by mě vyloženě šokoval či nadchnul říct nemůžu. Chvílemi se to dost táhne, za mne slabší počin od Studia A24. Mileniálům by se to však mohlo celkem líbit. 4/10. ()

Marceloo odpad!

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa stretáva v dome jedného z nich. Počas práve prebiehajúcej búrky sa rozhodnú hrať hru Bodies Bodies Bodies, v ktorej je jeden z nich vrahom a ostatní musia odhaliť jeho identitu. Hra sa ale čoskoro zmení na niečo ovela nebezpečnejšie. - Takýto toxický film som už dlho nevidel. Porovnať sa to dá snáď len s Black Christmas z 2019, ale aj ten je oproti tomuto ešte relatívne znesitelný. Toto je absolútna katastrofa bez akéhokolvek významu. Scenár je neuveritelne tupý a aj malé dieťa by dokázalo napísať niečo zmysluplnejšie. O hereckých výkonoch ani nehovorím, hlavne tá dollar store Taissa Farmiga je obrovský fail. Bodies Bodies Bodies je jednoducho ukážkou toho najhoršieho, čo sa dá v moderných hororoch vidieť, a vždy mi je v týchto prípadoch lúto peňazí, ktoré mohli tvorcovia, alebo lepšie povedané aktivisti, radšej poskytnúť luďom s reálnou vášňou k tomuto žánru, ktorí musia organizovať rôzne crowdfundingy, lebo chcú vytvoriť niečo s reálnou esenciou a nie len nejakú zlátaninu, v ktorej ide len o to, aby bola čo najviac super cool, dostatočne woke a hlavne aby postavy používali čo najviac progresívnych buzz words. Malé bezvýznamné plus za hudbu od Disasterpeace. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Ale musím od filmu co nejrychleji odběhnout pryč a už na něj nesahat ani se jím jinak nezabývat, protože by mi nejspíš začalo připadat, že je docela prázdný a že to s tou "satirou" trochu přehání. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 min. treba skočiť. Keď to konečne chytí grády, tak má človek pocit, že miestami sleduje paródiu, pričom samotný záver, ktorý by mal v prípade takéhoto námetu ponúknuť dostatočne nečakaný “twist”, len čiastočne naplnil očakávania. Max priemer, lebo aj samotné mordovačky sú asi tak originálne, ako u alkoholika liter vína pred spaním .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děsně užvaněný slasher o masovém vrahovi, ze kterého se nakonec vyklube něco úplně jiného. OK, že nejde jen o další variantu na obehrané téma, by bylo fajn. Ale asi se totálně míjím s cílovou skupinou, páč ty dívčí problémy šly mimo mě. V podstatě vše tak nějak zachraňuje poslední čtvrtina, což je fakt málo. Tedy chodit s mobily místo baterek je pro divákovy oči taky docela opruz, byť logiku to má. Jako komedie mi to nepřišlo, snad jen u scénky, kdy se čtyři děvy rvou o pistoli, jsem se bavil naplno. Nevím, jakou rychlost si představuje distributor, ale společenská hra se vymykala tak dlouho, až by jeden usnul. Žánrová klišé naplněna zcela nebyla - nahota nula, gore nula - ta trocha krve snad ani nestála za řeč. Velmi dobrá kamera, naprosto příšerný soundtrack. Doporučuji jen největším zoufalcům, případně vrstevníkům postav, i když záruku zábavy jim dát nemohu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Among Us: ve filmu...... Jen kulturní barbar by nechtěl vidět film, ve kterým se opilý a zdrogovaný mileniálové zabíjej navzájem. Bodies Bodies Bodies je totiž bravurní [post]modernizací, ale kupodivu i parodií subžánru slasher se vší parádou. Jde tak o nečekaně zábavnou a geniálně vypointovanou hru s diváckým očekáváním, gen Z stereotypy [falešná kamarádství, milostný vztahy, narcismus], anti-hororovými prvky a kolektivní paranoiou, a celkově vzato jde o jeden z nejzábavnějších who-dun-it filmů za poslední roky. Kdekdo by tomu mohl vyčítat, že jde o dost jednoduchou late-summer vyvražďovačku pro tik-tokovou generaci, kde jsou výrazný chyby ve střihový skladbě (dveře jsou v jednom záběru otevřeny, v druhým zase zavřeny; to stejný platí i pro využití filmové krve). Jenže mě bohatě stačilo aby si film dělal prdel z klišé svýho žánru a já se náramně bavil. Pak už jen na divákovi záleží, zda bude hádat, kdo je sussy baka.... No a bulharka Marie Bakalova je moje nová crush a jedna z nejzajímavějších vycházejících hereček současnosti. Už teď se nemůžu dočkat na sequel Bodies bodies bodies bodies a prequel Bodies bodies. Skvělá práce Halino, Agatha Christie by z tebe měla radost! [#A24RULES!] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerný satirický thriller pracujúci s motívmi whodunit slasheru (ale fakt to slasher nie je), ktorý tu a tam zaujme nejakým dialógom. Záverečný zvrat je rozkošný. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Fajn satira beroucí si na paškál současnou zlatou mládež, její snobismus, pokrytectví, povrchnost a pseudo problémy. Povedená černohumorná pointa pak naplno stvrzuje, že film v jádru hororem není a ani jím být netouží. Rámec a některé atributy tohoto žánru "pouze" chytře využívá pro své sdělení, které sice není bůhvíjak originální či hluboké, celkově se ale jedná o sympatickou hříčku, která má ambici nebýt jen dalším řadovým slasherem. 70 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nápad a finální vtipné rozuzlení rozhodně chválím. Bohužel tento snímek žalostně selhává v rámci extrémně nesympatických a retardovaných postavách. Jediná postava zde není kdovíjak zajímavá a zejména všechny ženy jsou si nesmírně podobné. Navíc se tento film točí skoro celý jen kolem žen a různých lesbických mnohoúhelníků. Brzy film začne neskutečně nudit a plyne extrémně šnečím tempem ke vtipnému finále. Bohužel, finále je zřejmě jediným světlým momentem. Jinak je to přehlídku nudy, kde nezavadíte ani o zrnko napětí a s hororem tohle nemá absolutně nic společného. Velké zklamání. [25 %] ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně ráda tyhle pubertální filmy. Navíc takováhle společenská hra je vždycky sázka na jistotu, že z toho bude pořádná bojovka. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

V BBB sa skupinka bohatých tínedžerov stretáva v rozľahlom luxusnom dome uprostred lesa, zatiaľ čo vonku začína vyčíňať hurikán. Čoskoro prichádza k výpadku prúdu a zúfalo nudné chvíle bez wifi sa rozhodnú zaplniť zahraním si „vyvražďovacej“ hry s názvom Bodies Bodies Bodies, počas ktorej padnú za obeť aj určité omamné látky. Nuž, netreba byť Sherlock Holmes, aby vám došlo, že to nedopadne celkom idylicky... Na celú snímku sa treba pozerať s optikou mládeže vyrastajúcej v tik-tokovej a tindrovej ére, inak si k nej cestu budete hľadať len veľmi ťažko. Zodpovedá tomu aj samotný jazyk filmu či hudobný podklad, ktorý vám buď bude bolestivo trhať uši alebo si celý soundtrack po dopozeraní okamžite stiahnete na Spotify. O budovaní vzťahu k postavám možno hovoriť asi ťažko, predostierajú sa nám plytké charaktery, ktorých povrchnosť sa vo vyhrotených situáciách čoraz viac derie na povrch. Herecké výkony sú však slušné, najviac ma brala postava Alice (Rachel Sennott - Shiva Baby, 2020). Prakticky sa nám tu ponúka jedna obrovská paranoja, ktorá paroduje hororový subžáner slasher. Vyzdvihla by som prácu so svetlom, pretože takmer celý dej sa odohráva za minimálneho osvetlenia, ktoré vytvára iba žiara z mobilov, čeloviek či lightstickov. Bodies bodies bodies na druhej strane trpí scenáristickou nelogickosťou a niektorými menej nápaditými scénami. V prvom rade však ide o zábavný horor, pri ktorom záverečný twist celkový dojem o niečo vylepšuje. Súčasne je to aj film pojednávajúci o neschopnosti správneho vyhodnocovania informácií, o pohltenosti samým sebou a možno aj o túžbe prežiť v skazenom svete za každých okolností. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nesúhlas s Marceloom, ktorého dojmy sú väčšinou pozitívnejšie ako moje, no tu bude presný opak. No sú určité veci, kde súhlasím s negatívnymi pocitmi. Najväčší problém "Bodies Bodies Bodies" je jeho úvodných asi 30 minút, kde sa toho dokopy moc neudeje a sledujeme postavy, ktoré nejako moc sledovať nechceme. Všetko sa to u mňa zmenilo ale momentom ako budeme mať prvú mŕtvolu. Pretože som vo výsledku zhodnotil, že ten film je inteligentnejší, než som si myslel, že bude. Spôsob ako sa budú riešiť konflikty, ako sa budú naše hrdinky snažiť odhaliť vraha a pochopiť čo sa deje naberie na obrátkach. Je to v podstate ako keď hráte s kamarátmi "Among Us" a snažíte sa prísť na to kto je v hre impostor a vyhodiť ho von. Toto je veľmi podobné. A až do konca som som nevedel ako to celé vlastne dopadne. V tomto smere je vyvrcholenie a rozuzlenie záhady veľmi inteligentné. Takže nie je to ako keď som sledoval "Lets Scare Julie", kde som mal len všetko čo sa udialo sprostredkované z druhej ruky. Reálne sme tam sami pozorovateľom a snažíme sa to pochopiť a uhádnuť. No sú postavy otravné a nezaujímavé? Áno. No keď sa to začne, minimálne sa veci reálne dejú. A nie je to hlúpe. Hodnotenie: C+ ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Keď sa film hneď začína tým, ako sa dve lesby lížu, strkajú si ruky medzi nohy a tie zábery musia byť veľmi dlho, tak je jasné, že ide o ďalšiu propagačnú sračku. Navyše ten pár je čiernobiely, čiže presne podľa zaužívaného scenára. Nútená rozmanitosť, diverzita, skoro každé dievča je inak orientované a objaví sa samozrejme aj závan rasizmu. Všetko okolo toho záhadného vraha tam je vlastne na okrasu. Filmy sa začínajú robiť už len pre indoktrináciu neomarxistických postojov. Kedysi sme sa aspoň tvárili, že chceme mládež vychovávať k nejakej morálke. Teraz ich skrze "umenie" vychovávame k tomu, aby čo najviac nezáväzne súložili. Najlepšie stále, hetero aj homosexuálne, hlavne so všetkými druhmi deviácií, no a musia byť samozrejme aj drogy, chlast, hrubý slovník, proste všetky "radosti" sveta. Nehovorím, že tá thrilerová vložka z druhej polovice bola úplne márna, ale to všetko okolo toho odmietam akokoľvek podporovať. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Asi ne zase tak tragické, jak by si jeden dle hodnocení myslel, ale na to, jak očekávaný film byl a jak filmařsky dobrou látku má k dispozici, je to celkem slabý odvar a promarněný potenciál. Skupina přátel jede na víkend na chatu, kde kromě kokainu a alkoholu hrajou “Bodies, bodies, bodies”, což je víceméně Městečko Palermo. Jenže jeden z nich je vrah nejen ve hře, ale i doopravdy, a tak se s přibývajícími mrtvolami skupina přibližuje i k odhalení zabijáka. Má to fajn nápad, sympatické herečky, zpočátku poutavý vizuál i takový ten fajn filmový vibe, který umí vtáhnout. Dokonce bych i řekl, že celá první půlka je celkem slibný rozjezd a udržuje pozornost, ale druhá je na tom už znatelně hůře. Ke konci jakoby film ztratil nápad, postavy se jen překřikují a handrkují, vytahují na sebe starou špínu, která je pro vývoj děje absolutně nepodstatná, a celé to kolabuje a upadá bez špetky sebemenší snahy či finální invence. Škoda to jistě je, ale že bych u filmu nějak trpěl se říct nedá- zkrátka takový průměrný, zapoměnihodný střed, který neoslní. Naštěstí alespoň samotný závěr zanechá svým malým twistem úsměv na rtech. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem věděl, co můžu od snímku s podobným námětem očekávat, takže jsem počítal s naprostou katastrofou, kterýžto pocit ve mně umocnila úvodní mezirasová, zato ale jednopohlavní scéna, která pro mě měla takový netflixovský vibe, jak se dnes moderně říká. K naplnění kvót naštěstí postačily lesbičky, k nimž mám veskrze kladný vztah, takže to pro mě nebyl až tak nekomfortní zážitek. Ale ať počítám, jak počítám, tři lesbičky ze sedmi postav mi fakt čtyři procenta nedávají. Vážně to filmařům a ostatně i homosexuální komunitě (a tedy údajné menšině) není hloupé? Na mě to tak často působí. Děj byl přesně podle mých očekávání nablble zoufalý a o odpadovém palci jsem neměl nejmenší pochybnost, pak ale došlo k nečekanému, když mě mozkový trust čtyř finálních postav několikrát rozesmál svým nesmyslem pro logiku a realitu, a v závěru jsem si málem natrhl bránici. Abych to tedy shrnul; horor- ani náhodou, spíš takový hodně chabý thriller napumpovaný lidskou blbostí a ve finále takový bizárek, že jsem se nedonutil jít pod dvě pěticípé. / Poučení: Mládí+ drogy+ politicky korektní myšlení= sračka v hlavě. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa zasmejem, ale nie, táto komédia vtipná rozhodne nie je. Tak som myslel, že ma aspoň šokuje nejakým šťavnatým gore, ale ani toho tu veľa nebolo. Je tu veľa nesympatických a hlavne hnusne hysterických postav, ktoré by som i ja za ten ich prejav najradšej pozabíjal. Jedine čo tu aspoň za niečo stojí, je atmosféra okolo vztahov postav a i keď si mysleli, že všetko o sebe vedia, pri umieraní kamarátov sa na povrch dostalo veľa intímností a tajomstiev. A to sklame nejednu naivnú dušičku a tak vyraďovačka môže začať. Hrozne ma to nebavilo pozerať sa na hlúpe husi, a tie ich argumenty boli celkom úbohé. Pointa trocha prekvapí, neveril by som, že spúšťacom toho všetkého môže byť taká kravina. Ale ako celok ma to neoslovilo, myslel som si, že viem do čoho idem, ale mýlil som sa. Takú nezáživnú a hlavne nevtipnú hovadinu som vobec nečakal, slabé 2*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Knives Out pre influencerov. V prvom rade je potrebné schladiť očakávania, pretože trailer, ako aj názov filmu môže evokovať klasický slasher, nie je tomu tak. Napriek tomu, že tu k nejakému tomu úmrtiu dôjde, tak Bodies Bodies Bodies je skôr takou teenegerskou variáciou na klasické whoduntit zápletky ako z pera Agathy Christie, akurát v oveľa menej inteligentnejšom a pútavejšom podaní. Bodies Bodies Bodies by chcel z časti byť satirou, z časti čiernou komédiou, z časti thrillerom/hororom, z časti si uťahovať zo žánrových pravidiel, ale nič z toho nerobí poriadne. Má síce svoje momenty, ale za celú stopáž sa táto zámerne podvratná hra s divákom nikdy nestane tak zábavnou, aby skutočne bavila, tak napínavou, aby zaujala a ani tak zaujímavou, aby sa nad ňou oplatilo akokoľvek zamýšlať. Práve naopak, to rozuzlenie v závere v štýle middle finger in your face skôr vzbudí otrávené meh pocity. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

Reklama