Reklama

Reklama

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je volným pokračováním známého příběhu o Robinu Hoodovi a byť svým způsobem opakuje již vyřčené, na své zábavnosti to pranic neubírá. Spíše naopak. Robin Hood zestárnul a má syna Roberta, který svému otci dělá čest. Despotický regent William z Pembroke ruší listinu práv a svobod a pro Anglii tak opět nastávají zlé časy. Matka budoucího krále a krásná paní Catherin od něj utíkají a Robert se rozhodne jim pomoci. Příběh plný dobrodružné zábavy může začít. Na natáčení byl použit Technicolor a tak film svými jasnými barvami neustále vypadá, jakoby byl natočen poměrně nedávno. I když pravda, technicky byl určitě už digitálně pečlivě zrekonstruován. Stopáž nepřekročila devadesát minut, takže je děj svižný a nenudící. Snímek zkrátka vzbuzuje dobrou náladu a zanechává dobrý pocit. Jedná se tedy o výbornou dobrodružnou zábavnou klasiku, která jakoby ani nestárla. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Snímek společnosti Columbia, který chtěl s největší pravděpodobností být sequelem Robina Hooda s Errolem Flynnem od konkurenčních Warnerů. Jediným pomyslným pojítkem obou filmů však zůstává herečka Anita Louise, která byla vybrána do výše zmíněného snímku jako Lady Marian a později nahrazena Olívií de Havilland. No a co tedy ke snímku samotnému? Je to krásně barevné, je to příjemně studiové a je to děsivě fabulující. Celý příběh se točí kolem zlého Regenta Williama Pembroka, který vládne místo mladého krále Henryho III. a kromě toho, že zrušil Magnu Chartu tak také usiluje králi o život a chce ho sám nahradit. Tomu musí zabránit Robin Hood, toho času šlechtic na penzi, a jeho syn Robert z Huntingdonu. Svolají proto starou Robinovu gardu a zahrabou se do lesa, aby opět jednou bojovali proti tyranii. Ona slavná Magna Charta je tu děsivě dezinterpretována. Zatímco ve skutečnosti to byl dokument vnucený králi šlechtou, který omezoval jeho moc právě ve prospěch šlechty. Zde je to jakási naivní demokratická ústava, která zrovnoprávňuje všechny obyvatele a osvobozuje je od daní, a proto jí chce Pembroke s podporou všech šlechticů kromě Robina Hooda zrušit. Ve skutečnosti by se ale šlechtici postavili vůči němu neboť by jim tím vzal jejich práva. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie dobrodružných filmov o Robinovi Hoodovi, tentoraz v hlavnej úlohe s jeho synom. Nejedná sa síce o nič svetoborné, jednoduchý a veselý príbeh ale nesklame. Kvalita pekne farebného vizuálu predčí mnohé snímky z vtedajšej doby a je porovnateľná so štandartom nasledujúcej dekády. Sympatické osadenstvo, bohatá akcia a šermiarske súboje ala 40's a dávka humorných scén či hlášok. Spolu s príjemnou stopážou sa starajú o to, že film vôbec nenudí. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Do Anglie se vrací stará dobrá tyranie v podobě zlého regenta, který se rozhodne zrušit Magnu Chartu a zbavit se nezletilého krále. Proti regentovi se ovšem postaví Robin Hood, který už je sice poněkud v letech, ale naštěstí má k dispozici syna a les plný chlapíků v s luky a špičatými čapkami. Tentokrát se už nezdržují nějakým zbojničením a rovnou vyrážejí na pomoc mladému králi... Jednoduchý dobrodružný příběh, který (pravda i díky rozumné stopáži) nenudí a obsahuje v podstatě všechny typické robinhoodovské atributy, jako jsou přesná lukostřelba, šermířské souboje, průnik do hradu v přestrojení, podlost záporáka, láska k urozené paní a hlavně spousta řečí o svobodě:-)) ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Typická hollywoodská slátanina na otřepané téma, totálně nezábavná. Pro děti a velmi nenáročné dospělé OK. ()

Reklama

Reklama