Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní dokument. Líbí se mi, že Simona oslovili a publikovali aspoň jeho odpověď. Jak příznačné. A taky jsou celým dokumentem použitý jeho autentický výpovědi. Aspoň se k nim mohl vyjádřit. Ale jen rozhodnutí. Jinak teda po shlédnutí je smutný, že když je podvodník chytřejší než policajti, tak i po ukradení takových sum si prostě dál žije v pohodě a přepychu, obklopený modelkami… Fakt smutný. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se pobavil. I když je tady po právu Šimon zobrazován, jako ten největší satanáš, nelze popřít, že to dělá fakt šikovně, až jsem chvilkama nestačil koukat. Holek je mi samozřejmě líto, ale tak co, párkrát se proletěly letadlem, zbaštili plno kaviáru, dostaly kytičky, dokonce i k moři se občas dostaly, tak to můžou brát jako dovolenou u předražené cestovky a cennou životní zkušenost. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Do tohto dokumentu som sa prvotne zrovna nehrnul, ale keďže to spôsobilo taký veľký záujem a ohlas, tak zo zvedavosti som sa aj ja na Swindlera pozrel. A dobre som urobil! Skvelý dokument o fundovanom podvodníkovi, ktorý si žil nóbl život obklopený luxusom v dobre premyslenej schéme "sponzoringu". Podvedených žien mi bolo samozrejme dosť ľúto, aj keď si čiastočne za to mohli samé, ale ťažko sa nám súdi, keď sme sa neocitli v ich koži a situácii. Možno by sme boli prekvapení, že by sme reagovali podobne. Simon bol hajzlík par excellence, o to väčšia záhada pre mňa bola, že ho za jeho podvody, vydieranie a vyhrážanie akosi ani neriešili orgány činné v trestnom konaní. A tak si tento hajzlík chodí ďalej po slobode akoby nič, teda so smiešnym trestom, ktorý už je dávno za ním... Mimochodom, toto by bol fajn námet aj na hraný film, nielen na dokument (hoci, už by to asi nebolo ono, keď už všetci poznáme princíp a rozuzlenie) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jste hnusná, plná plastů, chudá, prudce naivní a hlavně úplně blbá? Nezoufejte. Právě po vás totiž touží na Tinderu kouzelný a bohatý princ, který s vámi chce zakládat rodinu a plodit děti. Co na tom, že nemáte ze své strany absolutně co nabídnout. Princ si z několika miliard adeptek vyhlídl právě vás. Po zámkem by měly skončit zavřené zejména slečny, neboť mohou být svojí naivitou a retardací nebezpečné sami sobě i svému okolí.  Opravdu nechcete, aby někdo tak snadno zmanipulovatelný zastával jakoukoli zodpovědnou funkci. Na druhou stranu, Židák to měl vymyšlené za 3 roky ve vězení fakt dobře. Zejména tu prvotní fázi, kdy přiměl ženy uvěřit jeho historce s enormním bohatstvím. V momentě, kdy měl slečny chycené, už to bylo ovšem neskutečně průhledné. Od "zraněného" Petera, kterého by věrohodněji zahrál kdejaký jouda z ulice zkoušející svůj herecký talent na Soukup TV, až po šílené výdaje za party a luxusní večeře v době, kdy se měl Židák údajně skrývat. Nad naivitou zúčastněných opravdu zůstává zdravý rozum stát a život je touto zkušeností neskutečně vytrestal. Velmi zábavný dokument. [78 %] ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zase jednou něco povedlo! Skvělý dokument, který vás chytne během prvních minut díky kombinování "hraného filmu", výpovědi obětí a novinářů, ale hlavně autentických fotek, zpráv, hovorů a videí. Trošku mi to připomnělo story z Catch me if you can (ale ten reálně padělal šeky aka to byl zločin) zasazenou do moderního světa. Nejvíc zarážející mi přijde fakt, že si furt vesele běhá po svobodě a žije dál stejným životním stylem. Vlastně je génius. To si člověk ale pak řekne, že svět je opravdu totálně v pr*eli, když za tohle nelze někoho odsoudit, protože to úřady není považováno za zločin. Trochu mi vadí místní komentáře, že ty ženské jsou naivní krávy a blbky a nedejbože zlatokopky a můžou si za to samy. Nedokážete se vžít do jejich pocitů a neviděli jste všechny ty zprávy a co spolu předtím prožili. A co si budeme... zamilovanost dělá z lidí bohužel hlupáky. Avšak pokud s někým "chodíte" 14 měsíců a poprvé vás požádá o půjčku na telefon, když mezitím vám nedal jediný důvod mu nevěřit a myslíte si, že spolu máte milující vztah, máte se společně stěhovat atd., tak vám to nebude připadat tak divné. (I když ta nehorázná suma mohla být nápadná...) Druhá věc jsou ty další a další a další peníze, příběh jak z akčního thrilleru a stupňování do absurdity. Nejvíc mě pobavila ta poslední z Amsterdamu, která osrala jeho. "Takže vy stále prodáváte jeho věci?" - "Ano." :D Savage :D A teda na konci se shodila do roviny "naivity" ta Cecille, která jakoby nic řekne, že je stále na tinderu a furt si tam hledá chlapa, lásku svého života. Já bych měla trauma z takových aplikací do konce života :D ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)
  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)
  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama