Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je veteránovi námořní pěchoty Brianu Brownovi-Easleymu (John Boyega) odepřena podpora od ministerstva pro veterány, je finančně zoufalý a nemá už žádné možnosti, a tak vezme banku a několik jejích zaměstnanců jako rukojmí a připraví si půdu pro napjatou konfrontaci s policií. Natočeno podle skutečného příběhu. (FunDinDung)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

válečný veterán John Boyega je pro zranění propuštěn z armády. Poté co mu není přiznána "výsluha" na kterou má nárok vezme spravedlnost do vlastních rukou a jako jedinou možnost vidí přepadení banky. Film se opírá a skutečné události a není první ani poslední film zabývající se vojákem a jeho problémy po službě. Zahrané je to dobře, ale vzhledem k tomu že se tam zas až tak moc neděje je 103 minut dost. Půl hvězda nahoru za Michaela Kennetha Williamse v jedné z jeho posledních rolí...50% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hernajs, tak keď príde černoch po podporu, tak mu nehovorte, že žiadnu nemá, to dá rozum, že potom sa rozčúli, možno aj mentálne utrpí a kvôli 892 dolárom urobí rošambo pre celú krajinu. S tým výsluhovým pre amerických vojakov strážiacich demokraciu humanitárnym bombardovaním to je také ošemetné. Jediný výsluhový, čo by mal amícky vojak brať je potešenie z toho, že neskapal. Ale chápem, že inak sa živiť nevedia, tak potom ten podporis sa hodí. Vskutku to ale zlý film nebol a hoci niektorí ho považujú za dôkaz o tom, že americká polícia je rasistická a má predsudky voči mentálne narušeným, ja si zase myslím, že je to dôkaz o tom, že americká polícia má dobrú mušku. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmov o prepadnutí bánk, rukojemníkoch a vyjednávaní už je pomerne dosť, takže konkurencia je dosť vysoká. Príbeh Briana Browna-Easleyho je na prvý pohľad zaujímavý, ale napriek tomu ma toto spracovanie neuveriteľne nudilo. Hoci je tu Brian štylizovaný do role akejsi obete systému a asi by sme s ním mali sympatizovať, mne išiel tento človek (resp. táto postava hraná Johnom Boyegom) nesmierne na nervy. Čo si akože myslel, že týmto dokáže? Chápem to zúfalstvo, ale keby mal každý zúfalý človek prepadnúť banku a žobrať o priazeň médií, tak to by sme tu mali tých prepadov desiatky denne. Nuž, ako som už povedal, film ma nechytil. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Noo, tak tady máme jedno zajímavé a nevšední přepadení banky. Toto přepadení se absolutně vymyká všem pravidlům přepadávání, jelikož se náš bankovní panic aka "dělám to poprvé" rozhodl, že si ze všech potencionálních rukojmí ponechá pouze dvě ženy. To za prvé a za druhé, chce pouze a jen spravedlnosti učinit za dost. Bohužel takový přístup se většinou nevyplácí, stejně jako důchody na účet. Velice smutný příběh podle skutečné události, který si dokáže udržet diváka i když se toho moc neděje. Dobře natočená, komorní záležitost o americkém selhání systému.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

John Boyega je sice sympaťák, ale tento film by před jeho nezáživností nezachránila ani daleko větší herecká hvězda, než je právě on, jelikož zápletka tohoto snímku je skutečně slabá, a to naprosto ve všech směrech. Jednak se nejedná o opravdu vůbec nic originálního, natož nápaditého, dějový vývoj Breakingu je pak nepřekvapivý a předvídatelný až hanba, a to až do samotného finále, které je až směšně nevěrohodné, a navíc zpracování jak přepadení té banky, tak především následné vyjednávání je též neskutečně utahané, bez jakéhokoliv výraznějšího momentu. Po celou dobu se zde navíc nevyskytne ani žádná vyhrocenější scéna, a tak si tu ústřední hrdina jen pořád dokola mele tu svou, přičemž mu všichni přitakají, ale zároveň si o něm myslí, že má v palici pořádný guláš, no a vrcholem tu je pak působení obou hlavních ženských rukojmích, které se chovají tak nepřesvědčivě, že divák si jen musí ťukat na čelo. Ono ovšem působí celkově celé to zpracování strašně děravě a nedomyšleně, s mnoha momenty, kdy si musí divák říkat, jestli tvůrci při tom natáčení u toho vůbec přemýšleli, či jinými slovy, logika a smysl pro smysluplnost a reálnost tu dostávají po většinu času pořádně na zadek. Breaking má zkrátka strašně chaboučký scénář, který je obsahově tak maximálně na půl hodiny, a jelikož tvůrci tu kaši okolo nedokázali naprosto ničím oživit, tak z toho vznikla tato nudná, atmosféru a napětí postrádající konverzačka o hovně. Jednou větou, vážně slabý a nezáživný film. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama