Reklama

Reklama

Lovejoy

(seriál)
  • Slovensko Lovejoy
Drama / Komedie / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (1986–1994), 64 h 43 min (Minutáž: 47–97 min)

Tvůrci:

Ian La Frenais

Předloha:

Jonathan Gash (kniha)

Hudba:

Denis King

Hrají:

Ian McShane, Dudley Sutton, Phyllis Logan, Caroline Langrishe, Toby Jones, Elizabeth Banks, Sarah Alexander, Patrick Malahide, Peter Benson, Andrée Bernard (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(73)

Recenze (3)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ian McShane hrá obchodníka so starožitnosťami Lovejoya, ktorý popri blúdení po anglickom vidieku a zbieraní starožitných kúskov, bojovaní s konkurenciou a hľadaní toho svojho vytúženého pokladu v podobe nejakého "chippendalea" (nemyslím naolejovaného svalovca :-) rieši na vlastnú päsť detektívne zápletky, ktoré ho stretnú cestou... Niekedy celkom príjemná oddychovka, niekedy bez šťavy. ()

isabellac 

všechny recenze uživatele

Tento pozitivní britský seriál spadající do žánru komediálního dramatu zaujme svoji neskutečnou pohodou, která na diváka dýchá i v neklidných situacích. Všechny anglofily též potěší nádherné exteriéry. Vyobrazuje dobrodružství sympatického a částečně lehkomyslného starožitníka (v podání pohledného Iana McShana), který má nadání poznávat cenné starožitnosti. Pokud se zrovna nevěnuje obchodu, pomáhá lidem v okolí, to vše za přičinění bohaté Lady Jane, pomalejšího asistenta Erica a alkohol milujícího Tinkera. Jakkoli je to nepravděpodobné, všechny postavy žijí v poklidné symbióze a vzájemné úctě a divák neřeší, do jaké míry je podobná situace reálná. A neřeší to ani seriál. Ač pro současné diváky možná málo akční a rozvleklé, já i přes pár nedostatků nemohu dát jinak než 4 a půl (nakonec přikloněno k 5 :) ). ()

Reklama

Reklama