Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 1

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (100)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obyčajné, nijak extra námetovo prevratné, no dostatočne snaživé nato, aby "Watcher" dosiahol aspoň priemernej úrovne, pričom k lepším "číslam" ho ťahá najmä budovanie atmosféry a otáznik spojený s rozuzlením, ako to v závere celé vypáli. Celý čas som bol presvedčený, že za tri hviezdy budú absolútne objektívnym ohodnotením. No teraz tak nejak premýšľam, že či tá štvrtá sa za spôsob podania rozuzlenia v určitých okamihoch predsa len nepýta .. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle na mě dýchlo atmosférou téměř od začátku a s hlavní hrdinkou se mi v její situaci "sama v cizí zemi" jednoduše soucítilo. Hodně se mi líbila kamera a celá ta obrazová kompozice. Řemeslná stránka je prostě hodně povedená. Je to vizuální lahůdka se zvukovým podkresem, jenž je taky využit efektivně a svou roli zde podle mě hrají i specifické barvy. Je to zkrátka umně natočený, ladný film, ze kterého čpí femininita a o to víc mě těší, že crčí tato zručnost z ženské režijní taktovky. Watcher se mi dostal hodně pod kůži svoji paranoiou a čtvrtou hvězdu si potvrdilo dechberoucí finále, které mi nabídlo čistokrevné překvapení. Herecké výkony jsou taky na špici a jen pohled na Burna Gornmana ve mě úplně rezonoval. Škoda, že jsem ten film tak dlouho odkládala, toto je moje krevní skupina. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se stěhuje do Bukurešti, do jeho rodné země. Je totiž napůl Rumun, zatímco ona Američanka, s hereckou zkušeností a přemýšlející, co dál se svým profesním životem. Zatímco on je zavalený prací, ona tráví v novém prostorném bytě hodně času sama, s pocitem neužitečnosti. Záhy si všimne muže, který jako by ji sledoval z okna protějšího činžovního domu. Pokaždé, když se jeho směrem podívá, je prostě tam. V lokalitě navíc právě zavraždili ženu. Není v poslední době první. Od toho okamžiku se rozjede série drobných nepříjemných momentů, kdy má pocit, že ji někdo neustále pronásleduje. Přemýšlí, jestli není paranoidní. Nebo zda za vším není její nespavost. V Bukurešti je nová, řeči takřka nerozumí, sousedka, se kterou se spřátelí, zmizí. Debutující režisérka Chloe Okuno volí solidní vizuál, se svým týmem se soustředí na interiéry – vysoké stropy, stísněné výtahy, pootevřené dveře, dlouhá schodiště… Režisérka prostřednictvím mladé Američanky zpřítomňuje pocity ohrožení i izolace. Nepoužívá titulky, když postavy hovoří rumunsky, a proto je její frustrace i naše vlastní. Křehká blondýnka Maika Monroe zároveň slušně ztvárnila hrozbu toho, co se může stát, protože mysl si dokáže představit cokoliv. Poměrně mrazivý a elegantní thriller, finále překvapivě silné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Režijně nečekaně sebejisté ztvárnění námětu, který byl v minulosti zpracován už nejmíň tisíckrát. Neznámá Chloe Okuno dokázala s minimem prostředků (finančních i filmařských) vytěžit z neobjevného scénáře náramně pochmurnou podívanou o ženě (výborná Maika Monroe) sužované strachem z toho, že ji někdo sleduje. Krásně tajemné, tísnivé, audiovizuálně vytříbené a s precizně budovanými scénami, které přikovají do sedačky i bez užití jakýchkoliv obvyklých žánrových propriet (lekačky, násilí, nadpřirozeno). Nebýt finále natolik tradiční, nepřekvapivé a celkově banální, šlo by o mysteriózní psychothriller blížící se úrovni nejlepších obdobných děl Romana Polanského (Rosemary má děťátko, Nájemník). 70 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)
  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)
  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama