Reklama

Reklama

Erupce lásky

  • Kanada Fire of Love (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Habanera 

všechny recenze uživatele

Znáte nějaký jiný pár vulkanologů? Ne, neznám, vulkanologové zkoumají totiž aktivní sopky. Maurice se popálil vroucím bahnem, je to takový křest ohněm vulkanologa. Začínám si myslet, že vulkanologové mají opravdu obrovský smysl pro humor. Až do samého konce. Nádherně a citlivě natočená životní pouť manželů Krafftových, posbíraná s mnoha videí samotného páru. Hudba úžasná. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevtáhlo. Záběry sopek jsou krásné a je zajímavé sledovat život vulkanologů z první ruky, ale vadil mi suchý komentář (předpokládám že režisérky). Jinak o hlavních představitelích ani o sopkách jsem před zhlédnutím vůbec nic nevěděl. Škoda, že to začne být opravdu vzrušující až půl hodiny před koncem, kdy se dokument zaměřuje na výbuch sv. Heleny. ()

Reklama

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně poutavý dokument o dvou odvážných lidech, které spojila nejen láska jeden k druhému, ale také láska k vědeckému zkoumání sopečných erupcí, které bylo jejich životním a osudným posláním. Nepochybně překrásný a fascinující koníček, jen trochu nepředvídatelný a plný nástrah. Zatímco drtivá většina lidí od tohoto ničivého živlu utíká, Katia a Maurice Krafftovi se snažili dostávat co nejblíže... a díky nim můžeme být svědky neskutečně krásných a dechberoucích záběrů. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Použili jsme levný člun. Nejsme idioti." ■ Obdivuhodné! Respekt! Sledujeme život dvou vulkanologických nadšenců, kteří milovali sopky, následně ze zamilovanosti trochu vystřízlivěli, pochopili, co vše mohou vulkány způsobit a udělali maximum, aby v budoucnu zachránili lidské životy. Neuvěřitelné záběry! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Všechny hodinky začaly ve studeném světě zamrzat. Slunce vycházelo a zacházelo mezi vánicemi a poryvy, které vymazaly všechny azimuty. V tomto světě žil oheň a v tomto ohni našli dva milenci domov... Sopky(vulkány) mě vždy fascinovaly a tak mi ani jména Katia a Maurice Krafftovi nejsou cizí. Fire of Love je dokumentem nejen o sopkách ale divák se dozví i něco málo ze života těchto podivínů, kteří prakticky zasvětili život právě vulkánům. Byli to blázni. Ale na druhou stranu díky nim máme spoustu nezapomenutelnejch fotek a záběrů na tuhle neskutečnou přírodní podívanou. A za to jim patří velké díky. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama