Reklama

Reklama

Manipulátoři

(seriál)
  • Velká Británie The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman
Trailer
Velká Británie, 2022, 2 h 10 min (Minutáž: 30–51 min)

Hudba:

Andrew Skeet
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

V tomhle znepokojujícím dokumentárním seriálu se krutý podvodník vydává za britského špiona, manipuluje se svými oběťmi, okrádá je a zanechává za sebou rozvrácené rodiny. (Netflix)

Recenze (19)

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Zručný britský podvodník si své oběti vodí jako loutky na šňůře strachu. Je prý agentem tajné služby a přilákal pozornost teroristů nejen na sebe, což je jeho práce, ale i na své ponejprv spřátelené oběti. Ty, vyděšené, mu z vděčnosti za ochranu rády odevzdávají své peníze, čas, výdělky, svobodu a vlastně celou svou svobodnou vůli. I když znamenitě zametá stopy, dostane se v akci Manipulátoři, The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman, do hledáčku policie, která ho dopadne, soud odsoudí; a odvolací soud k nelibosti obětí se znovunalezenou sebedůvěrou osvobodí. Je jen otázkou času, kdy k omámení další věřící duše využije svých schopností znovu. Varují a tedy straší publikum Sam Benstead a Gareth Johnson. P.S. To je zpráva o příběhu, ne o filmu z něj. MacGuffin ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix a další parádní True Crime, který stojí za Váš čas, především pokud se Vám líbil Podvodník z Tinderu.Ve 2 hodinách sledujeme podvodníka, mistra v manipulaci, který si hraje na Britského špióna a zanechává za sebou zničené rodiny a okradené lidi.Záporák je opravdu psychopat silného rázu, který je velmi inteligentní, má vše promyšlené dopředu na milimetr přesně, chodící duch, který využívá svůj skill naplno. Dokument je rozdělen na 3 díly a všechny příběhy lidí v něm odvyprávěné stojí za pozornost. Hodně mě bavil děda, který si na staré kolena zahrál na Špióna a šlo mu to parádně. Chvilemi je dokument opět matoucí, střídá se mezi postavami a příběhy docela často a zorientovat se v tom je náročnější, ale člověk si zvykne. Má to tempo, gradaci i dobře dávkované informace a nejvíce šokující je opět fakt, jak Justiční systém je na tohle téměř bezmocný.Tohle Netflixu jde skvěle. 7.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Treba doplniť žáner “komédia”. Jeden by neveril, že môžu byť ľudia tak drbnutí 🤦‍♂️ Dokument je z 99% inscenačný, na taký “Imposter” sa nechytá ani omylom, no stále sa jedna o solídnu “zábavu” na účet “volaného” .. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Viac takýchto dokumentov na Netflixe. Zriedka totiž o týchto true crime doku sériách z jeho produkcie možno povedať, že sú kratšie, než by sa patrilo. Skôr trpia zväčša opačným problémom, že sú neúmerne rozťahané s hromadou slepých odbočiek a liniek a vedľajšej vaty. Ani nepamätám, kedy som po skončení mal takýto dojem, že to bolo tak akurát a že naopak kľudne mohli aj čosi ešte prihodiť. Navyše, ten príbeh je pomerne netradičný. Možno až neuveriteľný. Vidieť to sfilmované v hranej podobe, tak nad tým človek asi mávne cynicky rukou, že scenárista uletel príliš do absurdna mimo realitu a nič takéto by sa v skutočnosti nemohlo stať. Fakt až zarážajúce. Až do tej miery, že som ako divák prehadzoval v hlave, že či si ten vychcanec nezaslúži skôr uznanie za tú svoju drzosť a suverénnosť s akou mu to takto opakovane prechádzalo letieť úplne popod radar, než si zaslúžia tie jeho (očividne) nie práve najbystrejšie obete súcit za tú ich do neba kričiacu naivitu. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Zdá sa vám nemožné, že vás niekto takto zmanipuluje? Áno, neuveriteľné. Ale mnoho národov sveta, kultových prívržencov či sledovateľov reklám, schránkových letákov a kupcov podomových predajcov podľahlo ich sladkým rečiam  a jednoducho uverilo. Môžeme sa na tom smiať, ale aj v našich rodinách máme ľudí, ktorých pravidelne ukecajú na nejaký šmejdový produkt. Lebo ONI perfektne ovládajú spôsoby manipulácie. Aj keď to nebol najlepší krimi dokument, stojí za to pozrieť si ho kvôli vytrvalosti otca Sarah. Mätúci je preklad „Manipulátori“, keďže manipulátor bol len jeden. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Jako strašně mě fascinuje, když někdo začne tvrdit '' jak někdo může bejt tak blbej, mě by se to v životě nestalo '' apod. Všichni hold nejsme stejní a s lahváčem v ruce u obrazovky se to vše strašně jednoduše komentuje. Tento člověk je nebezpečný psychopat, nebezpečný vůči společnosti a má být pod zámkem. A slovo psychopat nevzniklo zřejmě jen tak ale má svou definici. Tenhle je profesionál, naprostý mistr manipulace ve svém oboru a pokud si vybere slabšího jedince, může nastat obrovský problém. Vymývání mozku není žádná stará věc. Mohli jsme to vidět u Hitlera, v současné Koreji, na vojně za bolševika a v dalších x případech. Mohli jsme to vidět v dokumentech jako je The Imposter ( kde se samozřejmě nikdo nediví, jak někdo může být takový debil a všichni to opěvují, což osobně nechápu ) anebo v Podvodník z Tinderu. Za mě jsou oba dva dokumenty touto minisérií překonány. Tohle je prostě ukázka absolutního psycha v praxi, z kterého jsem měl na konci hodně nepřijemnej pocit. Já se spíše divím, že soudní systém je na takové lidi krátký a umožňuje jim v tom všem pokračovat klidně dál. Tímhle by se měla společnost zabývat než tím '' jak někdo může bejt tak blbej ''. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Netflix má tyhle investigativní minisérie v merku a servíruje dalšího podvodníka, který manipuloval s obětmi ve velkém, a o kterém si troufám říct, nikdo z nás dosud neslyšel. Musím pochválit Netflix, za to, že tentokrát jsou jen tři díly a z toho je jeden kratší, díky tomu jsem se nemusel nudit jako u podobných minisérií, které mají většinou i o několik dílů zbytečně více, navíc má Puppet Master až překvapivě dobré tempo a diváka udrží po celou dobu v napětí, což je dobře. Přiznávám, že se v tom člověk může především u prvního dílu solidně ztrácet, hlavně co se týče přeskakování v dějových linkách a vědění kdo je kdo, na to se ale dá v průběhu jednoduše zvyknout, takže nemějte obavy. Jediné, co mě absolutně zaráží je fakt, že soudy a justice v Anglii asi nebudou nejostřejší tužky v penále, když i takového prevíta v klidu pustí na svobodu. To ale nemění nic na tom, že tuhle minisérii by lidé, co mají rádi podobné případu od Netflixu rozhodně neměli vynechat. /75%/ ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Já bohužel asi úplně nedokážu pochopit ty lidi, kteří uvěří cizímu člověku, že je z tajné služby. A opravdu nechápu, jak nějaký soud může takového psychopata pustit na svobodu. Opět další důkaz toho, že spravedlnost nefunguje vždy. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělaný, nadprůměrný dokument... ne, Don´t fuck with cats je stále neporaženo. Tady nejde o žádné vraždy, masakry, ale čistě o manipulaci. Hlavně sestřih, který se stále pohybuje po časové ose, je geniální a v jedné chvíli jsem si říkal "to už je konec, super" a najednou přišlo "a jo, ona je tady ještě tahle osa"... a zároveň jde o jeden z dokumentů, u kterých budou někteří Pepíci vykřikovat "když jsou blbí, můžou si za to sami!" - jak to napsal Warhorr, tak s tím naprosto souhlasím. Ono stačí, když Vám je někdo sympatický a začnete se s ním přátelit... pak už těžko budete na každou jeho větu koukat "nelže mi náhodou?" Je to prostě šílený manipulátor a nejde podle mě o to, co mají lidé v hlavě, ale v jaké jsou zrovna situaci, kde žijou a jaká je nálada v jejich okolí, jaké měli dětství, jsou zrovna zranitelný, po rozchodu... milion možností, které opravdu u telky asi nepobereme. Navíc, vy už z dokumentu víte, že podváděl, já jsem třeba o tom člověku předtím neslyšel a rozhodně mi dle fotek a telefonátů nepřišel jako podvodník. Ale třeba tu jsou i lidi, co je žádný člověk nikdy nezklamal a okamžitě odhalili, že je někdo jen tahá za nos :) ()

Tr0nic 

všechny recenze uživatele

Keď som videl The Confession Tapes, neveril som k čomu všetkému sa dokážu ľudia priznať, aj keď sú nevinní. To som ešte netušil aký manipulátor je tento človek. Treba však povedať, že jeho obete veľa inteligencie nepobrali. ()

Lesazrk 

všechny recenze uživatele

Celý tento dokument má optimistické pozadie, pretože aspoň vieme, že slabomyseľní ľudia nie sú len na Slovensku, ale po celom svete. ()

bariofinno 

všechny recenze uživatele

Nechci komentovat seriál, ale komentáře některých uživatelů zde, kteří o obětech píší, že jsou hlupáci a tak podobně. Je tak jednoduché kritizovat ostatní v situaci, která je absolutně netypická a nikdo z vás nic podobného nezažil. Místo empatie a soucitu odsuzujete. Já sama jsem v podobné situaci taky nikdy nebyla, ale jednu z obětí znám osobně, a rozhodně to nejsou žádní hlupáci nebo špatní lidé. Jen měli smůlu, že někdo využil jejich dobroty a naivity mládí. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nepřestane udivovat, jak dobře zahrané divadlo dokáže totálně zmanipulovat dle mě jinak docela chytré lidi. Lidská psychika je vtipná věc. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuveritelny pribeh. Celou dobu jsem premyslel zda je to skutecne pravda, nebo si to jen vymyslel nejaky sileny scenarista. Na rozdil od ostatnich tady se nechci nevysmivat obetem a povazovat je za hloupe. Jedna se totiz o vzorovou manipulaci psychopaticke osobnosti, ktere dokazou podlehnout i lide s nadprumernym IQ. Jen nam, kteri to sledujeme jako nezucastneni divaci, to muze pripadat naprosto silene. ()

jethrotull 

všechny recenze uživatele

Ostal som absolutne po pozreti tohto dokumentu. To sa cloveku nechce verit ako mozu po zemi chodit tak absolutne dementni a sprosti ludia. Takto vypatlat hlavy tolkym ludom nie je umenie,to je len sikovnost ked natrafis na taketo blbky.Ako niekto pisal ze vraj len vyuzil dobrotu a naivitu mladych,tak s tym nesuhlasim. To nebola dobrota a naivita,to bola absolutna debilita,kretenizmus a demencia tychto ludi ! A ich vypatlanu matku rozhodne nemozno brat ako mladu. Proste kretenizmus vladne svetom ked rodiny tych dementov boli rovnako sproste a davali tomu hajzlikovi statisicove sumy libier. To deti z piatej triedy osobitnej skoly  v Cechach a na Slovensku by mali viac rozumu ako tato Anglicka banda idiotov. ()

Polinius odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento případ není v Česku znám a proto já jako divák jsem jsem vstupoval do neznáme řeky, až na závěr bylo objasněno oč se přesně jedná a já říkám, že celá tato dokumentární série by šla sestříhat v patnáctiminutový intenzivní pořad.  Toto je rozvleklé, utahané a samolibě se to utápí v přehnané obrazové popisnosti. Když se mluví o nesplacených fakturách, tak nám musí na obrazovce běhat nějaké faktury z fotobanky atd. ()

Reklama

Reklama