Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

tyna97 

všechny recenze uživatele

Vrhli jsme se na sledování s přítelem a zcela bez jakéhokoliv očekávání. No, možná, že před začátkem prohlásil, že mi našel film, který se mi určitě zalíbí, pač jsem taky úchylná. Název už mi trochu napověděl, stejně tak Emma s nějakým zajíčkem hned na úvodní fotce. Žádná klasická úchylárna. Ale hle. Konečně film pro mě. Konečně jsem hoďku a půl koukala na něco, co sice nemělo příběh, ale mělo to hlavu a patu, bylo to zajímavé, užila jsem si rozhovor se stárnoucí ženou po přechodu s mladým zajíčkem a zkrátka a jednoduše, toto byl zajímavě strávený čas na hbo a kurník, zajímalo by mě, jak se tento typ filmů vyhledává, pač chci další. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Príjemná konverzačka o dvoch ľuďoch v jednej hotelovej izbe o témach, ktoré môže / bude riešiť každý z nás. Dá sa teda aj po päťdesiatke cítiť sexy? A akceptovať svoje telo? Good Luck to You, Leo Grande sa nesnaží byť nijako zvlásť provokatívny, aj tú občasnú nahotu predkladá ako prirodzenú súčasť života (prakticky ako tomu je aj v realite) a ani zo sexu v staršom veku nerobí žiadne tabu. Predsa len, všetci sme len ľudia a naše túžby, vrátane sexuálnych, nikam nezmiznú iba kvôli tomu, že nám už nie je -násť. Prirodzená, ľudská debata o životných témach, taký je Leo Grande. Oceňujem hlavne fakt, že ani raz film neskĺzne k žiadnej romantike, aj keď sa môže zdať, že k tomu má pár krát nakročené, no režisérka vždy uhne iným smerom. Milý, malý film o milých, malých, ale tak skutočných témach. CELKOVO: 7/10 ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Neskutečně svěží vítr v rámci komedie. Od plakátu i námětu jsem tak trochu čekal bláznivou nekorektní srandu a nakonec jsem dostal nevídaně autentické komediální drama, které je vkusné, zábavné i odvážné zároveň. Plus téma, které tu snad ještě nebylo a rozhodně dává prostor k zamyšlení. A já za tuhle všechnu překvapivou jinakost mile rád zaokrouhluji na pět. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Odvážny film, dobré dialógy. Naozaj úžasná a odvážna Emma Thompson, klobúk dole. Ukázať sa v plnej kráse práve v dnešnej dobe plastík, botoxov a silikónov, to chce guráž. Svoju postavu hrala absolútne prirodzene, akurát mi tam nesedel ten mladý muž z eskortnej služby. Mohla si vyžiadať niekoho staršieho, nie mladíka, ktorý by mohol byť jej vnukom. Hoci Darylovi McCormackovi nemám čo vytknúť. Len tam bol príliš veľký vekový rozdiel, pôsobilo to na mňa dosť rušivo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hodně štěstí, pane Veliký stojí zejména na výtečně napsaném scénáři a hereckých výkonech ústřední dvojice. Emma Thompson jenom potvrzuje, že je Paní Herečka, a bylo zajímavé u její postavy Nancy sledovat posun od nesmělé a nesebevědomé ženy "za zenitem" do uvědomělé, se sebou spokojené a vyzrálé ženy. Pro mě neznámý Daryl McCormack mě mile překvapil a rozhodně se nenechal zastínit zkušenější hereckou partnerkou. Bavilo mě sledovat, jak se skrze velmi osobní rozhovory z původně naprostých cizinců stali (dočasní) přátelé/partneři. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o prvoplánovou a tuctovou konverzačku, nicméně ve filmu se řeší nejedno nadmíru poutavé téma, jejichž veřejné povědomí není samozřejmostí - ať už šlo o dosažení orgasmu u žen, problematiku sexuálních služeb, vyrovnávání se se svým fyzickým zevnějškem, mezilidskou přitažlivost, konfrontaci mezi profesním a soukromým životem, či generační propast. Vedle této vážnější roviny však snímek nezapomíná na klasický britský humor. Upřímný, mile vypointovaný a svěží film! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)
  • Natáčení začalo 8. března 2021 a skončilo 20. dubna 2021. Místa natáčení zahrnovala Londýn a Norwich. (Detektiv-2)
  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama