Reklama

Reklama

Píseň lásky

  • USA A Love Song (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Co znamená láska pro ty, kteří ji nemají s kým sdílet?” ptá se debutující tvůrce Max Walker-Silverman v lyrické romanci, která patří k tomu nejlepšímu z festivalu Sundance. S citlivostí pro zachycení prchavé krásy všedního dne, s něhou a jemným smyslem pro humor představuje samotářskou Faye (Dale Dickey, kterou proslavil film Do morku kosti Debry Granik), krátící si v liduprázdném coloradském kempu pozorováním ptáků a hvězd čekání na dávného známého Lita (Wes Studi). Od posledního shledání uplynulo několik desítek let. Tehdy si nebyli lhostejní, a jelikož oba před časem přišli o ty nejbližší, doufají, že jeden ve druhém naleznou zdroj útěchy a kumpána pro sdílení životní tíže i drobných radostí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (18)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na Nomadland si nelze nevzpomenout, ne náhodou zazněl snad ve všech ohlasech, které jsem v souvislosti s A Love Song četl nebo slyšel. Pěkný malý film, pro mě ale až příliš obyčejný na to, abych vyhnal hodnocení výš. (56th KVIFF) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nomadland vyvedený v teplejší barevné paletě - a za mě i mnohem přesvědčivější. Malý film o malých radostech a velkých životních trápeních, které ale může zahnat náhodné zatočení knoflíku rádia. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príťažlivosť z detstva či mladosti môže byť dostatočne silná na to, aby sa rozhorela aj po desaťročiach. Tento nenápadný film nesie toto posolstvo, vybral si k tomu dobrý hercov a pekne korelujúce prostredie, ktoré presne tvorí tú opustenú atmosféru. Opiera sa o lyriku, epickosť tu ťažko hľadať a tento jeden rozmer zabránil tomu, aby sa film stal niečím väčším. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takový Nomadland, jen s jedním karavanem a všehovšudy s deseti postavami. Krátký, zároveň pomalý film, který nespěchá a vlastně ani nikam nesměřuje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebavil ma Nomadland, takže moju priazeň si pochopiteľne nezískal ani A Love Song. Ústredná myšlienka je inak celkom fajn, ale to prevažne lyrické prevedenie a podivná kamera, to bolo úplne degradujúce. Celkovo nenachádzam nič, čo by ma na tomto filme nejako nadchlo, až na pár fajn dialógov (možno naozaj len pár). Ale ok, možno pre nejakých milovníkov lyrických art filmov to bude úplná bomba! Pre mňa nie... ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem viděla vlastně náhodou, a to jsem si říkala, že žádné vztahovky nechci na KVIFF vidět (což je dost těžké). Čekala jsem nějaký rozvláčný a uondaný příběh. Takže jsem byla výsledkem velice mile překvapená! Tempo pomalejší, ale stále se tam něco dělo, objevovaly se zajímavé postavičky, a celá ta love story byla prostě ze života. Žádné nereálné věci. A to mě moc bavilo. Odcházela jsem okouzlená. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Ten film má hodně pomalé tempo a úplně moc věcí se v něm neděje, přesto je o životě, o tom, že člověk jednou zůstane sám a učí se s tím vyrovnat svým způsobem, protože každý jsme jiný a prožíváme věci jinak. Setknání s bývalým známym mělo spoustu hezkých okamžiků. Ten film působí smutně,ale vlastně není, na nic si nehraje a díky krásným hereckým výkonům je to dle mého taková milá lahůdka. Navíc tam nakonec byly i humorné okamžiky a to vždy, když se ojevila malá indiánka se svými bratry. :), to jsem si připadala jako v Coenovic filmu. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Podobné nezávislé filmy mám rád. Píseň lásky ale bohužel disponuje scénářem, který nejspíš brzy zapomenu. To ostatní je aspoň příjemné a poetické... 65 % ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Artová verze Nomadland. Vlastně proč ne. Téma osamocení a svobody zde funguje stejně dobře. Spolu s příjemnou stopáží a sympatickou hlavní herečkou to je solidní filmařský počin. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Starší zvrásněná žena kempuje u jezera, pozoruje ptáky a čeká na někdejšího přítele. Ten přijede a pak odjíždí, ona nakonec taky.(50%) ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Za mňa poslabší Nomadland, no samozrejme je cítiť, že tu bol aj nižší rozpočet. Každopádne zaujímavý film, ktorý neurazí. Úprimne mi chýbal trošku výraznejší soundtrack, na dokreslenie atmosféry... ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film je štúdiou osamelosti ľudí, ktorých minulé životy akoby mizli. Film mi svojou osamelosťou a beznádejou postáv pripomenul film Nomanland. No A love Song nabral napokon iný smer a beznádeji sa vyhla. Dojímavá balada o láske a strate. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2022: Takový malý milý (typicky karlovarský :) film. Trocha nostalgie, snění, humoru, ptačích zpěvů a malebné coloradské krajiny. Vysoce cením to, že hlavní hrdinové nejsou nažehlení a dokonalí lidé - o to uvěřitelněji film působí. Příjemné překvapení. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

gramofonix 

všechny recenze uživatele

Slušná komorná dráma o osamelosti ľudských duší. Pekná krajina, film na zamyslenie. Nebolo to zlé, ale pre mňa osobne bola Krajina Nomádov o level lepšia. Za mňa 3,5*. ()

Reklama

Reklama