Reklama

Reklama

Vampire Hunter D

  • Japonsko Kyûketsuki hantâ D (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lovec upírů - napůl člověk, napůl upír - dhampír jménem "D" potká mladou dívku Doris, která byla pokousána upírským hrabětem, jenž ji chce unést a učinit z ní člena své rodiny. Doris si Dho najme, aby ji ochraňoval a zlého hraběte zabil. Lovce čeká při plnění nesnadného úkolu mnoho pastí, problémů a zápasů s monstry a démony podivuhodných schopností a dojde i na jemně lechtivé scény. (Crowen)

(více)

Recenze (29)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chuťovka, ktorá poteší svojím krásne krvavým pohľadom na vec. Darmo ide o animák. Japonci sa nikdy nebáli vyjadriť svoje pocity a tu sa niekto pekne utrhol z reťazí. V dolnej polovičke tela ľahko odené (ne)aziatky, ohrozované podobne kaukazským stvoreniami ( rozumej beloch - šikmookí sa zrejme sa svoj zovňajšok hanbia ), následne ukázaná anatómia tela a pokémonska akcia. Manga rulez. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter D: Bloodlust (2000) mě dostal především svou atmosférou, která pramenila z výtečné vizuální stránky a z charizmatu lovce upírů D. Původní Vampire Hunter D je z roku 1985 a je to na něm vidět - ve smyslu, že z něj na mě dýchla taková ta atmosféra levných B filmů z 80. let. Barvy jsou poměrně utlumené a spíše do temna (to je vlastně plus), hudba převážně minimalistická. Příběh není IMHO nic moc zajímavého, místo toho, aby se časem postupně rozvíjel, to bylo spíše takové "tam, zpátky, tam, zpátky". K dobru přidávám některé gore a erotické scény. ___ 70%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No jo lovkyně Doris má vážně pech. Nejprve nahání kořist, pak jí málem sejme vlkodlak, aby jí následně kousnul aristokratický upír. Ten jí chce za ženu, ona mu dát nechce, chce dát potulnému lovcovi upírů, ale ten zas nechce dát jí…To je jak z nějaké telenovely – příběhově mě to tentokrát moc neuchvátilo, ale naštěstí upíří hrad skrýval několik zajímavých monster a soubojů, díky kterým jsem to přečkal až dokonce. Není to vyloženě špatné vzhledem ke stáří, ale viděl jsem už lepší z té doby. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak mám ohodnotit a nakonec se kloním ke třem hvězdám. Správně temná atmosféra snímku byla skvělá, postava hlavního hrdiny inspirovaná Kurosawovým Yojimbem jakbysmet, ale příběh samotný mi přišel moc jednoduchý, předem daný a trochu rozvleklý. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

No pokud bych měl srovnávat Vampire Hunter D: Bloodlust (2001) a Vampire Hunter D (1985) tak je to asi nastejno. Pro mě je možná o trochu horší, než ten z roku 1985, ale to jen o malilinkatou trošičku, protože jinak jsou si filmy úplně rovny.. V obou dílech mi připadá D dost coolovej. A nevím teda jak ostatní no, ale animace je tady celkem dobrá. Jediný co mi vadilo byly ty špatný český titulky, ale za to film nemůže. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že pokud by mělo dojít ke srovnání, tak Kawajiriho verze je asi fakt příběhově hlubší a především po technické stránce je mnohem více prokreslená, nápaditější a dynamičtější. Byla by ale chyba díky takovému srovnání odložit tuhle odschool verzi někam do ztracena, protože přes všechny očividné nedotaženosti jde o dost povedenou a poutavou horrorovku, která má atmosféru, slušně načrtnuté postavy, roztodivné potvory, démony, kreatury a pokud máte cit pro takovou tu "dřevní" starou školu, tak vás vlastně ani ten přímočarý příběh něják neotráví. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ta pravá paráda měla přijít až v roce 2000, kdy vznikl Vampire Hunter D: Bloodlust. Ale i tak jde o na svou dobu ohromujícím způsobem animovaný a stylový hororový anime, plný fešáckých monster a atmosféry, že by se dala krájet. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Největší minus filmu je v strašné animaci. O proti pokračování vysloveně ošlivá. Jinak klasika anime, nevybočuje z řady. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ve své době možná tak 4*, ale dneska se na to koukat už nedá. 21 let stará animace dnes moc neupoutá a jediné co vás probudí je slušná porce násilí a trochu toho ecchi. Zajímavé tak jedině pro skalní fanoušky anime - ostatní mohou s klidem vynechat a podívat se rovnou na Bloodlust. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Anime které se ve svojí době stalo kultem dnes už nemá toho moc co nabídnout, ale i tak neurazí. Naprosto prostý příběh se zastaralou animací potěší převážně fanoušky upírských filmů a milovníky futuristické post-apocalyptic vize světa. 6/10 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý odlesk následujícího Bloodlust s velmi oldchoolovým přístupem. Videobéčkové vody v žádném případě Lovci nesluší a ani na chvilku mě vůbec nezaujal. 40 % ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Skrytá masterpeace, která je dnes svou prastarou animací natolik nevýrazná, že málokomu stojí za to, aby ji sledoval pořádně... škoda... upíří gore horor pohrávající si s westernovými prvky, bez kapky sentimentu teče krev... film, který si na nic nehraje jako jeho mladší bratříček (jen ať se stydí za svojí americkost.... fuj!) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Triviální zápletka (půvabná mladá vesničanka je pokousána upírem a tak si najme záhadného lovce, aby upíra zabil a ona se tak nemusela stát jeho nevěstou) je jenom záminka k nepřetržité řežbě s originálním obludáriem. Nuda ze začátku se sice postupně vytrácí a atmosféra neustále zlepšuje, ale i tak mi film přišel o dost delší, než těch reálných 80 minut. Animace nic moc i na dobu vzniku. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

„D“ je jako dampir uvězněn mezi dvěma světy, lidí a vampírů. Nese si tak životem těžké břímě z něhož vyplývá hlavně osamělost, kterou si sice možná tak trochu pěstuje sám, ale zřejmě k ní je stejně odsouzen. Jeho první dobrodružství jsem viděl až zpětně po jeho druhém vystoupení, takže moje očekávání byla vysoká. Zklamán jsme ale nebyl, charisma měl už v prvním dobrodružství, stejně tak dobrou formu nutnou k likvidaci různých nestvůr. Oproti pokračování najdete v tomto dobrodružství více akce , takže se určitě nebudete nudit. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Prostě úžasné. Nechci šířit nějaké mylné informace, ale tak trošku bych zde hledal kořeny pro amerického Bladea. Tento anime horor se s ničím vůbec nepáře. Drastické scény, erotické scény prostě všechno, co by se dalo od filmu o upírech čekat. Ovšem komu se tento snímek líbil, nemohu jinak než hrubě doporučit: http://www.csfd.cz/film/35066-vampire-hunter-d/. U mě 80% ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Animace je ošklivá, příběh až trapně zjednodušený, některé scény mají špatnou návaznost, postavy i monstra mají špatný design, prostě je to celé fail, když se ještě podívám, jak skvěle dopadl Bloodlust. Tomuhle se říká nezvládnutá adaptace. Netrpěl jsem, ale znova se na to v žádném případě dívat nebudu. ()

Crowen 

všechny recenze uživatele

Pochopitlně každý, kdo viděl Bloodlust snad uzná, že o 15 let mladší pokračování je mnohem povedenější. Animace je teda opravdu žalostná a chvílema jsem malinko ztrácel přehled co se ve filmu děje :) Příběh je ale docela povedenej. ()

-Marc- 

všechny recenze uživatele

Toto bylo moji první setkání s anime (tedy pokud nepočítám Pokémon) tento film mi byl výslovně doporučen (avšak zřejmě mi bylo doporučen Vampire Hunter D: Bloodlust, který je zde podle hodnocení daleko lepší než tento jeho starší předchůdce), ale já si sehnal tento a byl to celkem příjemný "první kontakt" s anime. I když ta hudba a barvy by mohli být o hodně lepší, ale nic není dokonalé, že? ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu můžeme přistoupit ze dvou stran. Na první pohled je to vcelku zábavná fantasy/scifi rubačka. Na druhý pohled se mi film jevil jako velice komplexní umělecké dílo. Film není zajímavý svým příběhem, ale svými barvami v kombinaci s hudbou, slova pronášená postavami se přesně hodí do určitého okamžiku. Celková integrita filmu je ohromná, vše se ke všemu hodí. Pokud hledáte film, ze kterého si nemusíte odnést hluboké myšlenky, ale spíše krásné pocity z barev a zvuku, tak Kyūketsuki Hunter D je Van Goghem mezi anime filmy. Podle mého názoru jde o velmi podceňovaný film, který vybočuje z trendu hlubokomyslných intelektuálních filmů a vrhá se do naprosto jiného směru. ()

Reklama

Reklama