Reklama

Reklama

Lodoss-tó senki

(seriál)
  • Japonsko ロードス島戦記 (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety, při poslední dlouho nekončící bitvě bohů, nakonec zůstaly na obou stranách poslední dvě bohyně : Marfa, bohyně stvoření a Kardis, bohyně zmaru. Při jejich střetu se svět otřásal v samotných základech a tak vznikla nová země – Prokletý ostrov Lodoss. Nikdy zde nebude rovnováha sil a války o moc nad Lodossem nebudou brát konce. Do jednoho velkého konfliktu se zrovna chystá různorodá skupinka šesti hrdinů (rytíř Parn, kněz Etoh, elfka Deedlit, kouzelník Slayne, trpaslík Ghim a zlodějíček Woodchuck), kteří nejen že musí pomoci při sjednocování všech království celého Lodossu, v bitvě proti temnému císaři z ostrova Marmo, ale i zabránit temnému kouzelníkovi, aby navrátil bohyni Kardis mezi živé. Boj o osud Lodossu právě začíná… (t_gon)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvního dílu jsem si řekl:"Že by to bylo podle nějaké počítačové hry, nějakého fantasy RGP?" Ukázalo se, že bylo, ale nikoliv počítačového. Konečně posuďte sami...skupina 6 hrdinů, vedená mladičkým bojovníkem Parnem, dále sestává z trpasličího válečníka Ghima, kouzelníka Slayna, zloděje Woodchucka, elfí kouzelnice Deedlit (přírodní kouzla - RPG pařan by řekl hraničářka či druidka) a konečně kněze Etoha. A proč vůbec vyrazili na cesty? Však to znáte, někdě na kontinentu Lodoss povstalo zlo (z nějakého důvodu je nejlepší, když je zlo na severu nebo východě) a je třeba mu to nandat. Postavy hlavní i vedlejší jsou značně nezajímavé, snad krom toho, že mají vcelku stylový fantasy zjev. Výjimku snad představuje jen kouzelnice Karla, bojovník Ashram a jeho temně elfí společnice. I když ani ti nejsou nijak úžasní. Na příběhu i postavách je RPGčkovitost nepříjemně vidět. Jako PJ pro to mám pochopení, ale jako diváka mě to značně rozlaďuje. Např. druhý díl, který pojednává o tom, jak se grupa dala dohromady. Jako PJ bych si troufl i na lepší a heroičtější způsob. I když je to pořád originálnější než setkání v hospodě :) Dokonce nám bylo v pár rozhovorech naznačeno, že jsou naši hrdinové málo zkušení (rozuměj "jsou na první či nízké úrovni - levelu). Nedokázal jsem se do příběhu vůbec ponořit, snad krom čestnější výjimky dílu 8 a 9. Jj, dneska je v módě filmovat hry, hlavně počítačové...ovšem ty, které se ke zfilmování moc nehodí, neb jejich příběh je o ničem (i když jsou jinak dobré). Na druhou stranu třebas takový Planescape: Torment asi nebude zfilmován nikdy, chjo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Old school fantasy s nevídaně krásnou kresbou, vím, že tomu nadržuju, ale z nostalgie nemůžu jinak, běželo na německých televizích kdysi dávno... ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Svět ostrova Lodoss je po dávné bitvě Světla a Temna opět na pokraji zkázy a statečná partička v čele s mladým horkokrevným Parnem tomu má zabránit. Pohodlně se usaďte, odvážná cesta za dobrodružstvím začíná.... Na můj vkus až příliš moc podobných jmen vládců, království, mágů a draků. Potom, co v jednom z prvních dílů padne hlavní záporák, což ale nic neřeší protože se moci chopí jeho poddaný, jsme svědky dalších dvou hlavních "rozhodujících" bitev. Daleko nejvíc mi unikaly souvislosti jednotivých charakterů, např. proč měl jeden zázračný meč jeden král a proč měl druhý zázračný meč jiný král atd... Líbila se mi časová rozházenost jednotlivých dílů, na svou dobu dobrý nápad. Co se animac týče, tady jde zub času poznat až moc, nejvíc při nehybném hrdinovi s pohybujícícm se pozadím. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že mám rad takéto staršie kúsky, tak som k Lodossu pristúpil s určitým očakávaním. Avšak na koľko sa naplnilo, už si nie som istý. Jedná sa o OVA čo je miestami dosť vidieť, no grafika mi príde na 90. rok v celku dobrá aj keď zamrzí určité opakovanie sa prvkov a niekedy nie kóšer scény, predsa len buď statika ala Berserk, alebo plynulosť, keď so to skĺbi, nevyzerá to niekedy dosť dobre. Čo sa týka príbehu, tak to, že je to podľa D&D je cítiť každou sekundou a s tým sa bohužiaľ nesú aj neduhy tohto žánru. Takže niečo svetaborné to nebolo(ako každá druhá tuctová high fantasy), charakteristika postáv sadne na dva riadky kartičky a dej je často nesúvislí s množstvom skokov, takže vás to nejak netiahne ďalej. Navyše aj svet stráca prepracovanie, draci boli zbytočný (áno viem D&D- neboli xD ). No priznám, že ku koncu som pozeral jedným dychom kvôli osudu Deed (predsa len čo ak boli kocky zle hodené :) ), kde som sa až hneval na autorov, že tak naťahujú. Hudba sa nesie presne k dobe, takže k fantasy ako vyšitá, aj keď tu sa tiež našlo čo to..., navyše síce vhodná, ale nie svetaborná. No s prihliadnutím k zlepšeniu ku koncu 7 bodov. Lepšie 3*. ()

baron27 

všechny recenze uživatele

celkově to cením jako velmi povedený projekt. po přečtení obsahu a shlédnutí coveru mi hned došlo o co se jedná. Po finální episodě jsem v tom byl utvrzen-je to klasika! vřele doporučuji skalním fanouškům RPG ()

DiableBlanc 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě něco uchvátilo, jak zpracováním tak příběhem ...ano, není to žádný zázrak - skupinka hrdinů na cestách :) ale co by kdo chtěl při chladných večerech? Prostě pohodové fantasy, které má krásné prostředí, hezky namalované postavičky, láska, vítězství dobra nad zlem, zajímavá záporačka Karla ... ()

Reklama

Reklama