Reklama

Reklama

Chlap

(seriál)
  • Česko DOC (pracovní název)
Česko, 2022, 15 h 36 min (Minutáž: 55–60 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Tomáš Maštalír, Jitka Ježková, Andrea Růžičková, Ivan Lupták, Jiří Dvořák, Valér Mbila, Jenovéfa Boková, Jan Nedbal, Elizaveta Maximová, Eva Leinweberová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

MUDr. Ondřej Frank je úspěšným lékařem, primářem oddělení speciální diagnostiky v prestižní Nemocnici Centrum. Je spolehlivý, je bezchybný, je striktně racionální. Oplývá neotřesitelnou sebejistotou. Všichni ho respektují jako špičkového experta, ale jen málokomu je sympatický. Jeho život se však náhle zcela změní. Kvůli zranění hlavy přijde o část svých vzpomínek. Frank se probouzí v realitě, kterou vůbec nezná. Musí postupně objevit a pochopit okolní svět, ale zejména svou vlastní osobnost. A jak se s proměnou svého bývalého primáře vyrovnají jeho kolegové? Pracovní i osobní vztahy najednou získaly zcela jinou dynamiku. Seriál je inspirován skutečným pravdivým příběhem lékaře Pierdante Piccioniho, primáře velké nemocnice v severní Itálii, který popsal ve svých autobiografických románech "Minus dvanáct" a "První pomoc". (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

emma53 

všechny recenze uživatele

Už je to delší dobu, co jsem se dodívala na tenhle seriál, ale váhala jsem s hodnocením a čekala jsem až se to ve mně trochu uleží. Nestalo se a tak se motám mezi trojkou a čtyřkou stále. Nicméně dám čtverec, protože mně víc než polovina opravdu bavila a jela jsem jeden díl za druhým, abych vzápětí zjistila, jak tady píší i kolegové, že mám pocit už viděného. Druhá polovina byla jak na jedno brdo, takže jsem jen čekala jak se jednotlivci vybarví a tečka. To se stalo s posledními díly, kde jsem byla celkem spokojená a tak přihazuji 1*. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dlouhé týdny tomu nemohl nikdo věřit a možná i nyní se z toho šoku leckdo oklepává, ale opravdu se povedlo na našem území a dokonce v rukou Novy vytvořit seriál, co si na poli 16 dílů dokázal udržet smysluplnou linku, dobře napsané postavy a neutichající touhu diváků pustit se do každé další epizody. V těch prvních jsem měl několikrát dokonce i na krajíčku a přitom šlo o poněkud banální seriál z nemocničního prostředí, v němž u nás vznikají tucty těch nejtuctovějších výplodů. [viděno na Voyo] ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Voyo překvapilo! A to jakože hodně! Česká napodobenina Dr.House dopadla totiž nejlépe, jak mohla. Ukázky mě dokázaly zaujmout, ale neočekával jsem, že se z toho vyklube dost nadprůměrná televizní událost. Tomáš Maštalír coby hlavní hrdina Frank podal dokonalý výkon, tak charismatický herec mi u nás chybí, Slovensko si může výskat, takový talent se totiž nevídá každý den. Celkový nápad s amnézií mě jako diváka naplno zaháčkoval, to vše podpořené na české poměry brilantní prací s kamerou a luxusním soundtrackem. Plus nesmím opomenout chytře napsané vedlejší příběhové linky, které celý zážitek jen umocňují. A hlavně musím pochválit scénář, protože každá jednotlivá vedlejší postava měla něco do sebe, z pozice sledujícího jsem všechny jejich radosti, ale i strasti prožíval naplno s nimi. Sequel snad ani nechci, závěrečný díl totiž vše krásně uzavřel. Za mě dávám 8/10 ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nedívala jsem se, když to zrovna jelo, ale zaslechla jsem ohledně toho tolik chvály, že mi to nedalo. Začátek slibný, pak spousta dílů, které připomínaly typické doktorské seriály, včetně hojných ochotnickych hereckých výkonů. Ale scénář celkove solidni, obsazení Tomáše Maštalíra jednoznačná trefa a navrch skvělé finále.  Poslední díl se opravdu velice povedl - emoce tam lítaly jako blesky. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Velmi nečekané představení od TV Nova, která snad poprvé ve své historii vyprodukovalo něco kvalitnějšího i z objektivního hlediska. Jasně, co si budeme povídat, je to tak trochu Dr. House, akorát víc empatický. Naopak asi mnohem více citově zabarvený, nicméně najet na vlnu toho, že jsou mi hlavní postavy sympatické bylo více než jednoduché. K tomu je taky fakt, že v rámci originality je seriál evidentně předělávka jiného, ale na to už si člověk v českém kontextu zvykl. Alespoň, že se to nepojebalo. Vlastně naopak. Nepamatuji si obecně seriál, který by dokázal takto bavit a měl bych touhu ho co nejdřív dokoukat. Asi dlouho ve mně zůstane pocit prvního dílu, který mě emočně strhl, jako bych na seriál koukal několik let. To, co bylo později otravnější byl overused různých písniček, čemuž se dalo dost jednoduše vyhnout. Voyo umí docela konkurovat kvalitní zábavě a pokud to takhle půjde dál, budu za tu konkurenci jen rád. Zde bych si klidně přál druhou sérii. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (2)

  • Premiéru epizody sledovalo 839 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Když Frank (Tomáš Maštalír) a ostatní doktoři sedí v hospodě na pivu, tak v pozadí hraje skladba „Rolling In The Deep“ od zpěvačky Adele. (hrumsrt)

Reklama

Reklama