Reklama

Reklama

Nebe je všude

  • USA The Sky Is Everywhere
Trailer

Obsahy(1)

Lennie je mladistvá virtuoska, jež truchlí nad smrtí svojí sestry. Pak se ale zaplete s jejím zdrceným přítelem a novým klukem ze školy. Lennie má živou představivost, rozpolcené srdce a snaží se vyrovnat s první láskou a s tím, že poprvé o někoho přišla. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Sky Is Everywhere" má síce v jadre celkom zaujímavý námet, no musím priznať, že tento film mi počas sledovania dokopy len liezol neskutočne na nervy. Nemal som chuť sledovať našu hlavnú hrdinku, ani jej love story, ani komplikované životné rozhodnutia, ktoré spôsobia všetky tie trable. Chápem čím si prechádza (sám som zažil veľkú stratu a každý sa s týmto vyrovnávame po svojom a niekedy nevieme ako a kam ďalej), no jej reakcie sú niekedy tak sebecké a hlúpe, že sa mi nad tým zastával rozum. Okrem toho mi na tomto filme neskutočne prekáža to, ako je natočený. S obrovskou dávkou farby v každej scénky, silné kontrasty a pôsobí to neskutočne protichodne k tomu, čo prežíva Lennie. Nedokážem pomaly poriadne precítiť to, čo sa odohráva v jej vnútri, keď dokopy celú dobu vnímam, že všetko okolo nej žiari silnými farbami a pôsobí tak plné života. Nedáva to filmu nič zaujímavé a dokopy len narúša jeho celkový tón. Možno budem jediný, no mne všetok ten kontrast, farby a jas všade naokolo a neskutočne nasvietené zábery liezli na nervy. Nevládal som sa na to dívať. Príbeh je klišé, vieme čo sa udeje, vieme ako to nakoniec dopadne a nebyť pár lepších momentov a celkom uveriteľnej témy a pár scénkami, ktoré boli uveriteľné by som tomuto filmu nedaroval nič. Hodnotenie: C- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Základ filmu o strate milovanej sestry a traumatickou skúsenosťou je výborný, ale ako celok to bolo po scenáristickej stránke dosť slabučké. Najväčším kameňom úrazu bola samotná hlavná postava Lennie, s ktorou by človek kľudne súcitil, ale jej egocentrické správanie doplnené nerozhodnosťou nebolo nič, s čím by sa dalo sympatizovať. Ani postava Joa nebola žiadna výhra, a chlapec mi prišiel taktiež dosť nesympatický svojim prejavom. Takže s takouto podivnou ústrednou dvojicou ide rovno celý film do kytek... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmů o vyrovnávání se se ztrátou blízké osoby je nemálo a The Sky Is Everywhere na to jde zase trošičku jinak. Možná nejde po psychologické stránce až tak do hloubky - pořád jsou v hlavních rolích spíše emocionálně rozkolísaní teenageři - ovšem stále má v sobě množství pravdivých momentů a k tomu navíc umí být, i navzdory těžkému námětu, příjemně feel-good. Ocenit musím hlavně mizanscénu celkově. Prostředí je v kombinaci s kamerou a stylizací kostýmů svými živými barvami skoro až pohádkově líbivé a přesto jsem neměl pocit, že by film působil kýčovitě. To samé se dá říci o abstraktních uměleckých vsuvkách, jež pro změnu příjemně vyjadřují to, co si hlavní hrdinka myslí nebo cítí. Jen trochu škoda, že jejich rozvrstvení nebylo vyváženější a lépe pointované. Ke konci jich výrazně ubylo a kvůli tomu jejich využití při zpětném přemítání působilo trochu nedotaženě... skoro bych řekl až zbytečně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

filmů o ztrátě a srovnávání se s ní vzniklo hodně a v budoucnu jich jistě ještě hodně vznikne.Tohle jablečné indiečko je bohužel jedním z těch slabších a největší podíl na tom má hlavní hrdinka.Každý se sice se ztrátou srovnává po svém,ale ona se bohužel většinu času chová jako kráva (primárně ke svému nejbližšímu okolí) a trvá skoro hodinu a půl než jí to někdo řekne.Místo soucitu tak vyvolává úplně jinou škálu emocí a nepomůže tomu ani poměrně hravá vizuální stránka,ani Jason Segel v roli alternativního strejdy...40% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi těžké hodnotit. V podstatě se jedná asi nejspíš především film určený primárně pro mládež, jelikož je to o mladých lidech, o jejich strastech a slastech, o prvních láskách a zamilování, o rozhodování o dalších životních cestách, zde se nad tím vším ovšem vznáší aura smrti blízkého člověka, což prakticky všechny přítomné postavy silně ovlivňuje a ústředním tématem je tu vlastně jejich reakce a vyrovnávání se s danou situací. Toť asi k obsahu, nějaká nosná zápletka se tady totiž nevyskytuje, celé je to tak spíš o postavách a dialozích, no nicméně můj výsledný dojem z toho všeho není zrovna dvakrát uspokojivý. Hlavní příčinu toho pak shledávám nejspíš právě v jednotlivých postavách, potažmo jejich hereckých představitelích, kteří nejsou vesměs ani trochu výrazní, zajímaví a hlavně sympatičtí, jejich charaktery a chování mě nebaví, jejich vývoj v průběhu filmu na mě pak působil silně nepřesvědčivě a jak to se všemi dopadne mi bylo v důsledku toho všeho pak též úplně jedno, což považuji vzhledem k obsahu a tématu filmu za rozhodně špatně, a to ani nemluvě o naprosto nefunkčních emocích, což je asi ta nejzásadnější výtka, jelikož právě takovýto film má jimi doslova překypovat, zde ovšem nepůsobí prakticky vůbec. Atmosféra The Sky is Everywhere se tu jinak jakási objevuje, ale je spíš zvláštní, než působivá, stejně tak jako různé tvůrčí výstřelky, objevující se a mizící náhodile během filmu, jejich význam jsem ale příliš nepobíral, tedy krom asi nějakého toho pokusu o jakési oživení, což se také úplně nepovedlo. Nebe je všude tak zkrátka považuji za jakýsi nepříliš povedený a hlavně zcela nepůsobivý přírůstek do rodiny teenagerských filmů, jelikož nedisponuje ničím, čím by mohl potenciálního diváka oslovit, či zaujmout. ()

Reklama

Reklama