Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Upištěná Mája společně s ustrašeným ViIíkem u mě aspirovali vždy na nejvíce nesympatické postavičky animovaných pohádek. Jak mi ti dva, hlavně Vilík lezli na nervy. Ještě že už mám dálkové ovládání a můžu to ihned přepnout, pokud nedopatřením na tohle narazím. Trumfnout už je dokázali jen Pokémoni a jejich příbuzenstvo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mája je prostě... Mája... Samozřejmě, že jsem jí sledoval, ale žádný zvláštní vztah k ní nemám a ani jako dítě jsem jí nijak nemusel. Asi proto, že se mi nelíbí animace - prostě mi je nesympatická. Navíc mi neuvěřitelně lezla na nervy hudba... která je všude propagovaná jako kvalitní... sám jsem to nikdy nechápal. Opravdu pochybuju o tom, že Karel Svoboda byl geniální skladatel. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Karel Gott, Boris Rösner, Aťka Janoušková aj. Včelka Mája, včelík Vilík, teta Kasandra, myšák Alexander, průvodce každým dílem luční koník Hop nebo třeba vojenská rota mravenců či útoční sršni. Nezapomenutelná parta, která rozradostňovala nejedno dítko už od dob hlubokého socíku, stejně tak jako mě.. Nikdy nezapomenu na všechny ty skvělé dobrodružství někdy ráno v neděli ve Studiu Kamarád, spojené s touto malou naší-vaší kamarádkou vychytralou včelkou Máájou. "Nej-napínavější díl"? Pro mě osobně ten s velkými Sršni, tenkrát tuším na pokračování:-)! ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem chtěl napsat, že Němům se povedl jenom jeden kreslený seriál, ale k mému překvapení Mája je z Japonska. Každopádně je to jeden z nejlepších animovaných seriálů, poučný, vtipný, velmi dobře nadabovaný s výtečnou hudbou Karla Svobody (tím nemyslím titulní píseň Včelka Muáááju od Káji Gotta aka zombie showbussinesu). ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

vcielku maju som si ako decko povinne odtrpel. utrpenie zacinalo spravidla uz uvodnou piesnou karla gotta a koncilo otravnymi postavickami a casto pomerne nudnym dejom. mozno prave vcielke maji vdacim za moj odpor k hmyzu. to, ze tento odpor neprerastol do nenavisti, vdacim zasa uzasnym kniham ondreja sekoru o ferdovi mravcovi :) ()

Galerie (303)

Zajímavosti (17)

  • Knižka "Včielka Maja" a jej dobrodružstvá bola preložená do 40 jazykov. (krasomama)
  • Včielka Maja sa na Slovensku začala vysielať v roku 1986 a že sme sa k nej dostali skôr ako Česká televízia, bolo zásluhou vtedajšieho riaditeľa filmového štúdia Koliba Jaroslava Hlinického. Ten sa na rozdiel od Čechov dokázal dohodnúť s výhradným distribútorom seriálu Leom Kirchom - určite v tom zohralo svoju úlohu, že jedným z Kirchových spolupracovníkov bol slovenský emigrant Ján Mojto. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama