Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Je to bezesporu pecka, kterou jsem počas dětství hltal a litoval, když mi unikl jediný díl. Přes nespornou naivitu, která k danému žánru patří jsem si užíval tuto nedostižnou jízdu napříč světem. Vrcholem byl pro mě poslední díl, který využívá dané pointy a byl jsem velmi mile překvapen. Musím zde pochválit sympatické postavy, cool záporáky a na osmdedátá léta skvělou animaci. Vydařil se taky český dabing. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární španělský animovaný seriál na motivy Verneovky o cestě kolem světa za osmdesát dní. Předlohy se to drží volně, ale ve své době to v Československu nahrazovalo Disneyovky celkem spolehlivě. Dneska mne překvapuje vůbec rok vzniku 1981, protože jsem vždycky myslel, že je to dělané počítačem ty animace, ale možná ne.. ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než za plný počet. Toto je další moje dětská záležitost, na kterou se koukám i teď a není to blbost. Někomu se animace nelíbí ale mě jo. Hlavně lokace mi přijdou povedené. Seriál tak má takovou zvláštní atmosféru, kterou ještě krapítek podtrhla super hudba. Co se zde musí vyzdvihnout je český dabing který je zde skvělí a udělal zde mnoho práce, která možná seriálu přidala na kvalitě. Hlavně ústřední a závěrečná písnička. Tu si prostě broukám i po letech… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že za jednu z vůbec nejlepších a nejvěrnějších - Tomu kompletně animálnímu převedení navzdory.. - verneovských adaptací platí právě tahle kultovní koprodukční - Zde naopak rozhodně překvapí spojení japonského studia Nippon Animation se španělským BRB.. - záležitost, mě snad nikdy nepřestane fascinovat.. Na stranu druhou ovšem nerozumím zdejším hejterským výkřikům na adresu té skvostné poctivé animace, kde je ten zásadní vliv anime naprosto zřetelný.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zastávám názor, že lvi by se měli pohybovat v džungli, případně ve svém pavilonu, a nikoli s cilindrem na hlavě cestovat po světě. Naštěstí sir lev Willy Fog má skvělé vychování i důstojné vystupování, tak by snad mohl mít mé sympatie, ale on se z každé ošemetné situace dostává tím, že někomu zaplatí několik hromad peněz a to mi na pohádku nepřipadá příliš výchovné. Navíc to vypadá, že kdyby mu třikrát denně někdo nepřekousal koleje nebo nesnědl lodní šroub, tak by objel svět za týden a ani by se přitom nezapotil. Na druhou stranu jsou v podstatě všechny díly poměrně zábavné a napínavé. Když však smíchám klady se zápory, lva s vlkem a mořskou vodu s létajícím balónem, tak mi z toho vychází jen lehký nadprůměr. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Postavy odpovídají postavám ve Vernově předloze, ale mají zvířecí podobu. (Kmotr76)
  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama