Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, do jaké míry se jedná o postapo (to by mělo být asi po zničující válce, ne?), ovšem jako alegorie jde o temnější film, než možná tvůrci zamýšleli. Jedna z nejnepříjemnějších scén byla pro mne ta, kdy Caroline je s dcerou v bytě a začne bombardování. Snímek má skvělou vizuální stránku (ano, reklamy a klipy jsou výborná cvičení, což by jistě potvrdil i R. Scott), chvílemi strašidelnou hudbu (Dead People) a solidní herecké výkony, které stojí na Rapaceové (to utrpení jsem jí fakt věřil a chvílemi měl pocit, že ji pro film zmlátili a zmrzačili, jak působila opravdově) a Salimovi. Filmu přitížila zbytečná délka. Rovněž rozhodování se, zda rozbalím akci naplno, nebo se raději více ponořím do artových vod, taky moc nepomohlo. A když je řeč o vodě, tak podvodní scény byly mrazivé až na kost. Na jednu stranu jsem tak nějak spokojen, na druhou jsem čekal něco víc... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Švédská apokalypsa v barvách Netflixu. Ze začátku to vypadalo dost zajímavě a jelo se podle klasického scénáře: různorodý tým, důležitá mise, postupné odpadávání členů týmu, pochybnosti o misi. Nebylo to sice špatné, ale druhá polovina filmu, krom pár akčních scén, poměrně nudí. K tomu nesympatická Rapace. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Atmosféra postapokalyptického sveta bola dokonalá. Beznádej, strach a zúfalstvo - tieto pocity boli všadeprítomné a film ich dokázal prenášať na diváka. Putovanie hlavných hrdinov síce malo hluché miesta, ale aj dostatok akčných scén. Problém však nastal v závere. Niekde som čítal, že ak by film ukončili v scéne, kde sa objavujú jazdci na koňoch, film by vyznel podstatne lepšie. Úplne s týmto tvrdením súhlasím, keďže to čo nasledovalo sa nedá označiť inak ako scenáristický guláš. Snaha o nejaké vyššie posolstvo vyšumela do prázdna. Tvorcovia sa mohli radšej venovať dôvodom konfliktu. 60% Netflix ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace v Postapo-Thrilleru, který nevyužívá svého potenciálu naplno, ale jako neurážející jednohubka na mne fungovala. Film začne docela hutným realistickým úvodem, kde celá atmosféra je docela aktuální a klidně za pár týdnů podobný scénař můžem prožívat sami, takže díky tomu je film rozhodně poutavý a bavil mě. Jde vidět, že začínající režisér Adam Berg nemá moc zkušeností, ale rozhodně talent má. Moc se o samotné válce nedozvíme, jde se rovnou na věc-Operace Black crab, kde skupina vojáků má za úkol přenést záhadný balík přes zamrzlé souostroví a pokud mise uspěje, mohou ukončit válku. Z herců bez debat kraluje Noomi Rapace a Dar Salim, potěší fajn kamera, vizuál i hudba a pár dějových překvapení s docela šokujícím twistem a né úplně typickým závěrem. Akce je málo a moc nestrhne, ale o tu tu zde naštěstí nešlo. Vojáci na bruslích super a zamrzlý hřbitov nejspíš nejatmosféričtější scéna filmu. Kdo očekával akční řežbu bude zklamaný, ale jako atmosférické postapo-Drama s tím problém nemám, bavilo mě to. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 65%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tady fakt už chyběla jen ta Sáblíková... Já ti nevím, já jsem prostě zklamanej! Zase jsem měl až moc velký očekávání, na což bych se měl s každou rádoby supr novinkou Netflixu, opravdu už vysrat! Copak o to, nějaký pasáže tam byly na vysoké úrovni, ale ty hluchý, natahovaný místa, to byl opravdu zážitek podobnej právě tomu, jak čumět na nekonečný objíždění ledové dráhy naší top bruslařky, kdy si nakonec stejně dojede pro tu zlatku. Jen tady se zlatka bohužel rozdávat nebude... Slabota! Noomi má rozhodně lepší bijáky! 55% ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama